Project Happy me – Week 5

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje alweer een week voorbij 🙂 Een ding is zeker deze week is een stuk beter verlopen dan vorige week! Sterker nog ik ben eigenlijk best tevreden over deze week. Natuurlijk zijn er nog genoeg verbeter puntjes maar we kunnen niet verwachten dat we in een keer van 0 tot 100 gaan toch.

29 januari

Terwijl het buiten regent dat het giet en de wind zingt door de bomen word ik wakker als 38 jarige! Best gek om jarig wakker te worden in een wereld die afgelopen dagen werd beheerst door de rellen, de avondklok de beperkingen op het gebied van visite en de pijn aan mijn hand. Weetje wat nog gekker is dat ik me nog nooit zo gelukkig en fijn jarig heb gevoeld. Het begon gisteren avond toen Martijn mij iets te vroeg namelijk om 22.30 alvast feliciteerde en me een heerlijk flesje parfum gaf. Vervolgens werd ik zingend wakker gemaakt. Geloof me Martijn die een verjaardagsliedje zingt is ones in a life time! Vervolgens kreeg ik ook nog eens een lekker bakje thee op bed. Toen ik een paar uurtjes later (Dat was namelijk om 5.00 in de ochtend) Naar beneden liep lagen daar nog 2 kadootjes van Martijn op me te wachten. Lekkere kneipp badproducten. Ook hing er een kado tasje met een leuke kadobon en een zeepje in de vorm van de Zeeuwse knoop met een handdoekje en badspons! Super lief want dat bleken mijn schoonmoeder en schoonzus vorige week meegegeven te hebben. Dan nog een heleboel verjaardagskaarten en wensen op facebook en instagram. Jongens deze dag is nu toch al een feestje. Ik ben reuze benieuwd wat de rest van de dag gaat brengen.

T was zo een fijne en speciale verjaardag dat ik er uiteindelijk maar even een losse blog van heb gemaakt Jarig zijn tijdens een Lockdown

 • Genoten van alle lieve verjaardag wensen
 • Een heerlijke gezellige lunch met mijn moeder gehad
 • gewoon een hele gelukkige dag gehad.
30 januari

Vandaag was een rustdag! Ik was zo enorm overprikkeld van de afgelopen dagen dat de energie echt op was. Dat is helaas het nadeel van mijn autisme en ADD. Tijd dus om lekker niks te doen vandaag. Gewoon lekker een beetje bankhangen tv kijken en lezen. Martijn is vanochtend gaan werken. Dus tja eigenlijk heb ik vandaag gewoon niet zoveel te vertellen.

31 januari

Zondag normaal een rustdag hier in huis. Maar aangezien ik gisteren niet echt iets heb gedaan wilde ik vandaag het goede ritme toch echt weer op gaan pakken. Vanochtend heb ik eerst samen met Martijn de keuken opgeruimd en de noodkoelkast in de plaats van de oude inbouw koelkast gezet. Daarna ben ik lekker in bad gegaan met een goed boek. Vervolgens ben ik lekker een wandeling gaan maken van ongeveer 30 minuten. Verder toch nog wat rust gehouden en lekker gelezen.

 • Een wandeling van 30 minuten gemaakt.
 • Lekker gekookt
 • Heerlijk in het huis opgeruimd.

1 Februari

Maandag ochtend! Martijn heeft nachtdienst dus dan doe ik in de ochtend altijd lekker rustig aan. Vanochtend moest ik echter wel even langs de huisarts. Ik heb namelijk al een aantal dagen last van ontstoken oogranden. Omdat ontstoken ogen een teken van corona kan zijn moest ik naar de veilige poli. Dat is een keet buiten bij de huisarts waar de huisartsen werken met beschermende kleding. Gelukkig bleek dat een ontsteking aan de oogranden geen symptoom was van corona dan zou het echt om het oog zelf gaan! Waarschijnlijk komt het omdat ik ook veel roos heb. Dus nu heb ik een speciale shampoo en oogdruppels gekregen. Maar ik hoef dus gelukkig niet binnen te blijven of een test te doen want verder heb ik ook geen symptomen.

