Havermout uit de crockpot

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag! Maar als ik in de ochtend wakker word dan heb ik meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Nee dan wil ik gewoon even snel wat pakken en lekker op mijn gemakje wakker worden achter de p.c. Nu ben ik zelf dol op havermout en dan vooral een versie die toch wel een tijdje moet sudderen. Maar ik bedacht daar een oplossing voor ik heb namelijk al jaren een crockpot om lekker stoofvlees in te maken. Maar hoe makkelijk zou het zijn om daar ook mijn Havermout in te maken en daarna in de koelkast te bewaren zodat ik het in de ochtend alleen maar even hoef op te warmen. En zo ontstond deze crockpot havermout.

Basisrecept Havermout uit de crockpot
De ingrediënten voor 4-6 personen
 • 650 ml kokosmelk
 • 2 bananen
 • 2 tl kaneel
 • 24 eetlepels havermout (Sorry ik vergat te wegen hoeveel gram het was)
Hoe maak je het basisrecept voor havermout uit de crockpot:
 • Snijd de banaan in dunne plakjes en leg deze in de crockpot
 • giet de kokosmelk bij de banaan en doe vervolgens de havermout en de kaneel erbij
 • Roer alles goed door elkaar.
 • Zet de crockpot aan op de laagste stand.
 • Laat de crockpot 4 tot 8 uur aan staan op de laagste stand
 • Kijk tussendoor even of het niet gaat vastkoeken en roer het een keer door.
 • Na 8 uur laat je de havermout afkoelen en zet je het in een bakje weg in de koelkast
De volgende dag:
 • Warm de havermout even op in de magnetron. De tijd verschilt per magnetron maar houdt rekening met ongeveer 2 minuten.
 • Vervolgens kun je een topping toevoegen aan je havermout. Zo voeg ik wel eens een handje walnoten of stukjes pure chocolade toe aan mijn ontbijt. Ook blauwe besjes zijn een groot succes. Op deze manier heb je toch elke dag een lekker ontbijtje maar hoef je niet elke dag in de keuken te staan.

Heel veel liefs, Melanie

Probeer ook eens een keer deze Havermout pindakaas koekjes!

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

19 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tania
Tania
2 jaren geleden

Dat ziet er een lekker ontbijtje uit. Ik heb het liefste iets waar niet veel tijd in kruipt

Jouvence
Jouvence
2 jaren geleden

Ziet er lekker uit, ik heb helaas geen crockpot in huis. Zou het ook in de oven kunnen?

Tessa
2 jaren geleden

Over het algemeen ben ik geen havermout liefhebber maar dit ziet er lekker uit
Tessa onlangs geplaatst…Review: Morphe Channel Surfing Artistry PaletteMy Profile

Nienke | Mamameteenwolkje
2 jaren geleden

Ik ben geen havermout fan, maar dat komt denk ik meer doordat ik altijd het saaie standaard bordje pap at. Nu ik dit zo zie en lees begin ik er wel trek in te krijgen!
Nienke | Mamameteenwolkje onlangs geplaatst…Gastbloggers gezochtMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
2 jaren geleden

hmmmmmm, ik ben dol op havermout, nu heb ik geen crockpot maar ik ga dit recept wel op een andere manier voor me kaar krijgen!

Melissaschrijft
2 jaren geleden

Ik zag laatst ook bij mascha een crockpot voorbij komen. Het ziet wel handig uit
Melissaschrijft onlangs geplaatst…Food| Tony Chocolonely Paas repen – 2021My Profile

Lizette
2 jaren geleden

Oeh met kokos melk, dat klinkt lekker!

Lindaschrijfthetop
2 jaren geleden

Ik at vroeger vaak warme havermout, even opwarmen in de magnetron en eten maar, heerlijk!
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Tuinkalender maart – Onderhoud tips voor de tuinMy Profile

Cynthia
2 jaren geleden

Ik eet mijn havermout altijd koud. Maar een warme versie lijkt me wel het proberen waard. Ik heb helaas geen crockpot. Zou een gietijzeren pan een goed alternatief kunnen zijn?
Cynthia onlangs geplaatst…Review: Uitgekookt maaltijden aan huisMy Profile

Wanda
2 jaren geleden

Ik had nog nooit van een crockpot gehoord, maar meestal verwarm ik wat havermoutpap in een steelpannetje en dat werkt voor mij ook prima. Alleen ja, je moet er inderdaad wel ’s ochtends de tijd voor hebben.
Wanda onlangs geplaatst…At the Moment #47: Wandelen, werken & leuke datesMy Profile

nicole
2 jaren geleden

Wat grappig dat je havermout kunt maken met een slow cooker! Dat wist ik niet. Ik heb er recent eindelijk eens een rollade meegemaakt.
nicole onlangs geplaatst…Hoe vaak bed verschonen? Het antwoord + 3 tips!My Profile

Gea
Gea
2 jaren geleden

Dat ziet, en klinkt ontzettend lekker! Havermout is een groot favoriet van mij
Gea onlangs geplaatst…De 10 voordelen van de Revlon Uniq one Hair Treatment LotusMy Profile

trackback

[…] Havermout pap maak ik in vele variaties. Zo deelde ik eerder al met jullie het recept voor mijn havermout uit de crockpot. Maar vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een heerlijke havermoutpap met […]

19
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x