Boekenpraat met Eric Bakker

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een boekenpraat met. Dit keer met Eric Bakker die jullie misschien wel kennen van de boeken die hij schrijft onder de naam Erarichmen. Zo las ik zelf de Saraceense Samenzwering een spannende thriller waar ik super veel van genoten heb. Mijn recensie van de Saraceense Samenzwering vind je natuurlijk hier op mijn blog.

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Eric Bakker. Ooit geboren in Amsterdam. Naast ondernemer schrijver van thrillers en/of korte spannende verhalen (zie ook www.erarichmen.nl).

Welk boek las je als kind graag?

Ik las als kind nauwelijks (met uitzondering van stripboeken).

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Het Bourne Bedrog van Robert Ludlum. Het was na jaren van lezen voor de literatuurlijsten van school het eerste (ont)spannende boek dat ik ter hand nam. Bovendien heeft dit boek bij mij losgemaakt om zelf te gaan schrijven.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Bij het beperkte lezen dat ik doe, lees ik voornamelijk werk van buitenlandse schrijvers.

In welk genre lees jij graag?

Thrillergenre.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Eigenlijk niet, ik kom door tijdgebrek al weinig aan lezen toe, dus een dergelijk uitstapje is met het stapeltje nog ongelezen thrillers in de boekenkast lastig. Het tekort aan tijd om te lezen wordt overigens veroorzaakt doordat ik zelf aan het schrijven ben.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Als schrijver ben ik erg content met mijn huidige uitgever LetterRijn. Theo van Rijn is betrokken, gedreven en komt stipt zijn afspraken na.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Papier.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Super belangrijk. Het moet meteen triggeren.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

De eerdergenoemde Ludlum.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Poeh, 200? Waarvan 0 op de e-reader (heb ik niet). Overigens wordt de voorraad van tijd tot tijd “ververst” (ruimtegebrek), waarbij mijn klassiekers altijd blijven staan.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Tegenvallen is relatief, soms kan dat ook te maken hebben met smaak (waarbij het boek wel goed geschreven is), de stemming waarin je verkeert of de tijd (rust) die je hebt om een boek echt tot je te nemen. Ik vind het bovendien niet gepast om boeken van “collega-auteurs” van een dergelijk stempel te voorzien.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Van een aantal collega-auteurs (o.a. Tamara Onos en Marieke van Damen) van LetterRijn heb ik een gesigneerde versie.

Op welke plek lees je graag?

Op een (lig)bed bij het (zwem)bad.

Wanneer lees je het liefste?

Overdag.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Facebook (eric.bakker.37) / Twitter (@Eric_EraRichmen) / Instagram (era_richmen)

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Hardcover of paperback?

Paperback.

Nederlandstalig of engels?

Nederlandstalig.

Serie of Stand alone?

Lichte voorkeur voor serie.

Cover of flaptekst?

Flaptekst (zegt meer over de inhoud).

Lezen in bed of in bad?

Op een (lig)bed bij het (zwem)bad dus.

Koffie of thee?

Koffie (tot aan het stuitermoment).

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x