Landal de Heideheuvel

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Van 8 februari tot 12 februari zijn we een midweekje naar Landal de Heideheuvel geweest. Elk jaar gaan wij eigenlijk wel een keer naar een Landal park toe meestal in februari en vaak ook nog een keer in september of november. We vinden het heerlijk om er even een midweekje tussen uit te gaan en ons even helemaal midden in de natuur terug te trekken. We waren nu al een aantal keren bij de Lommerbergen geweest een geweldig park maar dit keer wilde we eens een keer wat anders. Dus besloten we om naar Landal de Heideheuvel te gaan. We kozen vooral voor dit park omdat het in de buurt van de loenense waterval ligt een prachtig natuurgebied. Maar was het er ook zo mooi als dat we verwacht hadden?

De aankomst

Laten we bij het begin beginnen. We hadden aan de ene kant natuurlijk super veel geluk met het weer. Wie kan er nu zeggen dat die tijdens een van de zeldzame keren dat er een berg sneeuw in Nederland ligt een midweekje midden in het bos heeft gezeten. Aan de andere kant was het natuurlijk wel een beetje glibberen en glijden op de weg naar het park toe. Maar toen we eenmaal bij Landal de Heideheuvel aankwamen verliep alles super soepel. We hadden ons van te voren al online kunnen aanmelden dus we hoefde alleen de sleutel op te halen bij de receptie. Daar kregen we ook een envelop mee met alle nuttige informatie en een routebeschrijving naar ons huisje. Alles was zo gepiept en overal stond ontsmetting voor de handen.

De weg naar het huisje toe was nog moeilijk begaanbaar. Onderweg zijn we 2 keer gestopt om andere auto’s te helpen die vast zaten in de sneeuw. Maar wat zag het er allemaal prachtig uit zo in de sneeuw. Ons huisje zelf was lekker warm bij aankomst. Daarnaast mocht iedereen gratis gebruik maken van de wifi omdat veel dingen gesloten zijn door corona.

Het huisje

Dan het huisje zelf het was lekker warm bij aankomst zoals ik al zei. Het schoonmaken zelf had iets beter gekund in deze tijden van corona. Zo lag er bijvoorbeeld nog een kledinghanger onder de verwarming in de badkamer. Een teken dat ze daar dus niet schoongemaakt hadden. Maar verder zag het er prima uit en was het zeker voor de prijs/kwaliteitsverhouding een prima huisje. Bijna alles wat je nodig had zat er wel in. Het enige wat ik echt miste was een oven. Het type huisje dat wij hadden had alleen een magnetron en zeker in deze tijd vind ik een oven toch wel een musthave. Verder zat de bank niet echt lekker en was er voor 4 personen wat weinig zitruimte. Wij waren maar met zijn tweetjes dus voor ons wat het helemaal prima. Daarnaast zijn het echt maar mini minpuntjes want prijs/kwaliteit was echt helemaal dik in orde.

De omgeving

Oooh boy als je van de natuur houdt net als ons dan is Landal de Heideheuvel toch wel het Landal park voor jou. Alle huisjes staan in een prachtig bos gebied en vrij van elkaar. Op het park zelf zijn een aantal super leuke speeltuintjes en een blotevoetenpad hoe leuk is dat! Wij zaten in huisje 92 daar recht tegen over vind je de natuurpoort. Als je die uitloopt en vervolgens de lange straat naar rechts uitloopt kom je in het prachtige natuurgebied van de loenense waterval. Een natuurgebied dat eigenlijk alles wel heeft een waterval die dwars door het bos loopt. Een mooie open ruime vlakte waar je zomers bijvoorbeeld heerlijk kunt picknicken. Sowieso stonden er voldoende bankjes en prullenbakken waar je dus even rustig op kon uitrusten. Het wandelgebied zelf bezit een aantal heuveltjes wat ik zelf toch leuker vind dan alleen een plat stuk bos. Je kunt er verschillende wandelingen maken. Je krijgt van Landal de Heideheuvel ook een boekje met daarin een aantal wandel en fiets routes. Wij kozen voor de wandeling van 5 km omdat ik helaas nog niet teveel kan lopen.

