Dit las ik in januari 2021

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Januari was voor mij niet de beste maand. Ik had veel complicaties aan mijn hand en voelde me daardoor echt niet topfit! Lezen ging dus ook erg moeizaam omdat het toch wel lastig was om de boeken vast te houden met mijn hand. Ik heb dus helaas niet zoveel kunnen lezen als ik zou willen. Dat vind ik jammer want ik wilde graag een inhaalslag maken. Vanmiddag mag ik ook weer naar de huisarts omdat ik ontstoken ogen heb al een paar dagen. Echter blijkt dat dit ook een voor te komen bij Corona dus moet ik me melden op het isolatie spreekuur. Heb ik weer deze zenuwpees moet altijd 100 keer plassen als ze zit te wachten en nu moet ze buiten wachten en daarnaast gaan dan gelijk alle radartjes in mijn hoofd af van wat als het corona is terwijl ik verder geen enkele klacht heb. Maar goed tijd om jullie mee te nemen in deze Dit las in in januari 2021 langs de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen.

Nederlandstalige boeken: 9

Vertaalde boeken: 2

Totaal aantal boeken: 11

Meest verassende boek van januari 2021: Uit de duisternis van J.Sharpe

Dit las ik in januari 2021

Als eerste las ik Alleen van Barbara de Smedt. Een boek wat mij enorm naar de keelgreep. Het boek kreeg een wel verdiende 8,5 van mij. Ik kan dit boek dan ook aan iedereen aanraden. Mijn recensie van dit boek lees je hier.

Hier gaat Alleen over:

Julie Meskens gaat gebukt onder de plotse dood van haar moeder. Ze stort zich op haar studie Diergeneeskunde en heeft ondertussen de ene onenightstand na de andere. Wanneer ze ongepland zwanger blijkt te zijn, zet dit een reeks vreemde gebeurtenissen in gang. En dan verdwijnt ze op een hete zomerdag uit haar appartement. De politie staat voor een raadsel. Wie kan hier achter zitten? Heeft de vader van de baby Julie vermoord? Is ze weggelopen? Werd ze ontvoerd? Alleen Julie weet wat er aan de hand is. Ze beseft dat ze zal sterven zodra haar baby wordt geboren. Toch vecht ze niet alleen voor haar eigen leven, maar vooral voor dat van haar ongeboren kind. De klokt tikt. De kans om te ontsnappen slinkt, terwijl de bevalling onherroepelijk dichterbij komt.

Het tweede boek wat ik deze maand gelezen heb is Onvolmaakt van Kyra Mind. Een heerlijk boek met een ondeugend tintje. Romantisch sexy en gewoon heerlijk om te lezen. Het boek kreeg van mij een mooie 7,5 en mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat Onvolmaakt over:

Isabel Toen ik voor mijn vriend naar de andere kant van de wereld verhuisde, had ik nooit verwacht hem met een andere vrouw in bed aan te treffen. Ik twijfelde geen moment en pakte meteen mijn spullen, vastberaden om nooit meer terug te keren. Ook al ben ik nu moederziel alleen, in een vreemd land en heb ik amper geld om rond te komen. Diezelfde avond loop ik James tegen het lijf en ik laat me verleiden om met zijn boot mee op reis te gaan. Al snel kom ik erachter dat onze ogenschijnlijk toevallige ontmoeting, helemaal niet zo toevallig was. James Vanaf het allereerste moment dat ik Isabel zag, wist ik meteen dat ik haar wilde hebben en besloot ik er alles aan te doen om haar te krijgen. Al vrij snel ontdekte ik dat ze het bloed onder mijn nagels vandaan haalt en dat ik mezelf amper kan beheersen met haar in mijn buurt. Toch wil ik haar nergens anders hebben, dan dicht bij mij. Kunnen we iets maken van deze onvolmaakte relatie? Of zijn we beiden te beschadigd?

Het volgende boek dat ik las was Uit de duisternis van J.Sharpe. Een spannende thriller met een verhaal dat zich perfect leent om als film te worden uitgebracht. Dit boek kreeg van mij een mooie 9. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat Uit de duisternis over:

‘Dit is het verhaal waarop de bioscoopfilms, documentaires, tientallen boeken en honderden YouTube-filmpjes zijn gebaseerd. Er zijn nog steeds mensen die denken dat het allemaal een grap is. Hoor het verhaal van de overlevenden aan en oordeel zelf.’ – Marnix Kleine, presentator van de Late Avond Show. In de bossen van Geulhem staat opeens een waterput. Iedereen die erin kijkt ziet water. Behalve Fleur. Zij ziet daarbeneden iets bewegen, hóórt daar iets. Een stem. Hij smeekt haar en kent haar naam. En ondanks dat diegene dood is, laat hij haar niet met rust. Hij teistert haar en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zij naar hem luistert. Niemand gelooft haar. Om haar gelijk te halen, maakt Fleur een filmpje op haar mobiel. Als die vervolgens op een blog wordt geplaatst en viral gaat, wordt Geulhem bestormd met sensatiezoekers. En dan zijn de gevolgen niet te overzien…

