Over de boeken van Tamara Onos

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vorige week stelde ik Tamara Onos aan jullie voor. Tijd om jullie wat meer te gaan vertellen over de boeken van Tamara Onos. Alhoewel Tamara pas in 2019 debuteerde heeft ze toch al wat leuke titels op haar naam staan. Zoals haar eigen thriller en wetenschappelijke boek. Maar ook een aantal super leuke korte verhalen van haar hand vind je terug in bundels met andere auteurs. Dit keer zal ik deze bundels ook belichten voor jullie.

Over de boeken van Tamara Onos

Ik begin met Hoe zit dat nou? Zin en onzin over alledaagse gevaren.

Dit boek vind ik heel interessant omdat het gewoon zo anders is dan de meeste boeken die ik lees. Er staat zoveel zin en onzin in over alledaagse gevaren echt een mustread.

Hier gaat Hoe zit dat nou over?

Welk gevaar je wél had moeten herkennen of juist links kan laten liggen, laat veiligheidsexpert en topauteur Tamara Onos zien in Hoe zit dat nou?.

Hoe zit dat nou? van Tamara Onos is een bundel korte verhalen over het herkennen en negeren van alledaagse gevaren. Je druk maken terwijl dat eigenlijk niet nodig is, of fluitend gevaren trotseren omdat je ze simpelweg niet herkent. Komt je bekend voor? Tamara Onos vertelt je welke gevaren je wél moet herkennen en welke je rustig kunt negeren. Ze legt uit wat relevant is en wat niet, hoe je een risico beoordeelt, wanneer iets echt gevaarlijk is en wanneer vooral niet. De luchtige, korte verhalen lezen heerlijk weg

Het volgende boek ga ik lezen voor mijn recensie en was het debuut boek van Tamara Onos. Ik heb het dan over de thriller onder invloed. Deze thriller werd gelijk goed ontvangen door de lezers. De recensies over het boek zijn wisselend dus dat iedere lezer er anders over denkt blijkt wel weer.

Hier gaat Onder Invloed over:

Wanneer een visser in het Gelders natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg.
Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt.

Het volgende boek mag natuurlijk niet ontbreken in de tijd waarin we leven. Dat is Thuis, Nederland in coronatijd. Dit is een boek geschreven samen met haar mede Schrijfjuffers en begeleid door de prachtige foto’s van Ton Bennemeer.

Hier gaat Thuis in corona tijd over:

Thuis. Met 75 prachtige portretten van Nederland in coronatijd. Toen fotograaf Ton Bennemeer vanwege het coronavirus geen opdrachten meer kon uitvoeren, bedacht hij de troostfoto. Een portret van een gezin, familie of huishouden met de deurpost als ´fotolijst´. Omdat hij kort daarvoor een serie foto´s voor een schrijverscollectief had gemaakt, was de link voor de korte verhalen, die hij in gedachten had, snel gelegd. De Schrijfjuffers geven het beeld context en zo ontstond een uniek tijdsbeeld van wellicht de meest vreemde periode na de Tweede Wereldoorlog.

Vervolgens ga ik verder met een bundel waarin je een kort verhaal kunt vinden van Tamara Onos. In totaal staat Tamara in drie bundels. Dood door onschuld, 22 groene kevers, En Blind vertrouwen. Groene kevers heb ik al eens in de picture gezet dus kies ik als laatste boek Blind vertrouwen.

Hier gaat Blind vertrouwen over:

Het is een bekend verschijnsel dat veel mensen blindelings vertrouwen op het oordeel van een ander. De eigen handelingen worden daar vaak zonder er zelf bij na te denken op afgestemd. Wanneer het bijvoorbeeld om zaken gaat als de keuze van het broodbeleg of de kleur van een nieuw paar schoenen, kan dat hooguit op een teleurstelling uitlopen. Andere acties kunnen echter, indien ze verkeerd uitpakken, desastreuze gevolgen hebben. In deze verhalenbundel staan dertig spannende verhalen die tot die laatste categorie behoren. In elk verhaal overlijdt, al dan niet moedwillig, als gevolg van dat blinde vertrouwen minimaal één personage of men weet ternauwernood aan de dood te ontsnappen.

Ik hoop dat jullie wat leuke ideetjes hebben opgedaan na het lezen van deze post over de boeken van Tamara Onos. Ik kom volgende week bij jullie terug met mijn recensie van het boek Onder invloed.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x