Project Happy me – week 6

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Week 6 alweer van project happy me. Het loopt helaas nog niet helemaal zoals het zou moeten maar ik he wel al een hoop inzichten op gedaan die ik nu in de praktijk moet gaan brengen. Het wandelen gaat op zich prima daar heb ik niks over te klagen. Maar het eten dat moet echt nog wat beter. Echter kan ik jullie nu al vertellen dat dit deze week helemaal pet zal zijn. Ik ga namelijk lekker met mijn vriend een weekje naar Landal toe. Even helemaal midden in het bos genieten van lange wandelingen in de kou en dan daarna opwarmen voor een lekker haardvuurtje met een kopje chocolademelk met slagroom. Mijn vriend en ik gaan eigenlijk altijd in jan/feb een midweekje weg voor mijn verjaardag en ons zoveel jarige samenzijn maar daarover binnenkort meer.

5 februari

Vandaag was een fijne dag! Mijn moeder kwam namelijk gezellig lunchen. Ik maakte lekkere broodjes met carpaccio en met rosbief. De ochtend was echter erg druk ik moest eerst de huisarts bellen want mijn oog is nog steeds een beetje ontstoken. Daarna snel gebadderd want om 9.30 had ik Cesar therapie. Hoewel ik in het begin heel sceptisch er tegenover stond moet ik zeggen dat deze mevrouw heel aardig is en toch wel wat dingen kan uitleggen en verbeteren. Daarna belde de huisarts terug en kon ik bij de apotheek nieuwe oogdruppels halen. Vervolgens op naar de brillenzaak want van mijn bril werd ik erg duizelig. Het bleek dat deze opnieuw afgesteld moest worden. Daarna nog even boodschappen doen en toen was mijn moeder er dus al.

Ik heb dus lekker veel bewogen maar helaas niet bewust een rondje gewandeld vandaag. Maar dit vind ik niet zo erg omdat ik weet dat ik die wandelingen komende week volop ga inhalen.

6 februari

Vandaag heb ik lekkere blini’s gebakken voor het recept op mijn blog. Deze waren echt heerlijk en hebben we samen opgesmikkeld als lunch. Verder heb ik vandaag een lekkere luie rustige dag. Voordat wij een weekje weg gaan moet ik namelijk wel echt 2 dagen rust pakken want anders wil mijn lijf een hele week wandelen echt niet volhouden. Ik kan niet wachten om jullie over de komende week te gaan vertellen.

8-9-10-11 februari

Oke jongens van 7 februari ben ik helemaal de dingen vergeten op te schrijven die belangrijk zijn voor project Happy Me. Maar van 8,9,10 en 11 februari zal ik jullie vast een kort voorproefje geven. Later deze week ga je hier namelijk een uitgebreide blog over vinden. Mijn vriend heeft mij namelijk meegenomen voor een heerlijke midweek naar Landal. 19 februari zijn wij namelijk 10 jaar bij elkaar. Dit vieren wij meestal ergens in een landal park.

Nu hadden we dit keer natuurlijk geen betere week uit kunnen kiezen want de natuur was prachtig met alle sneeuw die er gevallen was. Vandaag wil ik vooral ingaan op de dingen die van toepassing zijn op project happy me! Want nu word je natuurlijk altijd wel gelukkig van een midweekje midden in de bossen. Maar het gaat natuurlijk in deze blog om de doelen die ik mijzelf heb gesteld.

Op dag 1 hebben we zo’n 5000 stappen gelopen mijn doel voor de komende weken dus gewoon helemaal prima. Dag 2-3 en 4 hebben we gemiddeld 11.000 stappen gezet. Dit begon in de ochtend met het halen van de broodjes. Daarna in de late ochtend een flinke wandeling door het bos en in de namiddag nog een kleinere ronde over het park. Met het bewegen ging het dus prima deze week.

Dan het eten dat was niet eens zo slecht als ik dacht. Ok ik heb een appelflap een halve moorkop en een halve zak snoepjes op. Maar dat was het dan ook. De chipies etc die we hadden meegenomen zijn netjes dicht gebleven. Daarnaast hebben we op dag 1 gewoon lekker gekookt. Op dag 2 en 3 hebben we lekker gegourmet met een stokbroodje erbij. Dag 4 ging het fout en hebben we een lekkere Bacon en cheeseburger op met frietjes. Tussen de middag en in de ochtend aten we gewoon broodjes.

Maar wat misschien wel het belangrijkste aan deze midweek was is het feit dat ik gewoon heerlijk ontspannen was. Ik voelde me rustig. Zo tussen de bomen en de fluitende vogeltjes kwam mijn hoofd echt even helemaal tot rust.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x