Supernerd van Emmy van Ruijven

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het eindelijk weer tijd voor een recensie. Door al het gedoe met mijn hand en de operatie loop ik echt enorm achter. Ik probeer de blogtours zoveel mogelijk op de juiste datums door te laten gaan maar met de rest moet ik af en toe een beetje schuiven. Een van die recensies is Supernerd van Emmy van Ruijven. Daar gaan we vandaag mee beginnen.

Titel: Supernerd Auteur: Emmy van Ruijven Uitgeverij: Dutch Venture Publishing Genre: Young Adult Cijfer: 6,5

Hier gaat supernerd over:

Julian kijkt Rosie met een frons aan. Dan zucht hij diep. ‘Neem haar mee. Het is te gevaarlijk hier te blijven, want ze kunnen terugkomen.’ ‘Ho ho ho!’ roep ik, een stapje achteruit zettend. ‘Ik ga nergens heen voordat jullie vertellen wíé er terug kan komen en hóé het komt dat mijn vriendin eruit zag alsof ze overgenomen was door een schaduwmonster!’ Een tel is het volledig stil. Tot Rosie me aankijkt en zegt: ‘Stephanie, je vriendin is bezeten door een demon.’ Wacht. Wát?! Als een vis op het droge open en sluit ik mijn mond. Er komt geen geluid uit. Steph doet niets liever dan tekenen, Dungeons & Dragons spelen met haar vrienden en fantaseren hoe het is om een superheld te zijn. Als ze tijdens een spelletjesavond opeens worden aangevallen, is het een mysterieuze jongen in een superheldenpak die hen er ongedeerd uit weet te halen. Bestaan superhelden dan echt? Al snel raakt Steph verwikkeld in een strijd tegen een demonisch leger met de ambitie ieder mens over te nemen, een groep superhelden die haar wil rekruteren en een groeiende stapel huiswerk. Is het leven van een scholier wel te combineren met het redden van de wereld? En wat doe je als je toch minder moedig blijkt te zijn dan je had verwacht?

Dit vind ik van Supernerd:

De cover van dit boek is misschien niet mijn favoriet maar past wel ontzettend goed bij Emmy en het verhaal van Supernerd. De typische tekening is echt in de stijl waarin Emmy tekent de groene kleur op de achtergrond vind ik lekker fris. De titel is gewoon prima in orde. Dus met dit jasje is niks mis behalve dan dat het niet helemaal mijn smaak is.

Het verhaal zelf is voor mij een moeilijk punt. Supernerd is namelijk een boek dat barst van de potentie. Het hoofdpersonage is super leuk Steph beschikt namelijk over een vleugje humor heeft een bril is net wat te zwaar en een echte nerd. Toch is zij de superheld in dit verhaal en zeg nou eerlijk ik denk dat we allemaal wel eens toe zijn aan een superheld zoals Steph.

Waarom dit boek het dan toch net niet is voor mij heeft te maken met 2 punten. Het boek word omschreven als een young adult. Echter denk ik dat het voor een young adult net allemaal iets te kinderlijk is geschreven. Aan de andere kant is het voor een kinderboek weer iets te volwassen geschreven. Dit is in mijn ogen dus een boek wat er een beetje tussen in valt. Had Emmy gekozen voor een nog jongere schrijfstijl dan had dit boek het denk ik perfect gedaan als kinderboek zeker met de leuke illustraties van Emmy erbij!.

Aan de andere kant mocht dit boek voor een young adult dus net iets volwassener geschreven worden. Daarnaast vind ik het verhaal soms echt te druk hmm dat is misschien niet het juiste woord maar er gebeurd zoveel dat ik er soms moeilijk mijn hoofd bij kon houden. Op sommige punten vond ik deze details heel fijn zoals bij de uitleg over het spel Dungeons & Dragons. Want ik had nog nooit van dit spel gehoord en op deze manier leerde ik het kennen. Op andere punten hoefde dit voor mij niet en had ik liever het verhaal wat rustig zien kabbelen naar een volgend hoogtepunt.

Over dit boek heb ik dus mixed feelings. Aan de ene kant dus een geweldig verhaal met potentie aan de andere kant is het net niet lekker om te lezen omdat het een beetje tussen wal en schip valt. Daarom krijgt het boek van mij een 6,5.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x