Naast dit prachtige natuurgebied bevinden de Veluwe zich op ongeveer een kwartiertje rijden van het park en als je jezelf verveeld en corona is voorbij dan kun je ook een uitstapje maken naar burger’s zoo of de Apenheul . Houdt je meer van lekker winkelen dan bevindt Deventer zich op 19 kilometer van het park een super leuke stad.

Het verblijf zelf

Martijn en ik hebben enorm genoten van ons verblijf bij Landal de Heideheuvel. We hebben vooral enorm veel plus punten aan dit park gegeven. Zo was het personeel altijd super vriendelijk. Zo liepen wij bijvoorbeeld een avond naar de afval boeken toe met onze zakjes afval toen er een medewerker langs kwam gereden en vroeg of ze het voor ons kon meenemen. Toen er geen glutenvrije afbak broodjes bleken te zijn dacht de winkelmedewerkster mee. Zo heeft ze voor mij de broodjes uit hun standaard glutenvrije assortiment afgebakken. Bollo die elke keer vrolijk zwaaiend over het park heen reedt om kindjes te vermaken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

We hebben heerlijk genoten van het huisje en de haardkachel! Elke avond hebben we heerlijk bij het vuur gegeten en genoten van de vlammen die voor ons aan het dansen waren. Er stond een spellendoos in het huisje waar we gebruik van hebben gemaakt door een aantal potjes mens erger je niet te spelen! En verder hebben we dus vooral lekker veel gewandeld.

Ooh ja de paden voor de auto’s werden de dag naar aankomst sneeuwvrij gemaakt! Dus ook daar had je geen hinder meer van. Er waren super veel vogeltjes in de bomen om de huisjes ook iets wat super leuk was. Je kunt dus wel stellen dat wij een top verblijf hebben gehad.

Als je dan bij vertrek ook nog eens word uitgezwaaid door drie vrolijke medewerkers! Waarbij je jou sleutel ruilt voor een zakje snoep doormiddel van een schepnetje dan is het feest compleet.

Landal de Heideheuvel super bedankt dat jullie de klant echt koning laten voelen.

Liefs, Melanie.

  • Een minpuntje de broodjes to go en de frietjes bestellen duurde wel lang dat zou wel iets sneller mogen.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
3 jaren geleden

kijk jullie eens even lekker genieten 😀 heerlijk om te zien en zeker in deze periode!! het heeft ook een paar mooie fotos opgeleverd zo te zien 😀
rachel onlangs geplaatst…Kletsen, scheveningen en holte onsteking 9.0 #VIDEOMy Profile

Melissaschrijft
3 jaren geleden

Wat heerlijk om er even uit te kunnen in deze gekke dagen. Het zag er gezellig uit met de sneeuw.

Melissaschrijft onlangs geplaatst…Drie gangen menu van Restaurant De Kamer – EmmenMy Profile

Krystle/Batboy
3 jaren geleden

Wat heerlijk zeg, echt genieten zo te zien! Ik verlang er ook naar om eens weg te gaan…
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Hoe maak je zelf een dromenvanger?My Profile

Alexandra
3 jaren geleden

Wat een heerlijke plek. Alhoewel sneeuw ik liever vanachter een raam bekijk. Maar we gaan alweer richting de lente. Zag vanmorgen tijdens mijn wandeling de eerste krokussen al.
Alexandra onlangs geplaatst…De Erfgename van Ellen de VriendMy Profile

Manon
3 jaren geleden

Wat heb je een perfecte week uitgekozen om eventjes weg te gaan! Zoveel sneeuw midden in de natuur moet prachtig zijn geweest.

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Heerlijk er even tussenuit in de Heideheuvel. Wij zijn ook wel eens op dat park met het gezin geweest.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Welke bloembollen zijn voorjaarsbloeiers?My Profile

nicole
3 jaren geleden

Wat leuk dat zo’n verblijf in een vakantiepark nog wel kan! En wat had je er prachtig winterweer bij!
nicole onlangs geplaatst…Geld verdienen met apps voor de gezondheidMy Profile

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Wat heerlijk dat je in zo’n bosrijke omgeving zat met dat winterse weer!

Tania
Tania
3 jaren geleden

Dat moet echt prachtig geweest zijn met al die sneeuw. Zo eventjes er tussen uit zal deugd gedaan hebben

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x