Onder invloed van Tamara Onos

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Alweer een recensie, ja alweer een recensie want zoals ik van de week al vertelde zit ik in een heerlijke leesflow. Dus het ene boek naar het andere boek gaat uit. Ik vind het echt heerlijk want ik heb mijn boeken en de verhalen ontzettend gemist. Vandaag is het tijd voor mijn recensie van Onder invloed geschreven door Tamara Onos. Jullie konden eerder al kennis maken met Tamara Onos in het blog bericht waarin ik haar aan jullie voorstelde.

De mooie kaars is gemaakt door igniting imagination met de code Bookstamel10 krijg je 10% korting in haar mooie shop.

Titel: Onder invloed Auteur: Tamara Onos Uitgeverij: Letterrijn Genre: Thriller Cijfer: 7,5

Hier gaat Onder invloed over:

Wanneer een visser in het Gelders natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg.
Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

Dit vind ik van Onder invloed:

De cover van Onder invloed past enorm goed bij het verhaal maar ik ben geen fan! Ik weet niet waarom precies het is gewoon mijn smaak niet. De titel vind ik wel heel pakkend en trok gelijk mijn aandacht.

Onder invloed is het debuut boek van Tamara Onos! Voor een debuut is dit echt een heel goed boek. Tamara kan mooi vertellend schrijven en weet je zo bladzijde voor bladzijde mee het boek in te nemen. Onder invloed begint als er een verdronken persoon word gevonden door Renske het begint dus gelijk al met een beetje spanning. Op dit moment kennen we de personages in het boek nog niet echt maar hoe verder je in het verhaal komt hoe meer je de personages leert kennen.

Renske en Marcel twee van de hoofdpersonages maken een sterkte groei door in het boek maar ik leefde vooral mee met Stijn de zoon van Renske. Als je het verhaal leest dan snap je denk ik wel waarom. Alles wat hij mee maakt en doet zou zo met elke tiener kunnen gebeuren. Juist daardoor raak je al snel verbonden met dit personage.

Het verhaal word langzaam aan opgebouwd en houdt gedurende het hele boek de spanning vast. Daardoor is onder invloed een prachtige psychologische thriller geworden. Je werkt langzaam aan naar een prachtig einde toe waarin alles samen komt. De opbouw zit dus prima in elkaar. Toch had er van mij iets van een plottwist in mogen zitten want je wist eigenlijk al vanaf het begin van het verhaal wie de daders waren. Ik hou ervan als dit nog een beetje spannend is.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Boek nummer 7 was er wederom een van eigen bodem. Dit keer is dat een spannende thriller van Tamara Onos. Onder invloed speelt zich ook af in Nederland en dat vind ik altijd wel leuk. Onder invloed kreeg een mooie 7,5 van mij. Mijn recensie van Onder invloed. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x