Dit las ik in Februari 2021

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het alweer tijd voor een dit las ik in februari. Echt jongens het lijkt wel hoe ouder ik word hoe sneller de tijd gaat. Maar ik las weer 12 boeken deze maand en die ga ik met jullie bespreken in Dit las ik in Februari. Langzaam aan word de achterstand met recensie boeken ingehaald ik hoop dat volgende maand weer zo’n goede leesmaand word.

Nederlandstalige boeken: 10

Vertaalde boeken: 2

Totaal aantal boeken: 12

Meest verassende boek dat ik deze maand las: Daigho van Latoya Morris.

Tijd voor het eerste boek dat ik las in de maand februari! Dit keer begon ik met een jeugdboek het nieuwste deel in de Team Mortis serie van Bjorn van den Eynde. Het boek heet Stille Waters. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen. Het boek kreeg van mij een mooie 9.

Hier gaat Stille waters over:

Diep verscholen in de ongerepte Spaanse Sierra Nevada, wordt het lichaam van klimaatactivist Abran Melendez gevonden. Zijn lijk werd met takken doorboord, alsof de boom waarin hij is opgehangen hem het leven ontnam. Zijn vriendin Coco lijkt te zijn ontvoerd, tot beelden van het meisje enkele dagen later opduiken op sociale media: als deel van een groep gemaskerde strijders ontneemt ze een corrupte uitbater van een slachthuis het leven. En Coco is niet de eerste ontvoerde tiener die plots weer opduikt als dader. De zwaar getraumatiseerde en revaliderende jeugdspionne Erika Storm ziet hoe haar beste vriend en teamlid Felix de opdracht krijgt het tentenkamp van de ontvoerde tieners te infiltreren. Is deze klimaatbeweging een kweekvijver van losgeslagen moordenaars, of is er meer aan de hand? Maar de Franse jongen is hypernerveus voor de eerste opdracht waarin hij de leiding moet nemen. Erika beseft dat ze haar verdriet en angst moet overstijgen en haar beste vriend moet ondersteunen voor hij, net zoals alle betrokken klimaatjongeren, slachtoffer wordt van een lugubere tegenstander. Ze kan niet opnieuw iemand verliezen.

Het tweede boek dat ik deze maand las is een dikkertje! Daigho van Latoya Morris is een heerlijk dik boek maar het leest ook enorm makkelijk weg. Daigho kreeg van mij een dikke vette 10! Mijn recensie van Daigho kun je hier lezen.

Hier gaat Daigho over:

In de wereld Ayra wordt magie in evenwicht gehouden door wezens genaamd Wyndrygem. Zij worden eens in de honderd jaar geboren om Ayra te zuiveren van donkere magie. Maar als Wyndrygem Alma verliefd wordt op een kwaadaardige tovenaar, gaat het mis. De jonge Bryana brengt hoop. Alma krijgt een visioen: Bryana zal een zoon krijgen, die weleens Alma’s redding kan beteken. Zijn naam is Daigho. Als Daigho zeventien is, wordt zijn vriendin lastiggevallen door een paar jongens. Hij verandert in een wezen met vleermuisvleugels, een gehaat ras in zijn wereld. Daigho vlucht en komt terecht op een compleet andere wereld: de aarde, waar hij zijn menselijke gestalte weer aanneemt en vriendschap sluit met Fay. Maar hoezeer hij ook op haar gesteld is, Daigho wil terug naar huis. Hij wil antwoorden. Waarom verandert hij soms in een monster? Wat is zijn rol in Ayra, waar hij thuishoort en waar een gevangen tovenaar elk moment zijn macht terug kan krijgen? En wanneer komt het moment dat hij voor altijd een monster zal blijven…

Waar boek 2 een lekker dik boek was is boek 3 een dun boekje. De kerstborrel van Hannah Hill. Een kerstboek in Februari waarom niet hé kerstmis kan namelijk altijd toch. De Kerstborrel krijgt van mij een 6,5 mijn recensie van dit boek lees je hier.

Hier gaat de kerstborrel over:

De jaarlijkse kerstborrel had leuk kunnen zijn als: – Ik niet omkwam in het werk en daardoor te laat was voor het feest. – Mijn kerstoutfit minder opzichtig was geweest. – Jasmine me niet probeerde te verleiden om op mannenjacht te gaan. – Een belachelijk knappe vreemdeling me niet constant in de gaten hield. – Diezelfde vreemdeling me dingen liet voelen die ik niet wilde voelen. – Al mijn regels niet overboord werden gegooid. – Ik niet nog voor de avond om was genoodzaakt was het feest te verlaten. En tot slot, als de man die mijn wereld op z’n kop had gezet, toch geen verleden tijd bleek te zijn…

Boek 4 is Supernerd geschreven door Emmy van Ruijven. En hoe tof id de merch die Emmy bij het boek heeft gemaakt de kaars ruikt super lekker naar perzik. Supernerd kreeg van mij een 6,5 en mijn complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat super nerd over:

