Review uitgekookt

Goedemorgen lieve lezers van Bookstamel, Vandaag heb ik weer iets super leuks voor jullie. Ik mocht namelijk de maaltijden van www.uitgekookt.nl voor jullie testen en reviewen. Vandaag is het dus tijd om mijn mening over deze maaltijdservice met jullie te delen. 

Wat is uitgekookt en waar staan ze voor?

Uitgekookt is al 6 generaties verbonden met gezond eten. Het bedrijf is ontstaan uit de passie van de familie Marle voor goed en gezond eten. Dit begon allemaal in 1830 met het verbouwen en venten van groenten via een vooruitstrevende groentewinkel, die als eerste panklare (gesneden en gewassen) groente verkocht. Dit groeide uiteindelijk uit naar een innovatieve maaltijdservice vandaag de dag.

Uitgekookt gelooft in verse ingrediënten en verrassend vertrouwde recepten. Iedereen bij Uitgekookt draagt daar zijn steentje aan bij. Want uitgekookt vind dat iedereen altijd lekker en gezond moet kunnen eten. 

Waarom wilde ik uitgekookt uitproberen?

Voor ik de maaltijden ga reviewen lijkt het me slim om jullie eerst eens te vertellen waarom ik deze gezonde kant en klaar maaltijden graag wilde uitproberen. Zoals de meeste van jullie ondertussen wel weten heb ik HMS en Fibromyalgie waardoor ik regelmatig een weekje niet zoveel kan of geopereerd moet worden. Zeker mijn handen zijn een probleem op dit moment en tja om te koken heb je die toch wel nodig. Nu houdt ik ontzettend van koken maar mijn partner daar in tegen die heeft er echt een hekel aan. 

Hij werkt 40 uur in de week en als je dan thuis komt heb je geen zin om iets te doen waar je eigenlijk een grote hekel aan hebt. Maar tja aan kant en klaar voedsel uit de supermarkt heeft hij een nog grotere hekel net als ik. Daar zitten vaak veel te veel suikers of zout in en de smaak tja die is ook niet altijd je van het. 

Maar hoe fijn zou het zijn om goede gezonde kant en klaar maaltijden te vinden zodat hij niet meer hoeft te koken als ik het weer eens een paar weken niet kan. 

De maaltijden bestellen.

Het begint allemaal met het bestellen en uitkiezen van je maaltijden. Dit kun je echt heel makkelijk doen via uitgekookt.nl. Je gaat naar het kopje menu. Daar kun je een bezorg week en datum kiezen en vervolgens verschijnen alle maaltijden voor die week in beeld.

Wat mij gelijk opvalt als het scherm met de maaltijden opent is dat je heel makkelijk kunt selecteren op suikerarm, vetarm of zoutarm. Super handig voor mensen die zich aan een bepaald dieet voorschrift moeten houden. Wat ik dan wel jammer vind is dat het kopje glutenarm mist. Veel mensen kunnen niet tegen gluten dus die zou ik zeker toevoegen. 

De maaltijden zelf zijn onderverdeeld in een aantal kopjes zoals Werelds, Hollands en Vis en Vega. Er is ruim voldoende keuze in de maaltijden. Je kunt een maaltijd in verschillende formaten bestellen S M en L zo heb je niet te weinig maar ook niet teveel. Je kunt de maaltijden los bestellen maar je kunt ook kiezen voor een van de samengestelde boxen. 

De bezorging

De bezorging van uitgekookt verliep prima! De avond van te voren kreeg ik netjes een email met daarin de verwachte bezorgtijd. De bestelling werd op de dag zelf in het juiste tijdvak bezorgd door een van de eigen maaltijdbezorgers van uitgekookt. Een vriendelijke meneer die zich netjes aan de corona regels hield. 

De maaltijden waren netjes verpakt in een kartonnen doos en zagen er prima uit. (Zie foto hierboven) De maaltijden zelf waren ook netjes verpakt (Zie foto hieronder)

De Maaltijden zelf

Tijd om de maaltijden zelf te gaan reviewen. De Maaltijden komen in handige plastic bakken die je ook in de oven kunt schuiven. Je haalt het plastic van de bovenkant verwarmt de oven voor op 120 graden en plaats daar je maaltijd 30 minuten in. Je kunt de maaltijd ook in de magnetron verwarmen maar wij kozen voor de oven ( Met onze oven was het na 30 min op 120 graden niet heel warm, dus hebben wij deze tijden de volgende dag een beetje aangepast)

Als de maaltijden in de oven staan ruiken ze echt heerlijk en als ze dan vervolgens de oven uit komen dan ziet het er ook nog eens heerlijk uit. Mijn vriend en ik hadden besloten dat we elke dag onze maaltijd met elkaar zouden delen zodat we beide allebei de maaltijden konden proeven. 

