Over de boeken van Atalanta Nèhmoura

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik jullie voor aan Atalanta Nèhmoura. Deze week gaan we wat meer kennis maken met deze leuke fantasie auteur. We gaan het namelijk hebben over de boeken van deze auteur. Zoals ik al zei in het voorstelblog heeft deze auteur al aardig wat boeken op haar naam staan. Maar een groot aantal van deze boeken valt onder een serie dus die ga ik niet allemaal met jullie bespreken. Ben je nieuwsgierig geworden naar die andere delen dan kun je altijd een kijkje nemen op Atalanta Nèhmoura.nl

Ik begin met het boek Aïn, de dood van een halfling dit is het eerste deel in de Kronieken van Ulriach de Waanzinnige. Dit is ook het boek dat ik voor een recensie ga lezen deze maand 🙂 Ik kan niet wachten om jullie mee te nemen naar de wereld die Atalanta Néhmoura heeft geschapen.

Hier gaat Aïn over:

Op een zonnige nazomerdag eindigt Arktrans vredige leven als kroonprins van Silkon abrupt wanneer zijn vader door de zwarte magiër Nemroth en diens invasieleger wordt gedood. Aktran vlucht. Zijn enige hoop is zijn moeder die hen jaren eerder onder mysterieuze omstandigheden verliet. Om haar te vinden begint de jonge prins aan een gevaarlijke reis naar de geheimzinnige tovenaar Elassar.
Een ontmoeting met twee wraaklustige elfen, vlak voor zijn einddoel, wordt hem bijna fataal. Als de elfen ontdekken dat Arktran niemand minder is dan hun neef, de halfling Aïn, stellen ze alles in het werk om zijn leven te redden. Elassar raadpleegt ten einde raad het geheimzinnige boek van Ulriach de Waanzinnige. Tenslotte zijn er geen elfengenezers aan deze zijde van de Nevelbergen en zonder magie ziet het er hopeloos uit.
Het antwoord van Ulriach roept nog meer vragen op. Is Aïn de halfling uit het gedicht van de Zeven? En wat als hij sterft? Moet Elassar zijn belofte breken en daarmee het risico lopen dat de zwarte magiër hem vindt? Al snel blijkt dat alle betrokkenen geen keus hebben en dat hun lotsbestemming al eeuwen geleden op raadselachtige wijze in de kronieken van Ulriach is beschreven.

Het volgende boek dat ik aan jullie voor wil stellen is De Erfwachter. De erfwachter is ook weer een prachtig fantasie boek! Ook dit boek ga ik binnenkort lezen. Ik ben echt reuze benieuwd naar dit verhaal.

Hier gaat De erfwachter over:

Al sinds mensenheugenis wordt een groot deel van Aranon geregeerd door God-Keizers. Ooit bezat de eerste van hen sterke magische krachten, maar nadat zes krijgsvrouwen eeuwen geleden zeven magische stenen uit de Maantempel van Kathan hebben gestolen, is de macht van de God-Keizers tanende. Kay is twaalf jaar als hij op brute wijze bij zijn moeder vandaan wordt gehaald om te worden opgeleid tot Aisor, een van de vertrouwelingen van de God-Keizer. Hij moet daarvoor kastijdingen en ontberingen doorstaan. Op zijn twintigste verjaardag ontvangt hij zijn initiatie, maar de God-Keizer twijfelt aan Kays loyaliteit en weet die op een slinkse manier af te dwingen. Lameira leeft in een van de vreedzame dalen van Athar, dat door bergen en dichte wouden wordt omringd en bijna volledig is geïsoleerd van de rest van de wereld. Allerlei legenden en bijgeloof houden de meeste vijanden buiten de deur, en anders zijn er nog de senhiar, de schaduwkrijgers, om het volk van Athar en de zeven magische stenen te beschermen. Lameira is twaalf jaar als ze diep teleurgesteld van huis wegloopt omdat ze wordt geweigerd voor de opleiding tot senhiar. Maar dan kruist Raaf, de Boodschapper van de Dood, haar pad en kan niemand haar meer tegenhouden om de weg van de senhiar te volgen. In de nadagen van zijn bewind probeert de laatste God-Keizer, Azuran, wanhopig zijn macht weer terug te krijgen. Nu er nog maar vier Aisors zijn om hem te dienen, neemt hij een verschrikkelijke beslissing die Kay en Lameira als aartsvijanden tegenover elkaar plaatst. Maar wat begint als een klopjacht op de laatste magische steen en wraak voor de dood van haar ouders, krijgt een hele andere wending wanneer Lameira Kays geheim ontdekt.

Ik eindig met het bijzondere kinderboek Heksje Wendela. Het verhaal van Heksje Wendela werd van oorsprong geschreven door Melanie. Melanie overleed op 28 jarige leeftijd aan het Louis Bar Syndroom. Een syndroom waarbij mensen vaak niet ouder worden dan 20 jaar. Voor Melanie overleegd had ze Atalanta gevraagd om haar laatste wens uit te voeren. Haar verhaaltjes als echt boek uitgeven. Dit was voor Atalanta nog een hele klus, want een verhaal schrijven is een ding. Een echt boek maken is een ander ding. Want het verhaal moet dan verhaal en taal technisch kloppen. Er moeten allerlei thema’s in verwerkt worden. En er moet natuurlijk een goede spanningsopbouw in zitten. Bovendien wilde ze er echt iets bijzonders van maken voor Melanie. Iets wat te maken had met haar woonplaats Heerde.

Hier gaat heksje Wendela over:

Wendela vindt op een ochtend in het bos een doos met twee katjes. De namen voor de twee katjes mogen de leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar van de basisscholen in Epe, Heerde, Wapenveld, Hattem en omstreken gaan bedenken. De namen moeten niet alleen goed klinken, ze moeten ook goed bij elkaar passen. De mooiste inzending gaan we in het boek gebruiken. De bedenker van die namen krijgt een vermelding in het boek, een gesigneerd exemplaar en een poster van de katjes.

Zo volgens mij hebben jullie nu wel een aardig idee gekregen over wat voor soort boeken Atalanta schrijft! Volgende week kom ik terug met een recensie of interview.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frederique
Frederique
2 jaren geleden

Ik lees dus nooit dit soort boeken. Klinkt altijd wel spannend en iets om bij weg te dromen als ik een recensie lees maar bij het lezen zelf haak ik toch af.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x