Even voorstellen Tamara Onos

Hallo lieve lezers van Bookstamel,

Vorig jaar had ik het grote genoegen om Antoinette Kalkman en Barbara Sevenstern in de blogs van eigen bodem te verwelkomen. Deze 2 dames vormen samen met Tamara Onos de Schrijfjuffers! Tijd dus om ook deze laatste Schrijfjuffer te verwelkomen op mijn blog. Maar wie is Tamara nou eigenlijk?

Tamara Onos is dus een van de Schrijfjuffers en dat vind ik echt zo’n leuk initiatief. Deze dames ontmoetten elkaar namelijk in Portugal tijdens een schrijfcursus van Marelle Boersma. Daarna besloten de dames om contact te houden en samen hun droom om een boek uit te brengen na te jagen. Inmiddels hebben deze drie dames alle drie een boek op de markt gebracht. Sterker nog alle drie de boeken doen het fantastisch goed!

Samen met fotograaf Ton Bennemeer die eerder al prachtige foto’s van deze dames maakte, brachten ze afgelopen najaar het prachtige boek Thuis – Nederland in coronatijd uit. Hier ga ik jullie later nog meer over vertellen.

Maar goed in het dagelijkse leven is Tamara Onos arbeidshygiënist (Een heerlijk lastig woord voor deze dyslect). Maar het is een prachtig beroep met een onduidelijke naam. Het houdt in dat Tamara onderzoek doet naar arbeidsomstandigheden waardoor mensen op termijn ziek kunnen worden. Daar vallen bijvoorbeeld lawaai, trillingen en biologische agentia onder, maar Tamara houdt zich vooral bezig met blootstellingen aan gevaarlijke stoffen.

In 1999 is ze dit gaan doen als zelfstandige met haar bedrijf Arbo Advies Onos. Inmiddels bestaat haar bedrijf dus al 20 jaar. Ze wil ook niet meer stoppen met haar eigen bedrijf, omdat ze het heerlijk vindt zelf te kunnen bepalen welke klanten ze aanneemt.

Schrijven was eigenlijk altijd al een hobby van Tamara, maar de laatste jaren maakt ze hier meer tijd voor vrij. Dat schrijven resulteerde in haar eerste thriller Onder invloed, een aantal korte verhalen in bundels en het super leuke boek Hoe zit dat nou? Maar daarover lezen jullie volgende week veel meer. Later deze maand kunnen jullie ook mijn interview met Tamara lezen.

Maar voor nu wens ik jullie een hele fijne dag.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] recensie van Onder invloed geschreven door Tamara Onos. Jullie konden eerder al kennis maken met Tamara Onos in het blog bericht waarin ik haar aan jullie […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x