Over de boeken van Jen Minkman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik Jen Minkman aan jullie voor. Deze week is het tijd om Jen Minkman nog wat beter te leren kennen. We gaan het namelijk hebben over de boeken die Jen Minkman heeft geschreven. Geloof me deze auteur heeft inmiddels al een hele berg boeken op haar naam staan. Ik vond het dit keer dan ook super lastig om voor jullie een selectie te maken uit al deze boeken. Natuurlijk neem ik haar nieuwste boeken mee. Maar het lijkt me ook super leuk om een aantal van haar wat oudere boeken te bespreken. Nou ja laten we maar gauw beginnen des te meer boeken kunnen we bespreken.

Ik begin dit keer met mijn Hart van ijs het laatste boek dat ik las van Jen Minkman. Mijn hart van ijs verscheen vorig jaar bij uitgeverij Hamley books. Mijn hart van ijs las ik in een ruk uit en kreeg dan ook een dikke 10 van mij. Ik schreef hier een recensie over: Mijn hart van ijs

Geen zin om de recensie te lezen? Hier gaat mijn hart van ijs over:

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda’s broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is… en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Het tweede boek dat ik met jullie ga delen is denk ik tot nu toe mijn favoriete boek van Jen Minkman. dat is namelijk Het licht van Lorelei. Echt een prachtig magisch verhaal. Een modern sprookje vind ik het bijna. Ook het licht van Lorelei kreeg van mij een dikke 10. Over dit boek schreef ik ook een recensie. Het licht van Lorelei

Hier gaat het licht van Lorelei over:

Elk helder licht werpt ook een schaduw.

Al bijna driehonderd jaar wonen de Angelen en Skylgers samen op Terschelling. De Skylgers zijn de oorspronkelijke bewoners van het eiland, maar de Angelen maken de dienst uit en alleen zij mogen gebruik maken van elektriciteit. Hun heilige Vuur van Brandarius, dat brandt in de vuurtoren in de hoofdstad, houdt de gevaarlijke Sirenes ver weg van het eiland. Zo krijgen de zeemeerminnen geen kans de arme Skylgers en rijke Angelen de zee in te lokken met hun gezang.

Maar zijn de Sirenes en Skylgers wel zo vijandig gezind? Kunnen alleen de Angelen elektriciteit opwekken? En wat gebeurt er als het Vuur van Brandarius dooft?
Enna, Aska en Melinda zoeken ieder op hun eigen wijze een manier om zich te ontworstelen aan de ijzeren greep van burgemeester Alva en de hooggeplaatste Angelen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Het volgende boek is Het laatste licht een van Jen Minkman haar eerdere boeken. Dit boek staat inmiddels al een tijdje in mijn boekenkast maar helaas ben ik er nog niet aan toegekomen om deze te gaan lezen. Tja iets met teveel boeken en te weinig tijd.

Hier gaat Het laatste licht over:

Hannah is helemaal klaar voor een heerlijk rustige zomer na haar eerste werkjaar op een middelbare school. Samen met haar broer Ben gaat ze naar het vakantiehuisje van hun moeder in Arizona. Daar loopt ze Josh, de oude jeugdvriend van Ben, na jaren weer tegen het lijf. De kleine jongen uit het Navajo-reservaat is plotseling niet zo klein meer, en Hannah voelt meer voor de volwassen Josh dan alleen maar vriendschap.
Maar al snel is het gedaan met de rust. Nacht na nacht wordt Hannah geplaagd door vreemde nachtmerries over het verleden van de Navajo’s en griezelige schimmen die haar achtervolgen. De schaduwen komen steeds dichterbij… en waarom komt Josh ook steeds in haar dromen voor?
Soms is het verleden nog niet echt voorbij.

Het boek dat ik vervolgens in het licht wil zetten is Schaduw van de tijd. Dit boek staat ook nog in mijn boekenkast om gelezen te worden. Ik kan niet wachten om deze te gaan lezen.

Hier gaat Schaduw van de tijd over:

Hannah is helemaal klaar voor een heerlijk rustige zomer na haar eerste stagejaar op een middelbare school.
Samen met haar broer Ben gaat ze naar het vakantiehuisje van hun moeder in Arizona. Daar loopt ze Josh, de oude jeugdvriend van Ben, na jaren weer tegen het lijf. De kleine jongen uit het Navajo-reservaat is plotseling niet zo klein meer en Hannah voelt al snel meer voor de volwassen Josh dan alleen maar vriendschap.
Helaas is het al snel gedaan met de rust. Nacht na nacht wordt Hannah geplaagd
door vreemde nachtmerries over het verleden van de Navajo’s en griezelige schimmen die haar achtervolgen. De schaduwen komen steeds dichterbij… en waarom komt Josh ook steeds in haar dromen voor?

En de laatste van de wat oudere boeken is De wereld achter het water. Van dit boek vind ik de cover echt zo enorm mooi. Gewoon alleen al door de monochrome look! Ook dit boek staat helaas nog in mijn kast om gelezen te worden.

Hier gaat de wereld achter het water over:

Leia en Walt zijn op weg naar de Wereld achter het Water, waar het legendarische land Cornwall op hen wacht. Tony, hun nieuwe vriend, heeft hen verteld dat alle oorlogen uit het verleden vergeten zijn en dat de inwoners van Cornwall in vrede met elkaar leven. Mensen houden zich aan de regels van een religie die vergiffenis en geweldloosheid predikt.

Helaas komen ze er al snel achter dat zelfs een ideale samenleving zijn tekortkomingen heeft.

We sluiten deze Over de boeken van af met het net verschenen boek van Jen Minkman. Koning van het Sintelwoud. Jullie raden het vast al dit is dan ook het boek dat ik ga lezen voor mijn recensie.

Hier gaat Koning van het Sintelwoud over:

De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen samen met hun moeder in Soemrak, een dorp diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Volgens een oude legende is Morana voorbestemd om op de dag van haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud. 

De dorpelingen van Soemrak kijken reikhalzend uit naar deze dag, omdat deze bruiloft hen voor altijd voorspoed en zegeningen zal brengen. Vasilisa is juist bang voor dat moment, omdat ze dan haar zus voor altijd kwijt zal raken. 

Op de dag van het festival van Zwartzon, tevens de verjaardag van de zusjes, wordt Vasilisa echter door magie het Sintelwoud ingelokt en ontspint zich een heel ander verhaal dan waar ze altijd in geloofd heeft. Want soms is de weg van de legende die jou verteld is niet het pad dat je moet volgen… 

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Ik ken de boeken niet echt. Geen idee of de boeken wat voor mij zijn?
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Wanneer begint de lente 2021?My Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x