Even voorstellen Jen Minkman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, we zijn inmiddels in maart, alweer een nieuwe maand dus ook nieuwe auteurs van eigen bodem! Dit keer is het een auteur die ik leerde kennen als uitgever en waarvan ik pas later ontdekte dat ze ook geweldige boeken schreef. Deze auteur zit sinds een tijdje bij Hamley Books en schrijft vooral geweldige sprookjesachtige verhalen. Hebben jullie al een idee over wie ik het heb? Nee? Nou, dan zal ik het verklappen: ik heb het natuurlijk over Jen Minkman.

Jen Minkman is geboren in 1978 in Alphen aan den Rijn en schrijft young adultboeken voor uitgeverijen Dutch Venture Publishing, Image Books en Hamley Books. Tevens staat ze zelf dus aan het hoofd van uitgeverij DVP.

Toen Jen 19 was verhuisde ze naar Den Haag voor haar studie aan de Haagse Hogeschool. Na een uitwisseling, stage en masterstudie in Salzburg, Brussel en Cambridge kwam ze terug naar Den Haag en werd lerares Engels op de middelbare school. Sinds 2016 is ze dus hoofd van uitgeverij Dutch Venture Publishing en sinds 2017 is zij fulltime auteur en uitgever. In augustus van het jaar 2017 behaalde zij als eerste Nederlandse YA-auteur ooit een plekje op de USA Today bestsellerlijst.

Tot dusver zijn zijn diverse boeken van haar hand verschenen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees en Afrikaans. Over haar boeken gaan we het volgende week uitgebreid hebben natuurlijk.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
LiefdevoorboekenAmanda
3 jaren geleden

Ja ze is een kanjer. Ik kende haar al als auteur voor ze met DVP begon.

Jasmina
Jasmina
3 jaren geleden

Oow super leuk! Ik wil een kinderboek uitgeven..mss een x sparren 😀

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wat tof dat er zoveel boeken zijn vertaald in ándere talen. Daar zou ik trots op zijn.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Basic gebreide heren truien – Redmond- HemdvoorhemMy Profile

trackback

[…] plantenpotjes voor aan het tuinhuis met plantjes natuurlijk! En las ik Het licht van Lorelei van Jen Minkman uit dus tijd voor een […]

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen week stelde ik Jen Minkman al aan jullie voor en vertelde ik alles over haar boeken. Maar vandaag is het dan eindelijk tijd om […]

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen weken hebben jullie Jen Minkman al wat beter kunnen leren kennen. Zo stelde ik haar al aan jullie voor en vertelde ik al alles over […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x