We begonnen op dag 1 met een curry stoofpotje en een bami met gehaktballetjes. Ik verdeelde de gerechten over onze borden iets meer bij mijn vriend en iets minder bij mij. (onze bakjes hadden het formaat M dat is 450 gram) Ik denk dat voor een grote mannelijke eter een bakje L het beste is en voor een gemiddelde eter M Prima is. Door de gerechten met zijn tweetjes te delen hadden mijn vriend en ik beide genoeg. De tweede dag hadden we Spareribs en Beenham. 

Het curry stoofpotje

De verhoudingen van de rijst groente en kip waren prima in orde. Je merkte dat de maaltijden vers bereid waren ze plakte niet zoals de meeste uit de supermarkt. Het enige wat wij wat miste was de pit. De currysaus was voor onze smaak een beetje flauw maar het eten smaakte vers en was allemaal goed bereid. 

De bami met gehaktballetjes 

Dit was onze persoonlijke favoriet deze week. De bami was heerlijk pittig van smaak. Er zaten sperziebonen en paprika bij dus er zat ook voldoende groente in. De bami zelf was niet te hard en niet te zacht gewoon perfect dus. 

De spareribs met mais

Ook dit gerecht viel hier goed in de smaak. De spareribs waren goed op smaak en lekker mals het vlees ging gemakkelijk van het bot af. Dit werd geserveerd met gebakken aardappels in schil en een Maiskolf. Ik had nog nooit mais zo van de kolf gegeten maar het was heerlijk een beetje zoet en makkelijk te eten. 

De beenham met aardappelgratin. 

De beenham was echt heerlijk hij was perfect gekruid en de saus die erbij zat was precies genoeg. Aardappelgratin is een van mijn favoriete gerechten niet super gezond maar wel erg lekker. Maar de italiaanse salade die erbij geserveerd werd gaf een lekker fris tintje aan het geheel. 

Mijn eindoordeel

Al met al zal ik zeker zo nu en dan wat maaltijden bestellen via Uitgekookt.nl. Niet iedere week want daarvoor kook ik zelf te graag. Maar zeker in de weken dat het even wat minder gaat is dit een prima optie. Persoonlijk zou ik dan kiezen voor een van de maaltijd pakketten deze kosten 31,95 en er zitten 5 verschillende gezonde maaltijden in. Normaal kost een losse maaltijd in het formaat M 6,65 als je dan dus 5 losse maaltijden besteld kom je op 33,25 uit. Maar dat is niet de grootste reden dat ik daarvoor kies. Ik hou ervan om dingen te ontdekken en te proeven die ik zelf misschien niet had gekozen. Met zo’n box kun je alleen de stijl kiezen maar niet de gerechten zelf. Waardoor er altijd wel 1 gerecht bij zit wat je zelf niet zo snel zou kiezen. 

De positieve punten

  • Makkelijk en snel te bestellen via eigen website 
  • Prijs kwaliteit staat prima in verhouding
  • Gevarieerde gerechten en voldoende keus 
  • Vers 
  • Goede bezorging 
  • De voordeel pakketen

De iets minder positieve punten.

  • Het zou fijn zijn als je op de site snel kunt zien wat glutenvrij is en wat niet. 
  • De curry mocht wat pittiger. 

Al met al krijgt uitgekookt van mij een mooie 9. Het leuke is dat jullie uitgekookt nu ook kunnen uitproberen. Een proefpakket van 4 maaltijden die je zelf kunt kiezen uit de gemiddeld 25 maaltijden per week kost nu slechts 15 euro! Zeg nou zelf daar kun je bijna niet zelf voor gaan koken.!  Een proefpakket bestel je gemakkelijk via deze link. Heb jij Uitgekookt nu uitgeprobeerd laat je me dan weten wat je er van vindt?

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Af en toe een makkelijke maaltijd waarbij je weinig hoeft te doen vind ik ook ideaal. Het lijkt me niks voor een heel gezin. Maar als je alleen of met z’n tweeen woont, dan is het super makkelijk.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…OTTO Dames tops mouwloos – Trendy dameskleding onlineMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Lindaschrijfthetop

Met een heel gezin is het wel wat prijziger met zijn tweetjes was het prima te doen! Het was ook gewoon erg lekker dus als ik eind van het jaar weer geopereerd moet worden zullen we zeker wat maaltijden bestellen of als ik weer teveel mijn handen heb belast.

