Dubbelleven van Tom Bergs

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer recensie tijd. Het lezen gaat gestaag en de achterstand begint te krimpen yihaa. Het boek Dubbelleven van Tom Bergs is een van de boeken die ik erg graag wilde lezen. Ik leerde Tom jaren geleden kennen op een festival en was reuze benieuwd naar zijn schrijfstijl. Nu ga ik nog 2 boeken van hem lezen maar Dubbelleven was mijn eerste kennismaking met Tom Bergs. Vandaag ga ik jullie vertellen wat ik van dit boek vindt.

Het boek van Tom Bergs kun je hier kopen.

Titel: Dubbelleven Auteur: Tom Bergs Uitgeverij: Pumbo.Nl B.V. Genre: detective / spanning Cijfer: 7.5

Hier gaat Dubbelleven over:

De laatste dag van februari begint voor rechercheur Johan Pieters zoals elke andere, maar dat lijkt al snel te veranderen. Omdat exact een maand later zijn teamchef en jarenlange partner Louis Fransen met pensioen gaat, krijgt hij het gezelschap van de pas als hoofdinspecteur afgestudeerde Sophie D’Hondt. Het eerste contact tussen de 36-jarige Pieters en de 26-jarige blondine is niet bepaald hartelijk te noemen. De kersverse aanwinst mag meteen haar kennis in de groep gooien als in het gemeentelijk park van Haacht het vermoorde lichaam wordt teruggevonden van de 21-jarige studente Ines Vos. Al blijkt zij ook andere interesses te hebben gehad dan enkel studeren. Wat heeft Naomi Reuters te verbergen? Of welke waarheid gaat er schuil achter advocaat Walter De Cock, die continu hun pad blijft kruisen? En wat heeft het onderzoek te maken met het verleden van Johan? De antwoorden krijg je in een verhaal waar niets is wat het aanvankelijk lijkt.

Dit vind ik van Dubbelleven:

Ik begin zoals altijd met de cover. Daar ben ik dit keer geen super fan van maar hij past wel bij het verhaal en daarnaast vind ik het tof dat de covers van zijn volgende boeken ook weer bij deze cover past. De een woord titel vind ik prima ik hou enorm van korte titel.

Zoals ik hier boven al vertelde was Dubbelleven het eerste boek van Tom Bergs dat ik gelezen heb. Voor ik begon met lezen was ik vooral heel erg benieuwd of ik de Vlaamse woordjes en zinnen zou begrijpen. Want de boeken van Tom zijn gewoon in het Vlaams geschreven en niet ver Nederlands zoals vaak gebeurd bij boeken van Vlaamse auteurs. Ik moet bekennen dat ik het moeite loos kon volgen wat erg fijn was.

De schrijfstijl van Tom Bergs is ook prima in orde hij heeft een vlotte pen en weet zijn schrijfstijl luchtig te houden. Je kunt merken dat dit boek een eerste kennismaking is met politie duo Johan en Sophie. Sophie maakt in dit boek namelijk kennis met haar nieuwe partner Johan en we leren wat over de achtergrond van de personages. Vooral over Johan zelf komen we wat meer te weten. Sophie vond ik in dit deel nog wat zwakjes. Als lezer had ik meer willen weten over wie zij is en waarom ze bij de politie is gegaan.

De verhaallijn zelf is dik in orde. Er word een moord gepleegd en we gaan met Johan en Sophie opzoek naar de dader ondertussen gebeurd er van alles waardoor het boek toch steeds weer een andere wending krijgt en het spannend blijft om te lezen. Ik heb genoten van Dubbelleven en ben benieuwd naar de volgende boeken van Tom. Is het boek perfect nee dat niet hier en daar heb ik wat kleine kanttekeningen zoals het betere leren kennen van Sophie en van mij had er ook net iets meer spanning in mogen zitten. Maar al met al heb ik genoten en was het verhaal interessant dus krijgt het boek een welverdiende 7,5

Liefs. Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x