Over de boeken van Anton Wolvekamp

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik auteur Anton Wolvekamp al aan jullie voor. Toen vertelde ik ook dat deze auteur inmiddels al aardig wat boeken heeft geschreven. Vandaag gaan we een aantal van deze boeken doornemen zodat jullie een idee krijgen van zijn schrijfstijl!

Ik begin dit keer met het boek dat ik ga lezen voor mijn recensie. Dat is het eerste deel in de beschermengelen serie. Dit boek heet Zielsverwant en verscheen in 2018. Het boek is er als paperback maar ook als e-boek en kun je hier kopen.

Hier gaat zielsverwant over:

Een onafscheidelijke vriendschap, een onsterfelijke verbondenheid, een onafwendbaar noodlot. Een onafscheidelijke vriendschap, een onsterfelijke verbondenheid, een onafwendbaar noodlot. Rebekka is vastbesloten om wraak te nemen om dat wat haar is afgenomen terug te vinden. Tijdens haar zoektocht stuit ze op de Beschermengelen: een mysterieuze groepering geleid door een charismatische (ex-)dominee, die heilig gelooft in de strijd tegen het ultieme kwaad. Ergens tussen hemel en hel zwaait een duistere engel de scepter. Daar dient het lot dat de wereld kan maken of breken te worden bezegeld. En dan barst de hel los.

Het tweede boek dat ik aan jullie wil voorstellen is ook weer het eerste deel van een serie. Dit keer de serie Kinderen van Atlantis. Het eerste deel verscheen in 2013 en heeft de naam Lotgenoten.

Hier gaat lotgenoten over:

Het volk van Atlantis reageert in blinde paniek als er alarm wordt geslagen. Het onnavolgbare rijk is gedoemd te vergaan en de plannen voor een grootscheepse evacuatie zijn in volle gang.

Mollie belandt na een ongelukkige samenloop van omstandigheden in het Koninklijk paleis. Daar ontdekt zij dat ze één van de uitverkorenen is die na de vlucht uit Atlantis het rijk elders, samen met de koningen, tot in de eeuwigheid zal gaan leiden.

Geholpen door de oude Zamara leert Mollie haar bijzondere talenten te gebruiken. En dat is hard nodig, want al snel blijkt dat niet iedereen bereid is zich te schikken naar de toekomstplannen van de koning. Als prins Jason en zijn oudere zus Cat door de aartsvijand van Atlantis in gevaar zijn gebracht, is het aan Mollie om te beginnen aan de taak waartoe zij is uitverkoren: het veilig stellen van de toekomst van Atlantis

Het derde en laatste boek waar ik jullie kennis mee wil laten maken is ook weer onderdeel van een serie. Dit keer is het een boek dat al te lezen is vanaf ongeveer 10 jaar. Het boek heeft de titel monster en de cover is lekker simpel! Een super leuk boek voor de jeugd.

Hier gaat monster over:

‘Lieve papa en mama, (irritant) iets minder lief zusje,
Dit zijn de laatste aantekeningen die ik maak voor ik de strijd aanga met het monster, een wezen uit de onderwereld. De wereld onder de grond. Daar waar ik me nu overigens ook bevind.
Om een lang verhaal kort te maken, als jullie (wat er van mij over is) dit notitieboek vinden heeft het monster van mij gewonnen. Ik hoop dat ik als held ten onder ben gegaan en dat (jullie wraakactie) het buurtfeest toch nog een beetje gezellig was. Ik heb er wel mijn best voor gedaan. Dank voor alles, het is te veel om op te schrijven (en eerlijk gezegd vind ik het al knap dat ik zoveel geschreven heb).

Hartelijke groeten,

Thomas

PS Zijn ze, jullie weten vast wel wie ik bedoel, er slecht aan toe? (Ik hoop het.)
PPS Mijn zusje mag mijn kamer wel hebben. Als ze maar wel de troep opruimt die ik voor haar heb achtergelaten.’

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x