Jarig zijn tijdens een lockdown en avondklok

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Hoe is het nou eigenlijk om jarig te zijn tijdens een strenge lockdown en avondklok? Ik vertel je er alles over in onderstaande blog.

De week voor mijn verjaardag

De dagen voor mijn verjaardag werden beheerst met nieuws. De avondklok zou er echt gaan komen en de lockdown werd nog wat strenger. We mogen helaas nog maar 1 persoon per dag ontvangen. Dat de avondklok voor zoveel rellen zou zorgen dat had ik niet verwacht. Natuurlijk had ik rekening gehouden met demonstraties maar niet met jongeren die alleen zouden gaan om stenen te gooien en winkels te plunderen. Heel even schaamde ik mezelf dat ik een Nederlander was en mijn hart ging uit naar alle ondernemers die het al zo zwaar hebben.

Ook kreeg ik veel last van de hechtingen in mijn hand ik heb het ziekenhuis de week voor mijn verjaardag 4 keer van binnen gezien en dagen lang pijn gehad. Aan het begin van de week voelde het dus niet alsof ik vrijdag jarig zou zijn. Normaal verheug ik me echt al weken van te voren op mijn verjaardag nu zag ik er juist een beetje tegenop!

De dag zelf!

Maar oh jongens wat had ik mij vergist. Ik heb me denk ik nog nooit zo jarig gevoelt als tijdens deze verjaardag. Eigenlijk begon het al op donderdag! Toen kwam mij zoon gezellig lunchen voor mijn verjaardag. S’avonds voor het slapen gaan feliciteerde Martijn mij al en kreeg ik een lekker luchtje! De 29ste werd ik in de ochtend om 4.45 wakker gezongen door Martijn. Hij heeft ochtenddienst dus de wekker ging al vroeg. Ik kreeg een heerlijk kopje thee op bed en heb lekker liggen luieren.

Ondertussen werd ik op instagram en facebook bedolven onder de felicitaties! Eenmaal beneden vond ik bij mijn computer nog 2 lieve kadootjes van Martijn maar tot mijn verbazing ook een tasje met kadootjes van mijn schoonmoeder en zus. Deze hadden ze vorige week aan Martijn meegeven echt super lief! Vervolgens werd ik bedolven onder de kaartjes berichtjes en telefoontjes!

Tussen de middag kwam mijn moeder gezellig bij me lunchen. Haar kadootje is nog onderweg maar ik krijg een automatische groente snijder en daar ben ik erg blij mee. Want snijden is met mijn handen helaas echt pijnlijk. Maar ze had ook een mooie bos bloemen in haar handen. Deze moest ze meenemen van haar nieuwe liefde hoe lief is dat! We hadden een fijne en gezellige luncht.

Vervolgens kwam de postbode met een pakketje en een aantal kaartjes! Het pakketje bleek van mijn lieve vriendin Annemieke te zijn. Ze heeft mij een prachtige houder met droogbloemen en een lieve kaart gestuurd. Ik vier mijn verjaardag altijd heel klein maar dat er nu zoveel mensen aan mij dachten en probeerde mij een bijzondere verjaardag te geven ondanks de lockdown was echt heel bijzonder. Stiekem denk ik dat dit een van mijn mooiste verjaardagen ooit is en dan moet de avond nog beginnen!

Toen Martijn thuis kwam hebben we lekker een stukje gewandeld en een taartje gegeten. We hadden nog Nasi en Bami met Saté dus dat hebben we opgewarmd voor het avond eten (Ze hadden ons gisteren bij de friettent een verkeerde bestelling gebracht en weg gooien is zonde natuurlijk) en verder hebben we lekker rustig aan gedaan.

Heel veel liefs, Melanie

Meer persoonlijke blogs lezen? Ik schreef er o,a een over leven met HMS.

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jellie de Vries
Jellie de Vries
3 jaren geleden

Gefeliciteerd nog met je verjaardag. Vreemde tijd om jarig te zijn, maar ik lees dat je er een mooie dag van hebt gemaakt

Gerda
Gerda
3 jaren geleden

Wat een fijne verjaardag is het geweest, zoals ik bovenstaande lees! En helaas hebben veel mensen met de lockdown te maken tijdens hun verjaardag..zo ook mijn dochter die 1e kerstdag jarig was, maar net als jij heeft zij ook een lekker luchtje gehad! Deze parfum wilde ze al zo lang..nu ben ik toch benieuwd naar welk luchtje jij hebt gehad..haha.

Majonne Twigt
Majonne Twigt
3 jaren geleden

Wat fijn dat je zo’n goede verjaardag had. Doe je een keer een review van je groentesnijder? Alle drie mijn schoonzusjes hebben klachten aan hun handen, familiekwaal ben ik bang.

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x