Over de boeken van Tine Bergen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik jullie voor aan de Vlaamse auteur Tine Bergen. Tine is inmiddels een bekende naam als het gaat om Vlaamse en Nederlandstalige auteurs. Deze auteur heeft inmiddels een breed scala aan boeken uitgebracht. Vandaag gaan we het hebben over de boeken van Tine Bergen. Al vond ik het dit keer best lastig om slechts een paar boeken te kiezen.

Over de boeken van Tine Bergen.

Ik begin gelijk met drie boeken namelijk Het College trilogie. Deze trilogie is geschreven voor young adults en zijn thrillers. Het College is ontzettend goed ontvangen bij deze doelgroep en wordt nog steeds veel verkocht. De trilogie bestaat uit de boeken Onderbuik, Onderstroom en Ondergang. Omdat ik natuurlijk niks wil spoileren kies ik er voor om deel 1 Onderbuik met jullie te bespreken.

Hier gaat Onderbuik over:

Ik staarde hem na, mijn handen rond het tafelblad geklemd. Ik wist niet dat ik zo kon haten. Ik klampte me vast aan dat gevoel. Staarde naar de wonde aan de binnenkant van mijn arm. Dit keer, eindelijk, zouden de zaken niet gaan zoals hij dat wilde. Dit keer zou ik beslissen wat er in mijn leven gebeurde. We hadden hier niet moeten zitten. Ik had dit kunnen voorkomen. Ik had anders en beter moeten kiezen. Maar toen ik eerdere keuzes maakte, had ik geen idee dat het tot dit zou leiden, tot deze keuze. Zal ik ooit stoppen met me alleen al daarover schuldig te voelen? Ik had beter moeten luisteren. Niet alleen naar wat er gezegd werd, maar vooral naar wat verzwegen werd. En nu zit ik hier en zwijg uit alle macht, in de hoop dat jij het dan misschien verstaat.

Het volgende boek dat ik aan jullie wil voorstellen is Vissen praten niet. Dit boek verscheen in 2019 en is een thriller voor volwassenen.

Hier gaat Vissen praten niet over:

Op een donderdagmorgen eind augustus staat de politie bij Flo aan de deur. Ze wordt verdacht van moord op David De Vadder, de vader van een van de kleuters uit haar klas. Flo wordt meegenomen voor een gesprek over de voorbije zomer. Een gesprek over blauwe plekken op kinderruggen, temperamentvolle vakantieliefdes, chocolade en doodsbedreigingen over de babyfoon. Een gesprek dat niet alleen haar leven maar ook dat van heel wat anderen onherroepelijk zal veranderen. Flo leert wat ze eigenlijk al wist: dat er ergere zaken zijn dan van moord verdacht worden. Een gesprek dat uiteindelijk vooral gaat over wat wordt gezwegen. Want vissen praten niet.

Het volgende boek dat ik jullie graag wil laten zien is Merg. Merg is een prachtige familie roman. Weer heel iets anders dan de andere boeken van Tine Berg. Het leuke vind ik dan ook dat Tine zo veel stijlen heeft en zichzelf elke keer weer lijkt te ontwikkelen.

Hier gaat Merg over:

Wanneer ze voor het eerst haar dochter in haar armen heeft, weet Mira: vanaf nu wordt alles anders. Meer nog: vanaf nu moet alles anders. Dus Mira praat. Eindelijk. Ze vertelt haar dochter over de lijnen, telkens meer, op de armen van haar grootmoeder. Over de gave van haar overgrootmoeder om alleen te zien wat er is. Over de ruzies die jaren later nog door je hoofd en je lijf spoken. Over de twijfels, de spijt, de verwachtingen, de teleurstellingen en het hopen, telkens weer, tegen beter weten in. Over de prijs die het kost om deel te zijn van een geheel. Laag na laag stript Mira weg. Ze wil de botten bloot. Maar hoe doe je dat, praten over wat niet gezegd kan worden? En wat is de prijs die je daarvoor moet betalen? Een verhaal dat toont hoe bloed kan binden maar ook breken.

Ik sluit deze blog af met het boek dat ik ga lezen voor mijn recensie. Dit boek verscheen in juli vorig jaar. Ik heb het dan over de thriller Zullen we het liefde noemen? Deze thriller sprak mij gelijk aan.

Hier gaat Zullen we het liefde noemen?

Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack? Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen. Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

Hopelijk hebben jullie een beetje inspiratie gekregen van deze boeken! Want wat is er nu fijner dan een goed boek te lezen tijdens de lock down.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Tine Bergen heeft inmiddels al aardig wat boeken op haar naam staan. Dat hebben jullie natuurlijk kunnen lezen […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x