Even voorstellen Anja Maas

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag mag ik jullie alweer gaan voorstellen aan de tweede auteur van eigen bodem van deze maand. Dit keer geen auteur die al veel titels op haar naam heeft staan, maar een auteur die in 2018 debuteerde met haar boek Maalstroom tijdens boek 10 van Godijn Publishing. Ik heb het dan natuurlijk over Anja Maas.

Anja Maas is geboren en getogen in Alkmaar. Ze heeft als loonadministrateur gewerkt bij een WSW-bedrijf. Haar samengestelde gezin bestaat uit haar man en vier volwassen dochters. Anja Maas bedacht als kind al liedjes en kleine gedichtjes. Vanaf de middelbare school begint ze met het schrijven van korte verhalen.

In 2000 sluit ze zich aan bij de schrijfvereniging Vrienden van het schrijven NH om serieus met schrijven aan de slag te gaan. Na enige jaren neemt ze zitting in het bestuur en de redactie van het tweemaandelijks verschijnende verenigingsblad Schrijfsels. Deze vereniging biedt met regelmaat cursussen en workshops aan, waar zij gretig gebruik van maakt. Maar werk gezin en sociaal leven eisen zoveel tijd op, dat er weinig gelegenheid overblijft om het lang gedroomde boek te schrijven. Korte verhalen komen wel uit de pen.

Eind december 2015 slaat het ‘noodlot’ toe. Ze breekt haar arm. Daardoor kan ze niet bij de cursus verhalen schrijven o.l.v. stadsdichteres van Alkmaar, Margreet Schouwenaar zijn. Ze vraagt Margreet of ze de cursus online mag doen. Dat mag. Voor deze cursus moet een verhaal verzonnen worden om mee te stoeien. De fantasie van Anja gaat met haar aan de haal.

Dit wordt door Margreet aangemoedigd en zij zegt direct: Dan maken we er toch gewoon een boek van. Hieruit is toen het manuscript voor Maalstroom ontstaan. En de rest spreekt voor zich.

De komende weken gaan we Anja Maas nog veel beter leren kennen. Zo gaan we het volgende week kort over dit boek en haar tweede boek hebben, volgt er nog een recensie van een van de twee boeken 😉 en komt er nog een uitgebreid interview

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x