Boekenpraat met Inge Sleegers

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe boekenpraat. Dit keer met Inge Sleegers. Inge is zelf auteur en jullie hebben haar al eens op mijn blog voorbij zien komen. Zou heb ik haar al eens het hemd van het lijf mogen vragen. Dat interview kun je hier terug lezen. Daarnaast las ik haar boek Kilte van een zomernacht mijn recensie daarvan kun je ook nog terug lezen.

Boekenpraat

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Ik ben Inge Sleegers, auteur van het paranormale Young Adultboek ‘De kilte van een zomernacht’.
Ik ben 36 jaar, woon in het Antwerpse (België), ben getrouwd en heb een zoon Tristan (8 jaar). Ons huisdier is een fluffy kattenprinses genaamd Lucy. Mijn hobby’s (naast schrijven) zijn tekenen, theater en zingen.

Welk boek las je als kind graag?

Als kind liet ‘Die andere trap naar boven’ een diepe indruk achter. Een verhaal over een meisje die ontdekt dat er op de zolderverdieping van hun nieuwe huis een andere gezin woont, met bedienden en alles. Ze dragen vreemde klederdracht. Het meisje raakt bevriend met hun dochter. In de tuin ontdekt ze een oude grafsteen.
Het paranormale zat er toen al in J.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Ik vind dat een hele moeilijke. Het boek dat het meest is blijven hangen de laatste jaren is ‘Het gelukkigste meisje’ ter wereld van Jessica Knoll. Het is niet het vrolijkste boek, maar kaart aan hoe wij als maatschappij omgaan met grensoverschrijdend gedrag. Ook de boekenreeks van Anya van der Gracht over partnergeweld vind ik indrukwekkend.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Goh, er zijn er zoveel. Ik zal ze even oplijsten qua genre:

· Waargebeurd: Anya van der Gracht

· Young Adult: Mel Hartman

· Roman: Filip Bastien

· Thriller: Viviane Gerits

· Historisch: Simonne Van der Vlugt

In welk genre lees jij graag?

Ik lees graag historische romans, young adult en thrillers.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Ik probeer zoveel mogelijk genres, de meeste bevallen me wel. Af en toe zijn er genres die me van nature wat minder liggen. Erotiek lees ik bijvoorbeeld helemaal niet graag.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Een papieren boek heeft voor mij nog steeds de absolute voorkeur.

Hoe belangrijk is de cover van een boek voor je?

De cover is voor mij zeker belangrijk, de achterflap geeft voor mij de doorslag.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Hoeveel boeken? Ik ga ze echt niet tellen hoor 🙂 Veel te veel!

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

In principe praat ik niet graag over boeken die tegenvallen. De auteur heeft er veel tijd en moeite in gestoken. Er zijn weinig boeken die ik echt slecht vind. Als ik dan toch eentje moet kiezen is het ‘Midnight Sun’ van Stephenie Meyer. Ik had heel erg uitgekeken naar dat boek, maar het kon me niet bekoren.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ik heb erg veel gesigneerde boeken, onder andere van Viviane Gerits, Anya van der Gracht, Filip Bastien, Erik Persoons, Lize Spit, Hilda Spruit… need I go on 🙂 ?

Op welke plek lees je graag?

Mijn favoriete leesplek is in het zonnetje in onze tuin.

Wanneer lees je het liefste?

Op welk moment van de dag maakt niet uit.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden?

Je kan me vinden op mijn facebookpagina ‘Inge in inkt’ of via instagram ‘Inge_Sleegers_auteur’.

Dankjewel Inge dat je ons een kijkje wilde geven in jou boekenwereld!

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x