Julian kijkt Rosie met een frons aan. Dan zucht hij diep. ‘Neem haar mee. Het is te gevaarlijk hier te blijven, want ze kunnen terugkomen.’ ‘Ho ho ho!’ roep ik, een stapje achteruit zettend. ‘Ik ga nergens heen voordat jullie vertellen wíé er terug kan komen en hóé het komt dat mijn vriendin eruit zag alsof ze overgenomen was door een schaduwmonster!’ Een tel is het volledig stil. Tot Rosie me aankijkt en zegt: ‘Stephanie, je vriendin is bezeten door een demon.’ Wacht. Wát?! Als een vis op het droge open en sluit ik mijn mond. Er komt geen geluid uit. Steph doet niets liever dan tekenen, Dungeons & Dragons spelen met haar vrienden en fantaseren hoe het is om een superheld te zijn. Als ze tijdens een spelletjesavond opeens worden aangevallen, is het een mysterieuze jongen in een superheldenpak die hen er ongedeerd uit weet te halen. Bestaan superhelden dan echt? Al snel raakt Steph verwikkeld in een strijd tegen een demonisch leger met de ambitie ieder mens over te nemen, een groep superhelden die haar wil rekruteren en een groeiende stapel huiswerk. Is het leven van een scholier wel te combineren met het redden van de wereld? En wat doe je als je toch minder moedig blijkt te zijn dan je had verwacht?

Het volgende boek is er weer een van eigen bodem waar ik enorm naar uit gekeken heb. Dit boek zou namelijk al eerder verschijnen maar door corona etc duurde het wat langer. Maar Goud en Lavijn was helemaal de moeite waard. Dit boek kreeg dan ook een dikke 9 van mij. Mijn recensie van dit boek vind je hier.

Hier gaat Goud en Lavijn over:

Voor verpleegkundige Melle Lavijn is het leven weliswaar druk, maar wel lekker overzichtelijk: ’s nachts werkt ze op de kinderafdeling van het plaatselijke ziekenhuis en overdag is ze zo veel mogelijk bij haar zieke vader. Door een uit de hand gelopen grap raakt ze via Instagram in gesprek met de Amerikaanse muzikant Midas, dé superster van dat moment. Langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere band tussen Melle en Midas. Maar als Midas’ fans en de roddelpers dat ontdekken, staat Melles rustige leven totaal op zijn kop. Al snel wordt het contact met Midas levensgevaarlijk…

Pippa van Dani van Doorn is alweer het zesde boek dat ik las deze maand. Een heerlijke historische roman die een lach op mijn gezicht bracht. Dit boek krijgt van mij een mooie 8,5 Mijn recensie van Pippa vind je hier.

Hier gaat Pippa over:

Sinds Pippa Wesleys moeder haar gezin verlaten heeft voor een andere man, telt Pippa niet meer mee in het sociale leven van het dorpje Farnham. Door haar vaders tweede huwelijk verliest Pippa bovendien haar positie als vrouw des huizes. Ze besluit daarom een paar maanden bij haar tante in Londen te gaan logeren. Worstelend met de huisregels van haar tante en de heersende omgangsvormen probeert ze haar hoofd koel te houden, als niet één, maar zelfs twee mannen haar het hof gaan maken. Kiest ze voor romantiek of is het toch haar opdracht om de fabriek van Farnham te redden? Haar moeder zou vast raad weten. Maar waar woont zij en waarom wordt er in Farnham toch zoveel over Pippa geroddeld?

Boek nummer 7 was er wederom een van eigen bodem. Dit keer is dat een spannende thriller van Tamara Onos. Onder invloed speelt zich ook af in Nederland en dat vind ik altijd wel leuk. Onder invloed kreeg een mooie 7,5 van mij. Mijn recensie van Onder invloed.

Hier gaat Onder invloed over:

Wanneer een visser in het Gelders natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg.
Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

Boek nummer 8 alweer is Zullen we het liefde noemen van Tine Bergen. Wederom een boek van een Nederlandstalige auteur. Zullen we het liefde noemen is ook een prachtige thriller het boek kreeg van mij een mooie 8. Mijn recensie van Zullen we het liefde noemen.

Hier gaat zullen we het liefde noemen over:

Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack? Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen. Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet? 

Boek 9 is mijn eerste vertaalde boek van deze maand. Storm en Fury van Jennifer L. Armentrout. Naar dit boek heb ik lang uitgekeken het is een van mijn favoriete auteurs. Storm & Fury stelde dan ook zeker niet teleur. Dit boek kreeg dan ook van mij een dikke vette 10. Mijn recensie van Storm en Fury.

Hier gaat Storm en Fury over:

Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Boek 10 dat ik deze maand las is wederom een boek van eigen bodem. Dit keer een lekkere new adult van Mariëlle Brouwer. Lust & Structure is alweer het derde deel in de Structure serie en ik heb ook dit deel weer met veel plezier gelezen. Lust & Structure kreeg een mooie 7.5 van mij. Mijn recensie van Lust & Structure.