Het vierde boek is Volhard van Arie Boomsma. Mijn eerste non fictie boek van dit jaar. Dit boek wekte mijn interesse omdat ik bezig ben met een gezondere levenstijl. Mijn recensie van dit boek vind je hier.

Hier gaat Volhard over:

Iedereen weet het: als je wilt afvallen, zul je anders moeten gaan eten en meer moeten bewegen. Als je een marathon wilt lopen, moet je kilometers maken. Dat zijn feiten. Wanneer je ze zo op papier ziet staan, lijkt het simpel. Toch lukt het mensen maar zelden gezonder te gaan leven en hun goede voornemens vol te houden, terwijl ze dat echt wel willen. Na zijn bestseller Fit, waarin Arie Boomsma liet zien hoe je met kleine stapjes tot grote veranderingen in je levensstijl kunt komen, beschrijft hij in Volhard hoe je die nieuwe, gezonde levensstijl kunt volhouden en ervoor zorgt dat je niet terugvalt in oude patronen. En hoe je daarbij bovendien plezier blijft hebben in je nieuwe, gezonde manier van leven. Volhard bevat tal van handige tips en trucs om doelgericht te leven, en vooral om vol te houden wat je jezelf hebt voorgenomen, juist in deze tijd.

Het volgende boek Schaduw van de Sha stond al een tijdje in mijn kast te wachten om gelezen te worden. Toen ik hoorde dat het vervolg deel er aan kwam moest ik deze echt gaan lezen. Het boek kreeg van mij een mooie 9 en mijn recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Schaduw van de Sha over:

Wanneer Mirabel haar huis en bedrijf dreigt te verliezen, neemt ze noodgedwongen een nieuwe opdracht aan. Snezana, de machtigste Oversteker in de onderwereld van Westpoort, ligt onder vuur. Een signaal voor Mirabel om te bemiddelen. Terwijl Mirabel Westpoort tracht te behoeden voor een bendeoorlog, moet ze ook nog de daimonische invloed in haar leven onder controle krijgen.

Het zal jullie niet verbazen dat Koninklijke magie van Petra doom het vervolg op het bovenstaande boek het volgende boek was dat ik las. Dit boek krijgt van mij een dikke 10 omdat ik het de perfecte afsluiter vind van deze trilogie. Mijn recensie kun je hier lezen.

Hier gaat koninklijke magie over:

Koninklijke magie is de spannende ontknoping van de urban fantasy-reeks Overstekers. Vijf jaar nadat Mirabel uit Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Vijf jaar nadat Mirabel uit de magische wereld Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Als bemiddelaar voor andere Overstekers – wezens als faunen, waternimfen en ifrieten – sust ze conflicten waarbij hun bestaan aan het licht zou kunnen komen. Wanneer een van de Portalen op de mensenwereld wordt vernietigd heeft Mirabel geen andere keuze: ze moet terugkeren naar Aeterna om te achterhalen wat er gebeurd is. Aan het hof blijkt dat de verzegeling van het achtste Portaal scheuren vertoont, waardoor een nieuwe oorlog met de daimonen dreigt. De Koningin weigert echter in te grijpen en heeft zich uit de troonzaal teruggetrokken… Is Mirabels bemiddelaarstalent genoeg of moet ze een beroep doen op de gave die ze nooit had mogen aanvaarden?

Het volgende boek dat ik las was stille duisternis van Fenneke Zwaaneveld. Fenneke is een debuterende auteur. Stille Duisternis is dan ook een boek met potentie wat nog net niet helemaal uit de verf komt maar zeker vermakelijk is om te lezen. Het boek krijgt dan ook een mooie 6 van mij en de recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Stille Duisternis over:

Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera’s omgeving beginnen zich anders te gedragen. Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera’s omgeving beginnen zich anders te gedragen. Nog even kan Vera genieten van dat wat ze het liefste doet: schilderen, het liefst bloemen. Maar die verwelken en de kleuren verdwijnen. En buiten dreigt gevaar. De veranderingen in Vera’s familie en vriendengroep eisen al haar aandacht op. Thuis lopen de dingen uit de hand, de wanhoop komt steeds dichterbij. En dan verschijnt de schim. Is er nog een weg terug naar het licht?

