Even voorstellen Atalanta Nèhmoura

Hallo lieve lezers van Bookstamel, de derde auteur van eigen bodem voor de maand maart is er eentje met een naam die voor deze dyslect heel lastig is. Maar haar boeken die passen dan wel weer precies in mijn straatje. Waarom dat zo is dat vertel ik jullie volgende week. Vandaag ga ik jullie eerst voorstellen aan Atalanta Nèhmoura.

Foto is gemaakt door: Martin Hogeboom

Atalanta Nèhmoura is natuurlijk niet haar echte naam maar de naam die zij zichzelf sinds haar jeugd heeft gegeven. Haar ouders gaven haar de naam Ciska toen ze op 1 maart in het jaar 1964 te wereld kwam. Al sinds haar jeugd had Atalanta een levendige fantasie. Na schooltijd vluchtte ze vaak de natuur in om haar te verwonderen over al wat er leeft en bloeit. Thuis droomde Atalanta weg bij de avonturen van allerlei striphelden.

Tijdens haar studie aan de Amersfoortse laboratoriumschool werd ze gevraagd om illustrator bij de schoolkrant te worden. Atalanta haar interesses lagen voornamelijk bij het striptekenen. Wegens een chronisch gebrek aan artikelen voor de krant begon ze ook met schrijven, met als gevolg dat ook het schrijversvirus toesloeg.

Maar haar werk en relatie zorgde ervoor dat haar Ideeën de kast in verdwenen en daar jarenlang bleven liggen. Tot 1998. De natuur heeft Atalanta Nèhmoura altijd getrokken en beïnvloed. Tijdens een diepe meditatie op een rotsblok middenin een woeste bergbeek, kwam voor haar duidelijk een antwoord op de vraag wat ze verder met haar leven wilde. Dat antwoord was schrijven.

En inmiddels heeft ze dan ook een aantal boeken op haar naam staan en samen met enkele Collega schrijvers Nimisa Publishing House opgericht. Het doel van deze uitgeverij, c.q schrijvers platvorm, is om ook de manuscripten uit te geven die de grote uitgevers niet kunnen publiceren vanwege een beperkt aantal fondsen. Volgende week ga ik jullie alles over de boeken van Atalanta vertellen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x