Van Slag van Suzanne Peters

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Oooh wat heerlijk om eindelijk weer in de leesflow te zitten. Mijn boeken vliegen er door heen en ik kan eindelijk een inhaal slag maken. Het is ook nog eens super mooi weer dus we zijn lekker bezig in de tuin. Deze hebben wij vorig jaar al een groot deel onder handen genomen. Maar nu begint het leuke deel het aanplanten! Ik hoop jullie binnenkort mee te kunnen nemen in onze tuin verbouwing met een aantal voor en na foto’s. Gisteren had ik wel even een baaldag mijn arm was in de nacht uit de kom gegaan en ik dacht dat die daarom zo een pijn deed. Maar goed voor ik na bed ging wilde ik nog even na de badkamer dus ik zet me met mijn arm af en pop knak auw hij schiet weer goed. Tja toen was de pijn zo weg. Bleek ik dus gewoon heel de dag met een verschoven gewricht rond gelopen te hebben. Maar goed tijd om het over Van Slag van Suzanne Peters te gaan hebben.

Titel: Van Slag Auteur: Suzanne Peters Uitgever: Dutch venture publishing Genre: New Adult Cijfer: 8,5

Hier gaat Van Slag over:

‘Je hebt een topmotivatie, dat heeft je altijd al gesierd,’ zei hij. ‘Maar zo kun je niet op topniveau sporten.’ De directeur van de school keek haar niet eens aan terwijl hij haar aansprak. ‘We moeten denken aan je genezingsproces. Als je nu weer geblesseerd raakt, ben je nog verder van huis.’

Evi slikte. Dit waren de woorden die ze niet wilde horen.

Hij keek haar met medelijden aan. ‘Begin volgend jaar vers aan de opleiding. Het is beter om dit schooljaar niet verder af te maken.’

Ze hapte naar adem. Meende hij dit nou? Het voelde alsof de grond onder haar wegzakte.

Door een blessure valt Evi’s schooljaar in het water. Ze besluit tijdelijk in het lokale zwembad te gaan werken, waar ze een sexy waterpolospeler ontmoet – en de aantrekkingskracht tussen hen lijkt wederzijds. Ze begrijpt dan ook niet waarom Mick haar zo op afstand houdt…

Steven klikte de melding aan waarin hij was getagd in een bericht. Van de eerste foto ging zijn hart als een razende tekeer. Daar stond hij. De selfie die Christina van hen had gemaakt. Hij met een scheve grijns en een wazige blik in zijn ogen. Zij zwoel en sexy, zoals hij haar zich herinnerde. De tweede foto was er eentje van Christina’s bed en de grote hoeveelheid bloed op het hoeslaken en het kussen. In het licht leek het nog gruwelijker dan de vorige avond.

Wat een geweldige nacht had moeten zijn, eindigt voor Steven in een nachtmerrie. Voor hij er erg in heeft, wordt hij op Facebook valselijk beschuldigd van verkrachting. De macht van social media is groot en al snel is hij een paria in eigen stad. Hoe kan hij zijn leven herpakken?

Twee mensen die worstelen met pijn die ze liever niet laten zien. Twee levens die op onverwachte wijze met elkaar in aanraking komen.

Dit vind ik van Van Slag:

Wauw deze cover van Van Slag is echt helemaal in mijn straatje ik werd er gelijk door betoverd en het maakte me nieuwsgierig naar het verhaal zelf. Van Slag is mijn eerste kennis making met Suzanne Peters haar schrijfstijl ik werd vooral getriggerd door de achterflap tekst van dit verhaal en het feit dat dit haar eerste New Adult is.

Tijd om naar het verhaal zelf te gaan! Suzanne heeft een prachtige schrijfstijl waarmee ze je bij de hand pakt en meeneemt het verhaal in. Ze weet een toch best wel aangrijpend verhaal met een heftig onderwerp op een bijna magische manier te vertellen. Je word gelijk meegenomen in de wereld van Evi en Steven.

Persoonlijk bouwde ik veel sneller een band op met Steven dan met Evi. Het personage van Evi vond ik zo hier en daar een beetje vlak blijven. Waarbij het verhaal van Steven barste van de emoties waardoor je enorm met hem mee leeft. Wat hem is over komen is denk ik het ergste wat een man kan overkomen. Het verhaal gaat in mijn ogen over hoop, liefde, vertrouwen maar bovenal vriendschap.

Ik ben een groot fan van dit soort verhalen die toch een moeilijk thema zoals verkrachting en valse beschuldiging en wat dat met een persoon kan doen. Zeker als deze dan ook nog eens in een romantisch jasje worden gegoten. Want tja wie is er nu niet gek op een beetje romantiek. Dat een zwembad is gekozen als een deel van het decor in het verhaal vind ik uniek en goed bedacht.

Wat ik wel dan weer een mini minpuntje vond is dat ik eigenlijk al vrij snel in het verhaal door had hoe alles zou gaan samen vallen. Had Suzanne hier nog ergens een of andere plottwist in gegooid dan was het verhaal perfect voor mij. Nu was het gewoon een steengoed verhaal en krijgt het daarom een mooie 8,5

Ben je nu na het lezen van deze recensie benieuwd geworden wie Suzanne Peters is? Lees dan eens mijn interview met Suzanne Peters daarin verteld ze alles over haar boeken, schrijven en nog zoveel meer.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x