Boekenpraat met Elizabeth Kayland.

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Zo de boekenpraat blogs hebben even stil gestaan. December was natuurlijk een drukke maand en in januari was het feest! Maar vanaf vandaag zijn we weer helemaal terug met de boekenpraat blogs. Dit keer is de boekenpraat met Elizabeth Kayland. Wat misschien wel leuk is om te weten dat Elizabeth dit jaar met haar eigen boek gaat komen.

Vandaag in boekenpraat maken we kennis met Elizabeth Kayland. Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Hoi, mijn naam is Elizabeth. Ik ben een Eindhovense, maar woon al sinds mijn tiende in België. Lezen doe ik al zo lang als ik me kan herinneren.

Welk boek las je als kind graag?

Ik weet nog dat ik de volledige boekenreeks van Barbie had. Die ben ik een tijd kwijt geweest omdat mijn mama ze had weggegeven aan mijn nichtje. Onlangs heb ik ze gelukkig van haar teruggekregen. Ook Floortje, Cindy, Op zoek naar dolfijnen en Heartland staan nog in m’n geheugen gegrift.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Ik heb geen all time favoriet. Telkens ik een nieuw boek lees verandert mijn favoriet. Er zijn ook zoveel boeken in de wereld en er komen er elke maand weer bij.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Vroeger was ik fan van Dirk Bracke. Ik heb al zijn boeken gelezen. Door omstandigheden kan ik helaas veel minder lezen dan ik zou willen. Ik hou wel erg van de schrijfstijl van Lotte van den Noort en Inge Sleegers.

In welk genre lees jij graag?

Ik lees het liefste fantasie. Draken, magie, parallelle werelden, … Ik vind het prachtig.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Zelden. Vroeger meer, tegenwoordig gebeurt het zo goed als niet.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Ik kijk niet echt naar van welke uitgeverij een boek komt. Bij mij is het de cover en de titel die beslist of ik het boek oppak of niet. Trekt het mij aan dan lees ik de flaptekst, klinkt die veelbelovend dan lees ik de eerste pagina. Als die vlot leest dan neem ik het boek mee. De uitgeverij weegt niet door in die beslissing.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Op papier. Ik wil een pagina om kunnen slaan en kunnen zien hoeveel ik al gelezen heb, niet aan het getal onder aan de pagina, maar aan de dikte van de al gelezen kant.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Erg belangrijk. Een cover moet voor mij uitstralen wat voor verhaal je kan verwachten. Ik hoef niet letterlijk te zien wat er in het boek zal gebeuren, wat ik wel wil weten is of het verhaal me spanning en avontuur zal bieden of dat de nadruk meer gelegd zal worden op romantiek, bijvoorbeeld.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

JK Rowling staat aan kop. Ik heb de hele Harry Potter serie in de Engelse editie en in de Nederlandse. PC Cast staat op de tweede plaats met 13 boeken, op de voet gevolgd door John Flanagan met 12 boeken.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Uhm… momentje, even tellen.
Ik was ongeveer halverwege mijn boekenkast op 170 en toen ben ik de tel kwijtgeraakt … Moet ik opnieuw beginnen?

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Ik vind niet gauw een boek tegenvallen. Het gebeurt wel eens dat ik een boek begin en er gewoon niet doorkom. Dat kan aan veel dingen liggen: de schrijfstijl leest voor mij niet gemakkelijk, het verhaal wordt te lang uitgerekt voor het echt begint, het heeft te lang geduurd voordat ik het vervolg kon lezen en ben daardoor uit de flow van het verhaal geraakt en kom er niet meer terug in, … Wanneer ik aan een boek begin doe ik dat vol van nieuwsgierigheid. Ik heb wel een vaag idee waar het over gaat en ik ben dan heel benieuwd hoe de auteur dat heeft uitgewerkt.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ik heb van Patty van Delft gesigneerde boeken gekocht op Castlefast vorig jaar. En dit jaar had ik het genoegen om Inge Sleegers in levende lijven te ontmoeten. Ook van haar heb ik een gesigneerd exemplaar gekocht.

Op welke plek lees je graag?

Ergens rustig en stil, bijvoorbeeld in de natuur of op mijn slaapkamer, maar ook ergens met veel achtergrondlawaai, zoals op een station of in de trein. Het zijn twee compleet tegenovergestelden, dat weet ik. De middenweg daarin kan ik niet uitstaan. Als het ergens stil is en er staat zacht muziek op of er zijn maar twee mensen in een ruimte met mij en die twee zijn onderling aan het converseren dan leidt dat mij af.

Wanneer lees je het liefste?

Ik lees altijd graag. ’s Morgens, ’s middags, ’s avonds, dat maakt me niet uit. Zolang het maar een boek is dat me uit deze wereld trekt en in de wereld tussen de pagina’s zuigt.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Ik heb een bookstagram. elizabethkayland_writes. Daar post ik regelmatig foto’s van de boeken in mijn boekenkast.

Dankjewel dat je ons een kijkje in jou boekenkast wilde gunnen.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
URL
10 maanden geleden

… [Trackback]
[…] There you will find 57561 more Infos: bookstamel.com/2021/02/06/boekenpraat-met-elizabeth-kayland/ […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x