Aan tafel met Kirsten

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een aan tafel met dit keer gaan we aan tafel met Kirsten. Kirsten runt de super leuke blog mamagisch.nl. Op haar blog schrijft ze echt over van alles. Dit kunnen recepten zijn maar ook blogs over sneeuw of haar persoonlijke leven. Een zeer gevarieerd blog en een van mijn persoonlijke favorieten. En vandaag geeft Kirsten dus een kijkje in haar keuken.

Wat eet je allemaal op een dag?

Op dit moment ben ik al sinds september bezig met een koolhydraatarm dieet. Of nou ja, een eiwitrijk dieet eigenlijk. Dat betekent dat ik op dit moment vooral veel eitwitrijke producten eet die laag in koolhydraten en vetten zijn. Ik begin mijn dag met een grote kop thee en een flinke beker yoghurt. Meestal heb ik daar ruim genoeg aan tot aan de lunch. Mijn lunch verschilt van een salade, tot een gevulde omelet of courgettepannenkoekjes. Voor de lunch is het belangrijk dat ik goed vullend eet, anders ga ik om een uur of 4 snaaien en dat wil ik juist voorkomen. In de avonden eet ik afgewisseld vlees, vis of een vleesvervanger met groente. Een keer in de week eet ik lekker mee met de rest van het gezin en ja, dan eet ik bijvoorbeeld ook gewoon lekker een frietje mee. Ik heb er weinig moeite mee om iets anders te eten dan de rest, zolang ik maar zorg dat het eten op mijn eigen bord maar lekker genoeg is!

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje?

Standaard staan er dus de vaste producten op het lijstje zoals yoghurt, eieren en melk maar ik vind het ook belangrijk dat er naast de gezonde dingen die ik probeer te eten, voor mijn vriend en de meiden er ook wat lekkers is. Dus standaard staat er ook wel een pak koekjes of iets van chocola op het lijstje.

Waar doe je graag jouw boodschappen?

Ik laat het grootste gedeelte van mijn boodschappen bezorgen door PicNic. Dat vind ik gewoon ontzettend makkelijk en het scheelt me een hoop tijd en een hoop gesjouw. Voor brood en kaas ga ik naar de markt en mijn verse groenten haal ik bij de plaatselijke groentehandel. Zo probeer ik de lokale ondernemers ook te steunen. Mijn overige boodschappen of als ik iets vergeten ben, haal ik bij de Plus hier aan het eind van de straat. Dat is een kleinere supermarkt die een stuk overzichtelijker is dan de Jumbo of AH hier in het dorp.

Welke kruiden zijn voor jou onmisbaar?

Ik kook eigenlijk nooit met een kant en klare kruidenmix. Zelf gebruik ik veel paprikapoeder, cayennepeper, kerrie, gember en Italiaanse kruiden. Meestal heb ik gedroogde kruiden maar de geur van verse basilicum kan ik niet weerstaan, haha!

Wat eet je regelmatig als ontbijt?

Mijn ontbijt is eigenlijk vrij saai. Doordeweeks eet ik een beker yoghurt of een bakje kwark met een grote kop thee. In het weekend bak of kook ik een eitje. Soms maak ik een Dukan-pannenkoek met roomkaas en gerookte zalm.

Heb je een favoriet lunchgerecht?

Ik vind lunch de meest overschatte maaltijd van de dag, haha. Maar als ik moet kiezen zou ik lekker een baguette met geitenkaas of brie met honingtapenade nemen.

Wat is je favoriete dessert?

Thuis eten we niet elke dag een toetje. Het ligt er echt aan of ik eraan heb gedacht om het te kopen. Ik mis mijn toetje ook niet als het er niet is. Ga ik uit eten neem ik eigenlijk wel altijd een dessert. Ik ben dol op brownie en vind het dan helemaal niet erg als daar een bolletje ijs met verse slagroom bij zit!

Als je jouw koelkast open maakt wat staat er dan altijd in?

Naast de standaarddingen heb ik ook altijd extra boter, slagroom of crème fraîche in de koelkast staan. Mijn koelkast is altijd rijkelijk gevuld. Ik ben nogal impulsief met koken en bakken, dus wil niet misgrijpen.

Is er iets wat je echt niet lust?

Er zijn maar weinig dingen die ik echt niet eet maar ik lust bijvoorbeeld echt geen zuurkool. Ook ben ik geen liefhebber van de textuur van ui, maar dat gebruik ik dus wel heel vaak in de basis van een gerecht maar dan wel heel fijngesneden. Wat ik ook heel vies vind is paprika. Als dat door een gerecht heel zit, hoe fijn dan ook, ik blijf het opboeren en dat is zó smerig!

Waar ga je graag uit eten?

We zijn dol op fingerfood dus eten graag sushi of tapas. Van beide soorten hebben we hier in het dorp hele goede restaurants dus dat ik lekker makkelijk. Verder is een lekker hapje eten bij een brasserie ook altijd goed. Eigenlijk is elke manier dat ik zelf niet hoef te koken goed, haha!

Welk gerecht serveer je graag als je eters op bezoek krijgt?

Mijn lasagne is berucht dus die maak ik heel graag. Daarnaast pak ik graag uit als er vrienden komen eten door bijvoorbeeld zelf tapas te maken of zelf lekkere broodjes te bakken bij een simpele soep.

Wat is jouw favoriete gerecht en waarom?

Ik lust best veel maar ben vooral dol op pasta’s omdat je daar zo lekker mee kunt variëren. Een echte favoriet heb ik niet. Ik vind te veel te lekker.

Kook je ook wel eens uit kookboeken? Zo ja heb je een favoriet kookboek?

Ik heb wel wat kookboeken, maar die gebruik ik eigenlijk nooit. Soms pak ik een kookboek voor een taartrecept ofzo. Ik zoek veel recepten op internet. Ik maak veel gerechten van Chicks Love Food, Uit Pauline’s Keuken en van Uit De Keuken Van Fatima. Vooral van Fatima leer ik veel omdat zij veel recepten uit de Arabische keuken maakt.

Bereid je het liefst alles zelf of maak je regelmatig gebruik van pakjes en zakjes?

Alles vers! Dat begon als uitdaging voor mezelf maar is inmiddels echt een gewoonte geworden. Ik vind veel kant en klare mixen ook veel te zout.

Welk recept gaat bij jou nooit mis?

Ik ben ontzettend goed in het bakken van biefstuk of varkenshaas. En ja, daar ben ik trots op, haha!

Wat is je favoriete snack of drankje?

Sinds ik met mijn nieuwe eetgewoontes bezig ben, drink ik veel London Fog. Ze moeten dat ook wel Earl Grey Latte. Je neemt warme melk waar je een zakje Earl Grey thee in doet en wat (suikervrije) vanillesiroop. Dit past binnen mijn ‘dieet’ en is ontzettend lekker!

Waar op social media kunnen de lezers van Bookstamel jou vinden?

Ik ben het meest actief op Instagram (instagram.com/mamagisch) en schrijf al mijn verhalen op mijn eigen blog Mamagisch (www.mamagisch.nl). Ik zou het leuk vinden om je daar eens te zien!

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Ik vond het erg leuk dat je mee wilde doen. Benieuwd naar andere aan tafels met lees dan ook eens aan tafel met Kirsten of aan tafel met […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x