Hier gaat lust en Structure over:

Noah en Poppi hebben al een tijdje een seksrelatie. Alleen voor Noah is dit niet meer genoeg. Langzaamaan is hij ergens zijn hart verloren. Hij wil gewoon laten zien dat hij er voor haar kan zijn, voor haar kan zorgen. Poppi heeft genoeg aan zichzelf. Ze heeft geen man nodig om haar doelen te bereiken. Daarbij kan een gebroken hart je kapot maken. Maar wat als alles onder Noahs voeten vandaan geslagen wordt? Als hij merkt dat hij niet altijd voor iedereen kan zorgen? En als Poppi erachter komt dat het misschien niet beter is om je hele leven alleen te blijven, maar misschien toch wel om je hart te verliezen.

Het volgende boek is Van Slag van Suzanne Peters. Een prachtige en aangrijpende New Adult. Dit boek gaf ik een mooie 8,5. Mijn recensie van Van Slag.

Hier gaat van slag over:

‘Je hebt een topmotivatie, dat heeft je altijd al gesierd,’ zei hij. ‘Maar zo kun je niet op topniveau sporten.’ De directeur van de school keek haar niet eens aan terwijl hij haar aansprak. ‘We moeten denken aan je genezingsproces. Als je nu weer geblesseerd raakt, ben je nog verder van huis.’

Evi slikte. Dit waren de woorden die ze niet wilde horen.

Hij keek haar met medelijden aan. ‘Begin volgend jaar vers aan de opleiding. Het is beter om dit schooljaar niet verder af te maken.’

Ze hapte naar adem. Meende hij dit nou? Het voelde alsof de grond onder haar wegzakte.

Door een blessure valt Evi’s schooljaar in het water. Ze besluit tijdelijk in het lokale zwembad te gaan werken, waar ze een sexy waterpolospeler ontmoet – en de aantrekkingskracht tussen hen lijkt wederzijds. Ze begrijpt dan ook niet waarom Mick haar zo op afstand houdt…

Steven klikte de melding aan waarin hij was getagd in een bericht. Van de eerste foto ging zijn hart als een razende tekeer. Daar stond hij. De selfie die Christina van hen had gemaakt. Hij met een scheve grijns en een wazige blik in zijn ogen. Zij zwoel en sexy, zoals hij haar zich herinnerde. De tweede foto was er eentje van Christina’s bed en de grote hoeveelheid bloed op het hoeslaken en het kussen. In het licht leek het nog gruwelijker dan de vorige avond.

Wat een geweldige nacht had moeten zijn, eindigt voor Steven in een nachtmerrie. Voor hij er erg in heeft, wordt hij op Facebook valselijk beschuldigd van verkrachting. De macht van social media is groot en al snel is hij een paria in eigen stad. Hoe kan hij zijn leven herpakken?

Twee mensen die worstelen met pijn die ze liever niet laten zien. Twee levens die op onverwachte wijze met elkaar in aanraking komen.

Boek 12 is wederom een vertaald boek. Dit keer weer een boek van Jennifer L Armentrout maar dan een van haar eerdere boeken. Dit boek verscheen onlangs voor het eerst naar het Nederlands vertaald als e-book bij Zomer en Keuning. Dit boek kreeg van mij een mooie 7.5 . Mijn recensie van Alles wat ze aanraakt.

Hier gaat alles wat ze aanraakt over:

Doodgaan is kut – daar weet Ember McWilliams alles van. Na een noodlottig auto-ongeval heeft haar zusje haar teruggehaald, maar niet zoals het vroeger was. Alles wat Ember aanraakt, gaat dood. Dus leeft ze volgens een no-touch policy voor alles wat leeft. Dus ook jongens. Dan ontmoet ze Hayden. Hij zegt dat haar vloek een gave is en dat hij haar kan helpen die onder controle te krijgen. Het blijkt dat ze daar heel wat voor over moet hebben, maar dat heeft ze ook. Ze zou er alles voor geven om weer eens haar zusje te mogen knuffelen. En zoenen met Hayden, dat zou ze ook best graag willen…

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Zo, je hebt er weer wat doorheen gejaagd zeg. Wat een mooie voorkant heeft die eerste. Ik kan altijd erg genieten van de kaften van boeken.

Krystle/Batboy
3 jaren geleden

Wat heb je weer ontzettend veel gelezen zeg! Als ik er een zou moeten kiezen dan spreekt mij boek 12 wel aan.
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Versier de paastafel met je eigen gemaakte paas placematMy Profile

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Wat heb je er een hoop gelezen, dat lees ik nog niet eens in een jaar, oeps!

Tessa
3 jaren geleden

Je hebt lekker veel gelezen afgelopen maand. Ik heb niet veel boeken gelezen, ik heb vooral veel muziek tijdschriften gelezen
Tessa onlangs geplaatst…Review: Clinique Pop LipstickMy Profile

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x