Ooit in September van Emma Anna

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Alweer een hele poos geleden mocht ik Juliette Heugen interviewen. Juliette is de schrijfster achter het pseudoniem Emma Anna. Emma Anna heeft een super fijne schrijfstijl waar ik al verliefd op ben vanaf het eerste boek dat ik van haar las. Ooit in September is haar nieuwste boek en ik was echt super blij toen ze mij vroeg of ik mee wilde doen aan de blogtour van dit boek! Jullie raden het al ik kon natuurlijk geen nee tegen haar zeggen. Ooit in September is wel een totaal ander boek want het is het eerste diversiteits boek van Emma Anna. New adult heeft ze wel al vaker geschreven.

Of Ooit in September net zo’n pareltje is als de rest van haar boeken lees je in onderstaande recensie.

Het boek Ooit in september kun je hier kopen.

Titel: Ooit in September Auteur: Emma Anna Uitgeverij: Emma books Genre: New Adult Cijfer: 9

Hier gaat Ooit in September over:

Oliver gaat zijn eindstage als scriptschrijver lopen bij District 21, een populaire Nederlandse serie. Maar wat een afsluiting op zijn studie en een afleiding van het verdriet in zijn leven zou moeten zijn, wordt een wervelwind wanneer hij Lou Martens ontmoet, een van de hoofdrolspelers uit District 21. Vanaf dat moment wordt Oliver geteisterd door een razend hart en knikkende knieën, elke keer als hij alleen al dénkt aan de intrigerende en bloedmooie Lou.

Oliver heeft absoluut geen zin om de strijd met zichzelf opnieuw aan te gaan. Maar soms staan dingen in de sterren, en kun je niets anders doen dan jezelf overgeven aan wat het leven je schenkt.

Dit vind ik van Ooit in September:

Wauw die cover is toch prachtig hé! Ik kan er uren naar blijven kijken en die titel is super mooi en dromerig.

Dan gaan we naar het verhaal zelf wauw Emma Anna je hebt jezelf dit keer ontzettend overtroffen zeg! Wat heb je toch een heerlijke vlotte en meeslepende schrijfstijl. Als ik jou boeken lees verdwaal ik me altijd in een andere wereld waar ik pas weer uit wil komen als het boek gesloten is.

Het personage van zowel Lou als Oliver zijn prachtig neergezet. Oliver is een iets wat onzekere jongeman die nog niet zo goed weet wie hij nou eigenlijk in het leven is. In het boek maakt hij een ontdekkingsreis door en leert hij op eigen benen te staan. Een reis die voor veel jongemannen herkenbaar zal zijn. Aan de andere kant heb je dan Lou. Lou is in het verleden een keer goed gekwetst maar komt over als een ruwe bolster een jongen die weet wie hij is en wat hij wil toch heeft deze jongen een zachte kant en een zeer klein hartje waar je in het verhaal achter zult komen.

Ooit in September is dan ook een prachtig verhaal over 2 jongens die een zoektocht naar hun zelf meemaken maar ook op zoek zijn naar hun plekje in de wereld. Een reis over vriendschap, liefde, verdriet, pijn en zoveel meer. Een boek wat iedereen zou moeten lezen. Het is zoveel meer dan alleen een verhaal over liefde.

Ik vind het knap dat Emma Anna een verhaal durft te schrijven over zoveel heftige onderwerpen die veel vaker besproken zouden moeten worden. Ik vond het zo een prachtig en ontroerend verhaal dat ik de zakdoekjes bij de hand moest houden.

Mijn zoon houdt enorm van dit soort boeken en ik ga het boek dus nu doorgeven aan hem om te lezen en daarna gaat die weer lekker in mijn kast staan. Ik zal hem eens vragen of hij er ook een recensie over wil schrijven. Want ik ben benieuwd hoe hij naar dit verhaal kijkt vanuit zijn standpunt.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Daarom krijgt Achter hoge bergen van mij weer een dikke 10. Benieuwd geworden naar andere boeken van Emma Anna lees dan eens mijn recensies van Hartendief en Ooit in September. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x