De favorieten van Darline Degheldere

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd om het te gaan hebben over de favorieten van Darline Degheldere. Darline debuteert deze maand bij Hamley Books. Hoe leuk is het dan om deze auteur nog wat beter te kunnen leren kennen.

Wat was je favoriete boek toen je nog een kind was?

Ik ben sinds mijn 8ste jaar lid bij de schoolbibliotheek. Daar herinner ik me vooral de boeken van ‘Pietje Puk’ van.

Wat is het mooiste boek dat je ooit gelezen hebt?

Dat vind ik een moeilijke vraag. Elk boek is anders, heeft een andere insteek, uitgangspunt en vertelwijze en daarom zijn ze soms moeilijk te vergelijken. Toch is 1 boek me bijgebleven. Ik zoek er al járen naar, maar vind het niet meer terug. Ik meen me te herinneren dat de titel een naam van een vrouw was (Rosie?). Het verhaal gaat als volgt. Tijdens een shoppingsmiddag stort een winkelcentrum in en komt die vrouw onder het puin te liggen. Donker en stil. En dan voelt/weet ze dat er nog iemand ligt. Dat blijkt een man te zijn en ze kunnen – na wat moeite – elkaars hand vasthouden. Ze worden beiden gered, maar kunnen in het normale leven niet meer aarden zonder elkaar…Mocht iemand dit boek herkennen, dan verneem ik graag de titel en auteur..

Wie is je favoriete auteur?

Ik heb geen top 10 van auteurs. Ik heb ik mijn leven dan ook al van alles gelezen, van Konsalik, Agatha Christie, Santa Montefiore, Nicci French (Nicci Gerrard)… heel uiteenlopende genres. Ik lees gewoon heel veel en heb een brede interesse. Eigenlijk is de naam van een auteur minder van belang. Als de samenvatting en de eerste zinnen mij aanspreken koop en lees ik het boek. Mocht de auteur er al meerdere op zijn palmares hebben staan dan lees ik die ook.

Naar Welke muziek luister je graag?

De radio staat thuis altijd op (behalve wanneer ik schrijf). Ik hoor graag muziek uit de jaren ’70 en ’80, maar word vooral geraakt door liedjes die met passie/overtuiging gezongen worden. Om er snel 2 uit mijn mouw te schudden waar ik momenteel kippenvel van krijg: Eloise van Barry Ryan – Sound of Silence van Disturbed, maar mijn meest favoriete lied is ondertussen al meer dan 20 jaar oud is: Sara van Fleetwood Mac. En dan heb je daar ook nog Neil Diamond.

Naar klassieke muziek en opera luister ik ook al eens graag.

Welk gerecht kook je graag als je eters krijgt?

Een favoriet klaar te maken gerecht heb ik niet. Ik denk gewoon even na over de ‘eters’ en probeer te achterhalen wat zij lekker zouden vinden. Ik kook wel graag.

Wat vind je het aller lekkerste drankje?

Zonder twijfel: Champagne! (al mag het ook een goede Cava zijn). Maar ik drink eigenlijk hoofdzakelijk thee (Darjeeling – Earl Grey of iets met gember).

Je favoriete schrijfplek?

Onze keukentafel

Favoriete personage uit een boek ?

Weer zo’n moeilijke. Het blijft fictie natuurlijk, maar ik kan personages met humor, eerlijkheid en emotie wel hebben. Ik was zowel fan van Harry Potter als van Hendrik Groen.

Beste acteur of actrice?

Of het de beste zijn weet ik niet, maar mijn favorieten zijn: Jack Nicholson, Kevin Costner, Nicolas Cage en Morgan Freeman. Als vrouw: Jodie Foster en Marilyn Streep

Mooiste serie of film?

Als daarmee bedoeld wordt welke film ik reeds meerdere keren heb bekeken, dan is deze vraag heel snel beantwoord. ‘Immortal Beloved’ (1995). Ik was aan het zappen op tv en strandde bij heel mooie klassieke muziek. Dat bleek de begintune van de film te zijn. De film gaat over de nasleep rond de dood van Ludwig van Beethoven, de zoektocht naar zijn onsterfelijke liefde. Ontroerende romantiek en passie die worden versterkt door zijn klassieke muziekstukken, en… met een heel verrassende plot 😉

Favoriete ijscosmaak?

Ik ben geen ijseter… maar als ik toch een hoorntje zou bestellen (in de zomer, tijdens een wandeling) dan zou ik het laten vullen met stracciatella.

Je lievelingsdier?

Een poes. Die gedragen zich heel onafhankelijk en beslissen zelf wanneer ze geknuffeld willen worden, wanneer ze willen eten of slapen. Ze hebben minder zorg nodig dan een hond en kunnen beter tegen het ‘alleen-zijn’. Toch krijg je er veel van terug.

Maar onze kippen vind ik ook leuk en grappig. Mij zal je nooit horen zeggen dat een kip dom is.

Het mooiste plekje op de wereld?

Dat maakt je zelf.

Wanneer je goed in je vel zit, zijn er veel mooie plekken rondom je te ontdekken. Je hoeft daar echt niet de wereld voor rond te reizen.

super bedankt dat je jouw favorieten met ons wilde delen 🙂

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x