Stille Waters van Bjorn van den Eynde

Hallo lieve lezers van bookstamel, Nou jeetje wat waren afgelopen week druk en vervelend. Maar inmiddels gaan we weer de goede kant op. Tijd dus om lekker veel te gaan lezen en mijn recensies te schrijven. Ik ben een groot fan van de jeugdboeken van Bjorn van den Eynde. Eerder las ik al Blind verdriet en De slaventocht en onlangs bestelde ik de boeken box met de eerste 4 Team mortis boeken maar deze moet ik nog lezen. Het nieuwste Team Mortis boek heet Stille waters en ik mocht dit boek lezen namens Baeckens Books waar ik echt ontzettend blij mee ben.

Recensie Team Mortis Stille Waters

Titel: Team Mortis – Stille Waters Auteur: Bjorn van den Eynde Uitgeverij: Baeckens Books Genre: Jeugd Cijfer: 9

Hier gaat Stille Waters over:

Diep verscholen in de ongerepte Spaanse Sierra Nevada, wordt het lichaam van klimaatactivist Abran Melendez gevonden. Zijn lijk werd met takken doorboord, alsof de boom waarin hij is opgehangen hem het leven ontnam. Zijn vriendin Coco lijkt te zijn ontvoerd, tot beelden van het meisje enkele dagen later opduiken op sociale media: als deel van een groep gemaskerde strijders ontneemt ze een corrupte uitbater van een slachthuis het leven. En Coco is niet de eerste ontvoerde tiener die plots weer opduikt als dader. De zwaar getraumatiseerde en revaliderende jeugdspionne Erika Storm ziet hoe haar beste vriend en teamlid Felix de opdracht krijgt het tentenkamp van de ontvoerde tieners te infiltreren. Is deze klimaatbeweging een kweekvijver van losgeslagen moordenaars, of is er meer aan de hand? Maar de Franse jongen is hypernerveus voor de eerste opdracht waarin hij de leiding moet nemen. Erika beseft dat ze haar verdriet en angst moet overstijgen en haar beste vriend moet ondersteunen voor hij, net zoals alle betrokken klimaatjongeren, slachtoffer wordt van een lugubere tegenstander. Ze kan niet opnieuw iemand verliezen.

Dit vind ik van het boek :

Wauw die covers van Team Mortis vind ik echt zo tof. De foto’s zijn echt prachtig gemaakt en ik vind het tof hoe er altijd een kleur in naar voren komt. Zoals hier de mosterd kleur. De titel vind ik ook echt weer super mooi gevonden.

Dan gaan we naar het verhaal zelf en ik kan gelijk met de deur in huis vallen en zeggen dat Bjorn van den Eynde er weer een top verhaal van heeft gemaakt. In de eerdere boeken hebben we natuurlijk al kennis gemaakt met het team. Dit verhaal begint in het ziekenhuis op een moment waar het vorige deel eigenlijk gestopt is. Je kunt dit boek op zich zelf lezen maar om alles echt goed te kunnen volgen zou ik minstens de 2 voorgaande gaan lezen.

Erika is eigenlijk nog revaliderend als Felix en Nielson opgeroepen worden voor een nieuwe zaak. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en Erika besluit mee te gaan ondanks haar angst. In stille waters ben ik echt fan geworden van Erika ik was dat al wel maar in dit deel leren we Erika nog beter kennen. Ook Felix is een fijn personage wat zich gedurende het verhaal veel ontwikkeld.

Dan zijn er natuurlijk een hoop nieuwe personages waar het verhaal om draait. Bjorn is een kei in het neerzetten van deze personages je kunt je al snel een goede voorstelling maken van hoe ze eruit zien en wat ze denken. Maar wat ik toch wel het meest bijzondere vindt aan de Team Mortis boeken is hoe Bjorn na het einde toe werkt. Je hebt echt tot de laatste hoofdstukken geen idee hoe het verhaal nou precies in elkaar zit je word elke keer weer op het verkeerde been gezet. Daardoor wil je door blijven lezen want je wil gewoon weten hoe dit verhaal afloopt.

Ik kan dan ook niks anders dan dit boek een dikke 9 geven.

Heel veel liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] serie van Bjorn van den Eynde. Het boek heet Stille Waters. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen. Het boek kreeg van mij een mooie […]

trackback

[…] zou kijken dan zou het eerder passen bij een thriller voor volwassenen. In eerdere delen zoals Stille wateren balanceerde dit altijd al op het randje maar kon het nog […]

trackback

[…] paperbacks) Geloof je me niet check dan zelf even de covers van Blind Verdriet, Meisje van Glas, Stille waters en De slaventocht prachtig […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x