Aan tafel met Anke

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Altijd als ik ergens op visite ben zou ik het liefst bij die mensen in de keukenkastjes duiken. Wow dat klinkt raar haha maar ik ben altijd zo benieuwd wat andere mensen allemaal eten en koken. Mijn liefde voor koken en bakken is mij met de paplepel in gegoten. Mijn beide ouders werkte in de horeca mijn opa en oma hadden een kroeg en later een herberg en uiteindelijk belande ik ook in de horeca. Helaas besloot mijn lichaam anders en kan ik dat werk nu niet meer doen. Toch praat ik nog steeds graag over eten. Ik vind deze rubriek dan ook super leuk! Vandaag is het de beurt aan Anke die ons een kijkje geeft in haar eetgewoontes!

Vandaag gaan we aan tafel met …… Zou je jezelf even kort willen voorstellen aan de lezers van Bookstamel?

Hallo, ik ben Anke, foodblogger op Donnacaramella en sinds juni 2020 woon ik samen met mijn man in Zuid-Spanje, meer bepaald in het Axarquia gebied ten Noord-Oosten van Malaga. Een hele ommekeer want ik ben geboren en getogen in Antwerpen en omstreken. Nu woon ik op “de Campo” = “het platteland” tussen de dorpjes Comares en Colmenar

Wat eet je allemaal op een dag?

We beginnen met een ontbijt. Dat is al redelijk laat.  In de winter omdat het anders nog donker en koud is en we in principe voor niks vroeg opmoeten.  In de zomer omdat we dan wel vroeg opstaan en  proberen voor de hitte nog wat te gaan hardlopen. Lunchen doen we dan tussen 13u en 14u. In de winter eten we dan dinner omstreeks 19u of 19u30, maar in de zomer kan dat een uurtje later zijn. Spanjaarden eten niet vroeger dan 21u. Tussendoortjes proberen we te vermijden, maar zeker in de zomer zijn er voor het dinner nog wel wat (gezonde) hapjes. (humus, olijven, …). En ook een stukje chocolade of eigen gebakken taart of koekje mag niet ontbreken. 

Wat mag er niet ontbreken op jouw boodschappenlijstje?

Grote kans dat er yoghurt, eieren, boter, bloem en kaas opstaanAltijd handig om in huis te hebben in geval van nood.  Evenals groenten en fruit.  De voorraadkast bevat verder altijd suiker, pasta, rijst, bonen, enz. 

Waar doe je graag jou boodschappen?

Door de lockdowns die er zijn geweest waren we soms wat beperkt in waar we konden gaan winkelen. Als hobbykok heb je graag wat keuze en mogelijkheden die je in de kleine lokale kruideniers niet hebben. Al heeft dat natuurlijk ook wel zijn charme. 

Welke kruiden zijn voor jou onmisbaar?

De kruiden die ik zeker altijd in huis heb zijn koriander, peterselie en basilicum. Deze kruiden staan in grote potten in de tuin.  Naast kruiden zijn er ook de specerijen uiteraard: pimenton , koriander, komijn , saffraan … 

Wat eet je regelmatig als ontbijt?

Gedurende de week proberen we het gezond te houden met yoghurt, vers fruit en homemade granola. In het weekend mag het een beetje extra zijn met bijvoorbeeld havermout pannenkoeken, torrijas (Spaanse wentelteefjes), churros, koffiekoeken of croissants. 

Heb je een favoriet lunch gerecht?

Mijn favoriete lunch zijn eigenlijk gewoon een aantal tapa’s of pinchos.  Dat kan uit van alles bestaan: lokale geitenkaas, chorizo, … Maar ook een stukje tortilla bijvoorbeeld of een Russische salade. in de winter wisselen we eens af met een croque, hartige pannenkoeken, enz. 

Wat is je favoriete dessert?

Dat is wel een hele moeilijk, maar als ik echt moet kiezen dan misschien een crema catalana. 

Als je jouw koelkast open maakt wat staat er dan altijd in?

Yoghurt is iets dat er altijd is. Voor het ontbijt, maar ook voor sausjes te maken

Is er iets wat je echt niet lust?

Botarga lust ik echt totaal niet. 

Waar ga je graag uit eten?

Ik ga graag naar een restaurant dat me kan inspireren en van kan lerenDat hoeft daarom helemaal niks chique of duur te zijn

Welk gerecht serveer je graag als je eters op bezoek krijgt?

Ofwel een homemade pasta gerecht, ofwel mijn Spaanse kip uit de oven

Wat is jouw favoriete gerecht en waarom?

Opnieuw echt wel een hele moeilijke vraag om een keuze te maken. Ik eet graag vispasta, … Maar ook ossobucco

Kook je ook wel eens uit kookboeken?Zo ja heb je een favoriet kookboek?

Ik heb een heel arsenaal aan kookboeken.  Momenteel kook ik vaak uit Falastin. Maar ook de boeken van Jamie Oliver worden regelmatig eens geraadpleegd. 

Bereid je het liefst alles zelf of maak je regelmatig gebruik van pakjes en zakjes?

Ik maak het liefst alles zelf, enkel bouillon daar gebruik ik meestal toch een blokje of potje voor Mijn diepvries is beperkt en dus kunnen we geen liters bouillon invriezen. Maar verder bak ik vaak zelf brood, mijn eigen pesto, confituur, ijsroom,… 

Welk recept gaat bij jou nooit mis?

Stoofgerechten zoals varkenswangetjes of fusionkip

Wat is je favoriete snack of drankje?

Eerlijk gezegd sla ik een glaasje cava nooit af 🙂 . Dit samen met een paar zoute amandelen, olijven of wat humus. Heerlijk toch. 

Waar op social media kunnen de lezers van Bookstamel jou vinden

Donnacaramella Blog

https://www.instagram.com/donnacaramella/

https://www.facebook.com/Donnacaramellas/

Dankjewel dat je mee wilde doen met deze rubriek Anke

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Wat een leuke rubriek om te lezen, ik ben ook dol op lekker eten!

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wat leuk om te lezen. Ik eet elke dag bij het ontbijt yoghurt, lekker fris en makkelijk weg te eten.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Groeipijn puber jongen – Groeiklachten tienerMy Profile

rachel
3 jaren geleden

dit soort rubrieken vind ik altijd leuk om te lezen en dus ook deze 😀

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

wat een leuk interview, en wat herken ik mezelf erin! alleen het ontbijt, dat is bij mij toch echt een bruine boterham met kaas…( en geloof me, ik heb van alles geprobeerd)

Lizette
3 jaren geleden

Ik krijg er spontaan trek van! Wat leuk om in Malaga te wonen. En verrassend om dan homemade pasta te serveren hihi.
Lizette onlangs geplaatst…7 weetjes over Italië die je nog niet wistMy Profile

Cynthia
3 jaren geleden

Het blijft een leuke rubriek om te lezen. Ik ga even op haar website kijken. Ik vind het wel inspirerend om andermans recepten te lezen. Zeker als ze zonder pakjes en zakjes zijn.
Cynthia onlangs geplaatst…Review: Escape Room Spel The Hunt (+Winactie!)My Profile

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x