Een lekkere feelgood mag in deze koude Januari maand natuurlijk ook niet ontbreken. De feelgood die ik deze maand las is Blauwdruk van Geluk van Petra Kruijt. Dit boek kreeg een mooie 8 en mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

De feelgoodroman ‘Blauwdruk van geluk’ van Petra Kruijt gaat over de vraag: hoe word je wie je bent? Hoofdpersoon Navy werd geboren op het witte doek. Haar moeder ging namelijk zo ver met methodacting dat ze tegelijk met haar personage zwanger werd. De film werd een kaskraker, en de baby? Die werd in één klap beroemd. Navy’s jeugd bestond uit huiswerk maken op de set, rodeloperfeestjes en het gevoel dat ze een accessoire was. Nu is Navy, die zichzelf liever gewoon Avy laat noemen, een twintiger die schoonmaakwerk doet in een hotel. Ze probeert daarnaast aan de bak te komen als actrice. Zonder succes, tot ze filmmaker Raoul ontmoet. Hij gelooft in haar. Maar is dat terecht?

Boek nummer 9 is wederom een boek van een beginnend auteur. Dit keer is het Anita kok met haar boek Venijnig Spoor. Dit boek kreeg van mij een dikke 8. De recensie van dit boek kun je hier lezen.

En hier gaat Venijnig Spoor over:

Hannah verhuist samen met haar man Matthijs en hun tweeling Mees en Merlin naar een tuindersgebied. Een biologische kwekerij opzetten is hun grootste wens. Een nieuwe start op een mooie plek. De tuinders zijn echter heer en meester in dit gebied en zitten hier niet op te wachten. Hannah houdt zichzelf voor dat de gemeenschap tijd nodig heeft om hun gezin te accepteren, maar ze heeft het gruwelijk mis. Haar leven neemt een verschrikkelijke wending wanneer er iemand wordt vermoord. Hannah is verdachte in de moordzaak. Ze beweert onschuldig te zijn en doet er alles aan om achter de waarheid te komen. Als er gevaar dreigt voor haar naasten ziet ze geen uitweg meer. Geeft ze de strijd op? Of komt Hannah achter de weerzinwekkende waarheid?

Het volgende boek dat ik las is weer zo’n heerlijk feelgood / sport romance boek. Ik heb het dan over Waanzin van Natascha Madison. Waanzin is een ontzettend tof boek over een ijshockeyer. Mijn recensie van dit boek kun je hier lezen. Het boek kreeg een mooie 8.

Hier gaat waanzin over:

Mijn hele leven heb ik gezworen om nooit met een ijshockeyspeler te daten. Ik weet beter, want ik weet alles van hoe zij leven. Mijn vader is een ijshockeygod, mijn broer is de aanvoerder van het meest succesvolle NHL-team ter wereld, en mijn zwager speelt ook in de competitie. Hun levens zijn gecompliceerd, dus ik koos bewust voor een ander pad.

Ik werd verliefd op een wetenschapper. Maar in plaats van een huwelijksaanzoek te doen, maakte hij het uit.

Vier maanden later zag ik zijn verlovingsfoto op Instagram. Ik kon hem daar niet mee laten wegkomen. Nee, het maakte me niet uit hoe, ik ging die man laten inzien dat ik hem niet nodig had.

De zware rugzak van Sarah Surgey is een heel bijzonder boek om kinderen te helpen bij hun rouwverwerking. Dit boek kreeg van mij een dikke 9 en mijn recensie van dit boek kun je hier lezen.

hier gaat de zware rugzak over:

De Zware Rugzak vertelt het verhaal van een klein meisje dat een rugzak met zich meedraagt vol zware emoties. Door erover te praten wordt haar rugzak stap voor stap lichter.

De zware rugzak vertelt het verhaal van een klein meisje, Enid, dat net haar opa verloor. Tijdens een wandeling razen heel veel verschillende emoties door haar hoofd en gaat ze gebukt onder de zwaarte van haar rugzak. Zal Enids rugzak ooit weer lichter worden? Dit verhaal bekijkt de vijf fases van rouw: ontkenning, woede, onderhandeling, verdriet en aanvaarding. Kinderen kunnen rouwen om een geliefd persoon, een huisdier of zelfs om het veranderen van school of buurt. Als alle emoties zich opstapelen in het hoofd van een kind, kan het voelen alsof het een enorm gewicht met zich meedraagt.

Hoewel ik deze maand dus niet zoveel boeken heb gelezen zaten er wel een paar heel bijzondere boeken bij. Boeken die ik nooit meer zal vergeten en boeken die andere misschien ook heel goed kunnen helpen.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x