Bas
Bas
3 jaren geleden
Antwoord aan  Lindaschrijfthetop

Handig om eens uit te proberen. Toch kook ik liever zelf! Voor mensen die dit niet kunnen is dit een goede optie.

Cindy
Cindy
3 jaren geleden

Ik was nog niet bekend met deze maaltijd pakket bezorging. Erg interessant wel, zeker als je geen of weinig tijd voor koken hebt of er gewoon weg niet van houdt. Veel opties ook, dus in principe voor ieder wat wils. Leuk om eens wat anders te lezen op je website

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Cindy

Dankjewel Cindy. Ik heb begin van het jaar besloten meer te gaan bloggen over de dingen die mij bezig houden en niet alleen boeken. Zo ontstond project happy me en wil ik wat meer recepten delen, af en toe een product review en gewoon dingen die me bezig houden.

Deze maaltijd service is echt ideaal ook voor bijvoorbeeld oudere die nog zelfstandig wonen maar niet meer altijd zin hebben om te koken.
Bookstamel onlangs geplaatst…Aan tafel met KirstenMy Profile

Nathalie
3 jaren geleden

Dit klinkt echt wel goed! Ik hou echt megaveel van zelf koken, dus zou het niet snel op deze manier doen, maar ik kan me heel goed voorstellen als het even niet lukt, dat ik echt wel zoiets als dit zou uitproberen. Het ziet er ook lekker uit op de foto’s en de prijzen klinken ook goed! Ga ik zeker eens onthouden =) En je zou ook altijd zelf nog wat bij kunnen kruiden bijvoorbeeld!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Nathalie

Yes ik hou ook enorm van zelf koken maar helaas gaat dat niet altijd en dan is dit echt ideaal en het smaakt allemaal lekker. Alleen de curry vonden wij wat flauw maar ik maak vaal zelf curry en die zijn erg spicy dus ik zou daar gewoon wat extra kruiden doorheen kunnen doen!
Bookstamel onlangs geplaatst…Aan tafel met KirstenMy Profile

Tessa
3 jaren geleden

Wat een tof idee zeg! Ik merk dat ik toch zeker eens per week te laat thuis ben om nog te koken en trek dan restjes uit de diepvries of tover een kant en klare maaltijd uit de supermarkt op tafel. Dat laatste is toch altijd maar “meh”. Goede tip dus dit, dankjewel. =)

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

Dan is dit zeker een goed alternatief! En doordat je kunt kiezen voor Small medium of Large zit je nooit met te grote porties
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in Februari 2021My Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

die supermarkt kant en klaar maaltijden zijn inderdaad..uhmm mindersmakelijk? Heel verstandig voor deze oplossing te kiezen, asl je even niet kan koken!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Felice Veenman

Ja he ik vind die ook echt niet smakelijk. En deze zijn heerlijk. Natuurlijk kook ik nog steeds het liefste zelf maar soms kan dat helaas niet en dan is dit een prima oplossing
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in Februari 2021My Profile

Gabrielle
3 jaren geleden

Dit ziet er echt heel lekker uit zeg, ik ga meteen op de website kijken!
Gabrielle onlangs geplaatst…Wandelen in Rockanje bij het Waterbos – 8,4 kilometerMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Gabrielle

Ze zijn ook echt heerlijk!
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in Februari 2021My Profile

rachel
3 jaren geleden

ik vind dit soort dingen altijd veel te duur aangezien wij dan per persoon 2 bakjes nodig hebben, grote eters, en mijn voorkeur gaat toch uit naar vers en je kan makkelijk preppen van tevoren 😉

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Ik vind uitgekookt niet duur. Je kan kiezen voor een Small Medium of Large portie mijn vriend is echt een grote eter maar heeft aan 650 gram genoeg. Zelf neem ik 450 gram wat meer dan voldoende is voor mij. Vers en zelf koken doe ik ook nog het liefste maar als je 4 maanden je handen niet kan gebruiken dan word preppen ook lastig. Mijn partner houdt echt niet van koken dus dan is dit een ideale alternatief.
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in Februari 2021My Profile

Tessa
3 jaren geleden

Wat fijn dat dit concept je bevallen is. Voor zijn dit soort concepten altijd te duur: ik ben alleenstaand en een kleine eter
Tessa onlangs geplaatst…Make Up Zuster: kwasten schoon makenMy Profile

