Wandellust van Twan Huys

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd om het te gaan hebben over een boek wat perfect bij mijn project Happy me past. Ik heb het dan over het boek Wandellust van Twan Huys. Maar dit keer ga ik jullie niet alleen iets vertellen over het boek van Twan. Nee ik neem jullie ook mee naar mijn favoriete wandelplek waar ik al kom vanaf dat ik een heel klein meisje ben. Maar dat zullen jullie straks vanzelf ontdekken.

Titel: Wandellust Auteur: Twan Huys Uitgeverij: Prometheus Genre: Non – fictie Cijfer: 8

Hier gaat wandellust over:

Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen.

In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.

Wandelen is uitgegroeid tot een nationale hobby. Het is altijd weer inspirerend, louterend en soms zelfs helend. Zoals Hippocrates zijn leerlingen al meer dan tweeduizend jaar geleden voorhield: “Wandelen is het beste medicijn.’

Voor alle miljoenen Nederlandse wandelaars schreef Twan Huys Wandellust. Hij neemt ons mee van het Springendal tot aan Tiengemeten, van de Veluwe tot aan de Schoorlse Duinen, van Terschelling naar het Limburgse Gerendal, en nog veel verder.

Mijn korte mening over wanderlust:

Dit keer houdt ik mijn mening over Wandellust kort omdat ik jullie dus ook mee wil nemen naar mijn favoriete wandelplek. Het boek Wanderlust komt in een prachtige hardcover versie en heeft een prachtige foto op de kaft. Binnen in het boek vind je prachtige foto’s van de natuurgebieden waar Twan over verteld. Elk hoofdstuk speelt zich af bij een ander natuurgebied. Per hoofdstuk vind je een prachtige wandelroute een mooie foto en dan een begeleidend verhaal van Twan hij neemt je mee in zijn ontmoetingen verteld prachtige anekdoten en laat je genieten van de mooie natuurgebieden in Nederland. Het leuke aan dit boek vind ik dat Twan super fijn verteld over alles wat hij mee maakt tijdens zijn wandelingen daardoor krijg je gelijk zelf zin om te gaan wandelen. Ik kan niet wachten om een aantal van Twan zijn prachtige wandelroutes te gaan lopen als het lichamelijk weer wat beter gaat

Natuurgebied de bedafse bergen

Om bij mijn favoriete wandelgebied te komen voor je de volgende locatie in Schansweg 5406 TP Uden. Aan deze weg vind je een grote parkeerplaats waar je de auto kan parkeren. Vervolgens loop je nog een stukje rechtdoor aan je rechterhand zie je dan restaurant de Pier. Momenteel hebben die in het weekend drankjes to go! Vervolgens sla je net na de pier linksaf en loop je de bedafse bergen binnen.

De bedafse bergen heeft echt alles in zich. Van een meertje tot een mooi heidegebied van bossen tot hoge zandbergen. Op de bedaf kom je ook echt van alles tegen. Mensen die op hun paarden door de bossen gaan, wielrenners, wandelaars maar ook gezinnen die lekker zitten te picknicken.

Zeker in de zomer is de bedaf heerlijk vertoeven. In de ochtend maak je eerst een mooie wandeling je kunt alle kanten op het is maar net waar je zin in hebt. Zelf gaan we meestal rechtdoor het bos in dan links naar het meertje en dan door de zandduinen of heidevelden weer terug. Vervolgens strijk je neer op een kleedje die je in je rugtas stopt voor een lekkere picknick.

Vroeger als klein meisje deed ik niks liever dan de bergen op klimmen en dan door het zand naar beneden rollen. Later deed ik dit met mijn zoontje die inmiddels alweer een paar dagen 18 is en het rollen ook ontgroeid is. Maar als je in de bedaf neer strijkt zul je nog steeds veel kindjes van de berg zien rollen. Of groepjes jongeren die lekker een balletje aan het trappen zijn. Al met al de bedaf is er voor jong en oud voor rust en vertier. Het zorgt in elk geval altijd voor uren plezier.!

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

wij deden dat als kind in Kootwijk, lekker naar beneden rollen op de zandverstuiving, dat zou ik best nog eens willen doen

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Een goede wandeltip om te onthouden. Mijn man heeft familie in Uden.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Wanneer begint de lente 2021?My Profile

Ilona
3 jaren geleden

Wat een fijne recensie en wat leuk dat je bent gaan wandelen. Mooie plek ook.

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x