Over de boeken van Amina Laffet

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik auteur Amina Laffet aan jullie voor. Nu was Amina niet helemaal een onbekende op mijn blog want ik heb haar al een keer eerder mogen interviewen toen haar eerste boek uit kwam! Vandaag gaan we het hebben over de boeken van Amina Laffet. Hoewel deze auteur pas 2 boeken op haar naam heeft staan kunnen we nog super veel van haar gaan verwachten. Amina Laffet is namelijk niet bang om maatschappelijke problemen in haar boeken te bespreken. Dit zie je terug in het eerste boek waar ik het over wil gaan hebben

Het eerste boek van Amina Laffet dat bij Hamley Books verscheen is Zwarte Vijvers. Zwarte Vijvers las ik vorig jaar en gaf ik een dikke 10. Dit is namelijk een boek over problemen die nog steeds spelen in onze maatschappij terwijl dat niet zo zou moeten zijn. Met Zwarte vijvers weet Amina je recht in je hart te raken.

Hier gaat Zwarte vijvers over:

Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt. De dertienjarige Rashad wordt geraakt door een kogel die eigenlijk bedoeld was voor een bendelid. Hij heeft dringend hulp nodig, maar Zwarte Vijvers is recent uitgeroepen tot no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen.

De zestienjarige Tamara komt meteen in opstand. Ze organiseert een demonstratie die uitmondt in een heftige clash tussen voor- en tegenstanders van de nieuwe wet.

Nikkie, een populaire Influencer, gebruikt haar platform om jongeren te informeren, maar bevindt zich al gauw in een hachelijke situatie door de vele protesten.

Derek, een arts-in-opleiding, waagt zijn leven om Rashad te redden, maar oplaaiend bendegeweld en de naderende betogers laten de boel al snel uit de hand lopen.

Lukt het om Rashad te redden, of wordt de jongen het eerste slachtoffer van de nieuwe wet?

De Legende van Lake Musoro is het nieuwste boek van Amina. Dit keer schreef Amina een jeugdboek. Lake Musoro is ook het boek dat ik ga lezen voor mijn recensie! Ik ben namelijk heel erg benieuwd of dit jeugdboek met een prachtige cover net zo goed is geschreven als Zwarte vijvers.

n het afgesloten dorp Momuto, wordt elke avond bij het kampvuur het mysterieuze verhaal van Lake Musoro verteld. De kinderen van het dorp zijn bang voor het wezen in het meer, waardoor ze wegblijven van het water. Dan verdwijnt
de jonge Lima.

Een lange zoektocht levert niets op, maar Safi, Lima’s zusje, wil het niet opgeven. Samen met haar beste vriend Romatu trekt ze door het woud om haar zusje te vinden. Zal ze haar tijdig vinden, of vindt het wezen Lima eerst?

Oke dat was het alweer over de boeken van Amina Laffet. Ik wens iedereen een fijne dag.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x