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Tessa

Dan heeft uitgekookt het voordeel dat ze ook smalle porties hebben. dat is 350 gram eten dus niet mega veel 🙂 Stel je zou het een keer uitproberen dan heb je 4 medium recepten voor 15 euro. Als je een kleine eter bent zou je de maaltijden dan door de helft kunnen doen en heb je 8 keer eten voor 15 euro dan valt het reuze mee hihi
Bookstamel onlangs geplaatst…Dit las ik in Februari 2021My Profile

Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh

Fijn al die keuzes! Als er vegan maaltijden zouden zijn, dan zou ik er ook zeker bestellen.

nicole
3 jaren geleden

Dankjewel voor de fijne review. Dat ziet er goed uit, en het lijkt me heerlijk om eens niet te hoeven koken.
nicole onlangs geplaatst…Minimalisme: veel meer dan je denkt. Kijk maar!My Profile

Saskia
3 jaren geleden

Ziet er goed uit dit. Misschien eens proberen binnenkort.
Ik hou zelf ook wel van koken, maar vind he ook wel eens fijn om lekker makkelijk te doen 😀
Saskia onlangs geplaatst…Mijn Februari 2021My Profile

Cynthia
3 jaren geleden

Ik heb m zelf ook uitgeprobeerd en binnenkort ga ik m ook reviewen. Ik ben ook erg enthousiast. Wat ons betreft zijn het ook echt aanraders!
Cynthia onlangs geplaatst…De Spellenkast van Monica BlankestijnMy Profile

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Fijn dat het jullie zo beviel. Wel een uitkomst voor drukke mensen én een goede manier om eens nieuwe gerechten uit te proberen die je zelf misschien niet zo snel zou maken.

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Wat een lekkere gerechten heb je gekozen! Ik had zelf 4 andere gekozen, maar die waren ook erg lekker.

henk
3 jaren geleden

Altijd leuk om nieuwe Ik heb even op hun site gekeken, en vooral de Indiaase optie spreekt me erg aan, toch eens proberen…
henk onlangs geplaatst…Bibian MentelMy Profile

Jasmina
Jasmina
3 jaren geleden

Ik ben niet zo van de kant en klaar maaltijden, maar mss is dit wel handig voor mijn schoonvader

Wanda
3 jaren geleden

Deze kende ik nog niet, maar wil ik zeker wel een keertje uitproberen. Ik kook zelf ook graag, maar soms weet je op voorhand al dat het in die week lastig wordt, dus dan is dit wel een mooie optie.
Wanda onlangs geplaatst…Wandelen rondom Museumdorp OrvelteMy Profile

Bouchra
3 jaren geleden

Het is heel fijn om af en toe kant en klare pakketten te bestellen. Ik ben altijd bang dat het niet goed smaakt maar jij bent enthousiast. Dat is goed om te lezen!
Bouchra onlangs geplaatst…Comfort en stijl zijn moeiteloos samen te combinerenMy Profile

An Van Assche
3 jaren geleden

Leuk! Veel meer voordelen dan nadelen. In België kennen we Hello Fresh. Is gelijkaardig. Werken die in NL ook?
An Van Assche onlangs geplaatst…Arthouse in ChaudfontaineMy Profile

rory
3 jaren geleden

Heel eerlijk is dit toch niet iets voor mij. Mijn Indische hart is niet heel blij met de bami maaltijd 😁. Sorry, dat moest er even uit. Ik begrijp heel goed dat dit in jouw / jullie situatie een uitkomst kan zijn. Geen oordeel daarover van mijn kant. Ik verkeer in de luxe positie dat ik geen problemen met mijn handen heb en daardoor wel kan koken. Mijn voorkeur gaat echt uit naar zelfgekookte maaltijden van verse groenten en meer. Maar nogmaals, soms heb je geen keuze en dan lijkt mij dit een fijne oplossing. Want dat je partner na een lange dag werken niet wil koken begrijp ik ook echt. Misschien de volgende keer zelf wat sambal of kruiden toevoegen aan de curry? En goed ook dat jullie verwarmen in de oven in plaats van in de magnetron. Dat is ook een stuk gezonder volgens mij.
rory onlangs geplaatst…Hebben we niet allemaal behoefte aan een beetje troost?My Profile

Sherry
3 jaren geleden

Dat ziet er erg lekker uit. Ik ben erg benieuwd naar dit.
Sherry onlangs geplaatst…Recensie: De waagmuizen deel 4 de verkeerde laMy Profile

Manon
3 jaren geleden

Goed idee wel, gezonder dan thuisbezorgd maar wel net zo makkelijk.

31
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x