In de middag heb ik de keuken eens goed onderhanden genomen. Nu mijn hand langzaam aan het genezen is kan ik de huishoudelijke klussen weer wat meer oppakken en werken aan de schema’s die we een tijd geleden hebben gemaakt. Verder ben ik vanaf vandaag begonnen met het opschrijven van alles wat ik eet en drink om meer inzicht te krijgen in waar het precies allemaal fout gaat en wat ik nu allemaal precies eet.

Ook hebben ik lekker een rondje gewandeld met Martijn en met veel liefde en plezier onze avond maaltijd bereid. We aten een heerlijke gebakken zalm met sinasappelsaus, brocolli puree en aardappeltjes uit de oven hmm heerlijk!

 • Yes ik heb geen corona
 • Ik heb mijn liefde voor losse thee her ontdekt
 • lekker gekookt en gegeten
 • Heerlijk gewandeld met Martijn
 • Eigenlijk gewoon een fijne dag gehad.
2 Februari

Oeps ik ben vergeten om deze dag op te schrijven. En nu ben ik enorm hard aan het nadenken wat ik nou eigenlijk vandaag heb gedaan. Ik heb in elk geval heerlijk Gewandeld met Martijn in de avond. Want na een hele dag regen was het toen eindelijk even droog. Verder heb ik de Mijn eetmeter op mijn telefoon gezet. Ik moest mijn eten gaan bijhouden op een blaadje maar dat vergeet ik elke keer. Mijn telefoon heb ik altijd bij me dus dat leek me wel handig. Ik heb vandaag dus alles ingevuld wat ik heb gegeten. Persoonlijk dacht ik dus dat ik enorm goed bezig was want ik had niet echt gesnoept ofzo de laatste tijd. Maar toch schrok ik enorm van mijn calorie inname. Zo had ik 250 gram kibbeling op wat al bijna 500 calorietjes was. Om af te vallen moet ik tussen de 1500 en 1800 calorieën eten. Dat ligt eraan hoeveel ik sport in de week. Nou daar zat ik dus dik boven. Die app geeft me dus een enorm inzicht in wat er nu eigenlijk fout gaat waardoor ik niet echt afval. Geloof me het was een echte eye opener.

 • Alleen boodschappen gedaan
 • Lekkere kipcurry gemaakt
 • Huis opgeruimd
 • Gewandeld
3 februari

Yes, vandaag is weer een goede dag! Nou ja die regen de hele dag dat is niet zo fijn. Vandaag dus helaas geen wandeling. Wel ging ik even gezellig bij mijn moeder op visite! Daarna kreeg ik van mijn zoon mijn verjaardags kadootje! Hij had het online besteld maar helaas was het te laat binnen. Ik kreeg een stappenteller horloge waar ik super blij mee ben. Nu kan ik gewoon heel de dag mijn stappen tellen en mijn hartslag meten. Ik heb mijn doel om te beginnen op 5000 stappen gezet. Ik hoop dat ik dit regelmatig kan gaan halen. Verder hebben we wat boodschappen gedaan en heb ik een heerlijke rode kool stoofschotel gemaakt. Vandaag zat ik goed met mijn calorie inname!

 • Lekker gekookt
 • Gezellig bij mama op visite geweest
 • een mooi boek gelezen
4 februari

Vandaag was gewoon een prima dag. Ik ben naar de etos geweest ik had voor mijn een kadobon gekregen en ik had nog een nieuwe haarborstel nodig dus die heb ik gekocht samen met een lekker luchtje en elastiekjes. Daarna ook even doorgegaan naar de Kruidvat voor wat schoonmaakmiddel. Verder lekker aan mijn blog gewerkt gekookt etc. Gewoon een saai dagje maar die mogen er ook zijn.

Deze week was dus eigenlijk best een goede week. Ik heb veel geleerd over eten wat je wel en niet moet eten. Ik heb lekker gepoetst in huis veel gewandeld en gelezen. Op naar nog een goede week.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x