Goud en Lavijn van Kim Bonefaas

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Kim Bonefaas leerde ik alweer een tijd geleden kennen toen ik Julia Jonkers las. Later kreeg ik de eer van Kim om de cover van haar nieuwe boek Goud en Lavijn te onthullen op mijn blog. Helaas werd dit boek door omstandigheden een tijdje uitgesteld. Maar nu is die dan eindelijk daar Goud en Lavijn. Tijd dus om dit boek van Kim Bonefaas te lezen en te kijken of ze haar fijne schrijfstijl ook heeft weten vast te houden in een compleet fictief boek! Want Julia Jonkers was natuurlijk deels auto biografisch en dat is toch heel wat anders.

Titel: Goud en Lavijn Auteur: Kim Bonefaas Uitgeverij: Godijn Publishing Genre: Roman Cijfer: 9

Hier gaat Goud en Lavijn over:

Voor verpleegkundige Melle Lavijn is het leven weliswaar druk, maar wel lekker overzichtelijk: ’s nachts werkt ze op de kinderafdeling van het plaatselijke ziekenhuis en overdag is ze zo veel mogelijk bij haar zieke vader. Door een uit de hand gelopen grap raakt ze via Instagram in gesprek met de Amerikaanse muzikant Midas, dé superster van dat moment. Langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere band tussen Melle en Midas. Maar als Midas’ fans en de roddelpers dat ontdekken, staat Melles rustige leven totaal op zijn kop. Al snel wordt het contact met Midas levensgevaarlijk…

Dit vind ik van Goud en Lavijn:

Ik begin met de cover ik hou enorm van deze stijl en vind deze dan ook te gek! De titel tja die deed me niet zoveel maar op de de achterflap tekst was ik gelijk verliefd.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Zoals ik hier boven aangaf was ik reuze benieuwd of Kim Bonefaas haar schrijfstijl vast kon houden in een compleet fictief boek. Nou dat is haar zeker gelukt. Sterker nog ik denk dat Kim haar schrijfstijl nog meer ontwikkeld is. Ze heeft een fijne manier van vertellen en het verhaal loopt lekker vlot door. Daarnaast weet kim haar personages ontzettend goed neer te zetten.

Het verhaal tussen Melle Lavijn en de Midas de goldenboy word langzaam opgebouwd en werkt naar een geweldig slot toe. Ik vond vooral het app verkeer tussen deze 2 personages erg leuk om te lezen. Ik kon ook regelmatig om Lavijn haar onbezonnenheid lachen. Ze heeft zelf niet zo door dat ze leuk is en grappig en vooral heel zorgzaam. Lavijn is een beetje zoals mij en dus kon ik ontzettend goed meeleven met haar personage.

Dit boek heeft Liefde, vertrouwen, zorgzaamheid en zoveel meer. Maar jongens wees gewaarschuwd dat einde! Ik vraag me nog steeds af of ik Kim hier nog meer door ben gaan waarderen of dat ik er nu een mega gemene schrijfster vindt. Maar ik ben er wel over uit dat dit een mega sterk einde is.

Dit boek krijgt dan ook een dikke 9 van mij en ik ben nu alweer benieuwd naar haar volgende boek. Want dat schrijven haar talent is dat is een ding dat zeker is.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent. Ik ben erg benieuwd geworden.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Welke bloembollen zijn voorjaarsbloeiers?My Profile

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Leuk om te lezen dat je zo enthousiast over dit boek bent. Ik ben er erg benieuwd naar.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Welke bloembollen zijn voorjaarsbloeiers?My Profile

Jessie
Jessie
3 jaren geleden

Klinkt intrigerend. Geinig dat Instagram zo’n grote rol speelt in het boek.

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

ik vind het wel om spannende titel, omdat ik me direct afvraag Wat of wie is Lavijn? Hoewel de cover nooit een reden mag zijn om een boek te gaan lezen ( of niet lezen) vind ik de cover van dit boek wel erg aantrekkelijk!

Cynthia
3 jaren geleden

Dankjewel voor de review. Ik ben nu ontzettend nieuwsgierig geworden naar dit boek. Ik ga m bestellen!
Cynthia onlangs geplaatst…Column: Mijn kleine superheld gaat naar schoolMy Profile

Tessa
3 jaren geleden

Dit klinkt als een erg leuk boek. Ben nu stiekem wel benieuwd naar het einde
Tessa onlangs geplaatst…Make Up Zuster: kwasten en sponzenMy Profile

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, deze titel ga ik onthouden.

Joyce - SomedayTodayNL
3 jaren geleden

Toen ik las dat er app gesprekken in staan, dacht ik nahhh. Maar je bent zo enthousiast dat ik toch benieuwd ben!
Joyce – SomedayTodayNL onlangs geplaatst…Review | Novage Nutri6 Facial OilMy Profile

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

De titel sprak mij niet echt aan maar je recensie wel! Ben wel benieuwd geworden naar het boek. De cover vind ik ook heel mooi

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x