Pippa van Dani van Doorn

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Yes eindelijk zit ik weer in een leesflow. Het gaat de goede kant op met mijn hand ik heb er nog wel af en toe last van maar ik kan weer een boek normaal vasthouden yes! Dus de komende 2 weken ga ik jullie over laden met recensies van toffe boeken. Maar hopelijk doen jullie daar wat inspiratie mee op. Want wat zijn er toch ontzettend veel leuke boeken. Vandaag gaan we het hebben over Pippa van Dani van Doorn. In mijn eerdere blogs kon je al kennis maken met deze leuke auteur o.a in dit blog waarin ik haar aan jullie voorstel.

Titel: Pippa Auteur: Dani van Doorn Uitgeverij: van Driel Publishing Genre: Historische roman Cijfer: 8,5

Hier gaat Pippa over:

Sinds Pippa Wesleys moeder haar gezin verlaten heeft voor een andere man, telt Pippa niet meer mee in het sociale leven van het dorpje Farnham. Door haar vaders tweede huwelijk verliest Pippa bovendien haar positie als vrouw des huizes. Ze besluit daarom een paar maanden bij haar tante in Londen te gaan logeren. Worstelend met de huisregels van haar tante en de heersende omgangsvormen probeert ze haar hoofd koel te houden, als niet één, maar zelfs twee mannen haar het hof gaan maken. Kiest ze voor romantiek of is het toch haar opdracht om de fabriek van Farnham te redden? Haar moeder zou vast raad weten. Maar waar woont zij en waarom wordt er in Farnham toch zoveel over Pippa geroddeld?

Dit vind ik van Pippa:

De cover is typisch voor historische romans en past dus perfect bij het verhaal. De titel is lekker kort en jullie weten ondertussen wel dat ik daar enorm van hou.

Oke tijd om naar het verhaal zelf te gaan. Momenteel is Bridgerton een grote hit op netflix. Als je van deze serie of de boeken houdt dan is Pippa zeker een aanrader voor je. Dani van Doorn heeft er voor gezorgd dat ik langzaam aan verliefd werd op het personage Pippa. Pipje zoals ik haar lief kozend noem is een super lief meisje van adel. Ze zorgt al jaren voor haar vader en is nu op een leeftijd gekomen dat ze moet gaan nadenken over de keuze met wie ze wil trouwen.

Pip is een beetje rebels lekker ondeugend en houdt zich niet altijd precies aan de juiste regels van de adel. Dan zijn er ook nog eens 2 knappe mannen die strijden om haar hand. Beide mannen zijn ontzettend leuke karakters die zich zelf goed ontwikkelen in het verhaal. Aan de ene kant is Pippa een heerlijk romantisch boek. Aan de andere kant zit er ook een heerlijk vleugje humor in. Dit boek lees je dan ook in een razend tempo uit en dat is allemaal te danken aan de vlotte pen van Dani van Doorn. Echt deze dame heeft een heerlijke manier van schrijven. Ik kan dan ook niet wachten om nog meer van haar hand te gaan lezen.

Jullie raden het vast al dit boek krijgt een dikke voldoende van mij een mooie 8.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] jullie voorstellen. Dani van Doorn kun je kennen van een van haar geweldige boeken zoals Jp en ik, Pippa en liefde in de lens. Wil je nu precies weten welke boeken Dani allemaal heeft geschreven neem dan […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x