Koning van het Sintelwoud van Jen Minkman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen week stelde ik Jen Minkman al aan jullie voor en vertelde ik alles over haar boeken. Maar vandaag is het dan eindelijk tijd om het te gaan hebben over het nieuwste boek van Jen Minkman Koning van het Sintelwoud.

Het boek Koning in het Sintelwoud kun je hier kopen.

Titel: Koning van het Sintelwoud Auteur: Jen Minkman Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat Koning van het Sintelwoud over:

De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Morana is voorbestemd om op haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud. Vasilisa is bang voor dat moment, omdat ze dan haar zus voor altijd kwijt zal raken. Op de dag van het festival van Zwartzon wordt Vasilisa echter door magie het Sintelwoud ingelokt en ontspint zich een heel ander verhaal dan waar ze altijd in geloofd heeft. Want soms is de weg van de legende die jou verteld is niet het pad dat je moet volgen…

Dit vind ik van Koning van het Sintelwoud:

Ik begin weer bij de cover lekker kort maar krachtig ik vind hem top! Past perfect bij het verhaal en de titel vind ik ook mooi.

Oooh jongens wat heeft Jen Minkman toch een heerlijke schrijfstijl. Jen bezit als geen ander de kunst om prachtige moderne sprookjes te schrijven. Toffe fantasie boeken zijn er een hoop maar een fantasie verhaal op zo’n manier schrijven dat het aanvoelt als een ouderwets sprookje maar dan in een modern jasje is een ware kunst.

Jen verleid je met haar mooie zinnen krachtige personages en mooi omschreven werelden. Het sintelwoud word prachtig om schreven en het verhaal achter dit woud op een mooie manier verteld. Je hoeft totaal geen moeite te doen om je deze omgeving te kunnen voorstellen. De personages zijn ook top! Vasilisa en Morona zijn beide krachtige personages die het een en ander mee maken in het verhaal. Ik kan hier helaas niet teveel over vertellen want dan verklap ik de hele plot. Maar oh boy die plottwist zag ik echt niet aankomen.

De zwarte veren op mijn foto verwijzen naar de wijze raaf die voorkomt in het verhaal. Een pratende raaf echt geniaal. Omdat dit boek een stuk dunner was dan de andere boeken die ik van Jen gelezen had was ik bang dat het verhaal minder uitgebreid zo zijn. Maar had ik dat even mis dit verhaal is gewoon perfect aan alle kanten en misschien ondertussen wel mijn favoriet van al Jen haar boeken. Het lijkt alsof Jen Minkman zich maar blijft ontwikkelen in haar schrijfstijl.

Jeetje deze recensie is zo wel een lofzang geworden. Dat overkomt me niet vaak meestal heb ik wel een puntje van kritiek maar dit keer helemaal niet. Dus een dikke vette 10.

Jen bedankt voor wederom een prachtig verhaal ik hoop dat je nog heel lang boeken mag schrijven.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hope
Hope
3 jaren geleden

Helemaal mee eens! Het was weer een pareltje. Heerlijk geschreven in een vlotte schrijfstijl, heel beeldend en het nam me helemaal mee in het verhaal.

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Leuk dat je zo enthousiast bent over het fantasie boek. Ik lees eigenlijk haast nooit dit soort boeken
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Tuinkalender maart – Onderhoud tips voor de tuinMy Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x