Boekenpraat met Nadia

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor een boekenpraat met Nadia. Nadia is zelf auteur en kun je o.a kennen van de boeken beproeving en bezwering. Maar naast schrijven vind Nadia het ook leuk om te lezen. Vandaag gaat ze jullie dan ook alles vertellen over haar favoriete boeken.

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Hoi, ik ben Nadia. Werkelijke leeftijd: 40. Gedragsleeftijd: een pak jonger :-))) Ik ben geboren en getogen in de Antwerpse Kempen, en woon er nu nog steeds, samen met mijn man, twee pluskinderen en rosse tijgerkat Stripke.

Welk boek las je als kind graag?

Als heel erg jong kind verslond ik Suske & Wiske. Het is zelfs zo erg dat wanneer iemand me een cover omschrijft, ik nog steeds de titel kan geven van het album (echt waar: mijn man heeft het getest)

Toen ik eenmaal de leesboeken ontdekte, was horror het eerste genre dat me fascineerde. En wie horror zegt, zegt natuurlijk Stephen King. Nadat ik alle horrorboeken uit mijn dorpsbibliotheek gelezen had, schakelde ik over op fantasy. Een liefde die nooit meer gestopt is.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Moet ik echt kiezen? 🙁

Er zijn er wel meerdere die ik goed vind, telkens om verschillende redenen. Maar goed, als ik dan echt moet kiezen, ga ik voor Dead Witch Walking van Kim Harrison, het eerste boek van de The Hollows-serie.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Petra Doom. Zij schrijft hetzelfde genre als ik, en heeft ook dezelfde smaak in boeken. Dat helpt uiteraard, maar ik vind haar schrijfstijl ook heel erg sterk.

In welk genre lees jij graag?

Fantasy! En dan nog het allerliefst urban fantasy, maar eigenlijk lees ik quasi alle fantasy-subgenres graag.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Ja, dat gebeurt, maar meestal niet erg lang haha Zo durf ik al eens een thriller vastpakken, of zo’n lekker, klassiek moordmysterie à la Hercule Poirot.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Goh, ik heb niet echt een favoriete uitgever. Veel van de boeken die ik tegenwoordig lees (vnl. e-books), worden door de auteurs zelf uitgegeven.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Ik heb het lang proberen afwenden, maar ook ik ben gezwicht voor het gemak van de e-books. Zo handig dat je met 1 toestel(letje) altijd een bibliotheek bij je hebt. Ik heb een e-reader met schermverlichting dus ik kan ook ‘s nachts lezen zonder mijn huisgenoten wakker te maken. Dat vinden vooral zij leuk 🙂

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Heel belangrijk. Het is het eerste wat je ziet van het boek. En ook al mag het niet, de cover vormt toch je eerste indruk van het boek, en of je al dan niet ook de flaptekst gaat lezen.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Ik denk dat Laurell K Hamilton en Kim Harrison momenteel om die eer aan het vechten zijn. Van beide auteurs heb ik quasi een volledige reeks in mijn kast staan, en dan spreken we al snel van een 15 à 16 boeken per auteur.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Moet ik dat echt gaan tellen? 😀

Nee, eigenlijk valt het nogal mee, die boekenkast. Maar dat komt omdat ik enkele jaren geleden bewust een hele reeks boeken heb weggedaan (jahaa! Ik heb dat gedurfd!) en nu alleen nog exemplaren aankoop van die paar favoriete schrijvers die ik al jaren las (en nog steeds lees). De rest lees ik digitaal en staan dus niet (meer) in mijn kast. Soms vind ik dat wel jammer, maar met een al even fervente lezer als partner, moet je kiezen: boeken weg of een groter huis.

Budgetgewijs zijn we dus voor het eerste gegaan 😉

Al moet ik toegeven dat ik me af en toe nog laat verleiden, hoor. En wie weet richten we ooit toch nog een echte bibliotheek in.

Maar ik dwaal af. Op mijn e-reader staan momenteel 91 boeken (waarvan 56 gelezen) met daarbovenop nog eens 58 boeken op mijn verlanglijst.

En in de (zichtbare) boekenkast… *verdwijnt nu even om te gaan tellen* … 53!

Waarom zichtbaar? Mja, zoals ik al zei, hebben we een paar jaar geleden bewust onze boekenkast heringedeeld. De boeken die de selectie als “pronkstuk in de leeskamer” niet hebben gehaald, staan nog ergens in een logeerkamer weggestouwd, soms tot wel drie dik achter elkaar. What can I say? I kon geen afscheid nemen. Maar die zijn hier dus niet meegeteld 🙂

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Ik ga hier een hoop mensen tegen mij in het harnas jagen, maar ik vind Lord of the Rings eigenlijk helemaal geen goed boek. Zo’n langdradige en overbodige beschrijvingen! Tot in het kleinste grassprietje toe. Nee, dat is mijn ding niet. Ik heb de trilogie uitgelezen, maar heb heel veel stukken diagonaal gelezen tot ik weer bij de actie kwam.

Maar ik heb wel heel erg veel respect voor Tolkien en de wereld die hij gecreëerd heeft, hoor!

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Van verschillende schrijvers: Morgan Blade, Dimitri Balcaen, Pascale Naessens. Gek genoeg nog niet van Petra Doom. Dat wilde ik op de eerstvolgende beurs in orde maken, maar toen deed dat vervelende virus zijn intrede…en de rest ken je wel.

Op welke plek lees je graag?

Ik kan echt overal lezen, maar het allerliefst leg ik me op de bank in onze “leeskamer”. Licht gedimd, kaarsjes aan, leuk muziekje op de achtergrond. Dan ben ik helemaal van de wereld.

Wanneer lees je het liefste?

Wanneer ik maar kan! Zeker als een boek me helemaal te pakken heeft, dan kan de wereld me gestolen worden en sla ik aan het lezen zodra ik een minuutje vrij heb. Soms lees ik zelfs tijdens het koken 🙂

Het leukste is natuurlijk wanneer je zeeën van tijd hebt, bvb. op een vrije namiddag, buiten in het zonnetje bij mooi weer, of binnen op de bank bij minder mooi weer.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Op Facebook en Instagram. Je vindt me gewoon onder mijn naam met het suffix “Author” eraan geplakt.

Tot slot een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Papieren boek of e-book ?
E-book

Hardcover of paperback ?
Paperback

Nederlandstalig of engels ?
Engels

Serie of Stand alone ?
Serie

Cover of flaptekst ?
Cover

Lezen in bed of in bad?
In Bed

Koffie of thee?
Koffie!!!! (je wil me niet tegenkomen als ik nog geen koffie heb gehad 🙂 )

Hopelijk vonden jullie deze boekenpraat met Nadia leuk!

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x