Interview met Latoya Morris + Winactie

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor een interview met Latoya Morris. Voor de vaste lezers geen onbekende op mijn blog. Latoya heeft namelijk al eens meegedaan aan de blogs van eigen bodem. Ken je Latoya nou nog niet, lees dan even het blog waarin ze zichzelf voorstelt aan jullie.

Maar goed deze maand verschijnt Daigho bij uitgeverij Hamley Books, het nieuwste boek van Latoya Morris en daar gaan we het in dit interview met Latoya Morris over hebben.

Bijna een jaar geleden kwam Gebroken Adem uit, het eerste boek dat je uitgaf via uitgeverij Hamley Books. Hoe is het nu een jaar later om bij deze uitgeverij te zitten?

Deze uitgeverij heeft veel meer dan aan mijn verwachtingen gedaan. Ik werd door ze aangetrokken vanwege de vele promoties en acties omtrent hun boeken en dat wordt alleen maar meer. Wij, de auteurs, zijn inmiddels een hecht clubje geworden en we proberen elkaar zoveel mogelijk te steunen, terwijl we ook een hoop lol in ons app-groepje hebben. Buiten dat zijn de boeken die bij Hamley verschijnen ontzettend mooi en ook nog eens stuk voor stuk leuk om te lezen. Ik ben er echt trots op erbij te horen.

Daigho is je tweede boek bij deze uitgeverij en wauw die cover alleen is weer geweldig ik krijg er een heerlijke fantasy-feeling bij. Daigho staat op de cover en wekte gelijk mijn interesse. Kun je kort iets over het personage Daigho vertellen?

Daigho groeit eigenlijk als een heel gewone jongen op in het dorpje Wolfspas, op een wereld die Ayra heet. Hij woont daar met zijn moeder Bryana en zijn grootmoeder Berna. Het is een bijzonder lieve en gevoelige jongen, maar als hij zeventien is, wordt zijn vriendin Milly lastiggevallen door een paar jongens. Tegen zijn aard in, wordt Daigho zo vreselijk kwaad dat hij opeens in een kolossaal wezen met vleermuisvleugels verandert. Dit wezen behoort tot een ras dat zeer gehaat is op Ayra. Hij begrijpt niet wat er met hem gebeurt en moet uiteindelijk vluchten van Ayra, omdat hij wordt aangezien als de moordenaar van zijn vriendin. Hij komt op de aarde terecht en daar maakt hij nieuwe vrienden, maar toch wil hij niets liever dan terug naar Ayra, waar zijn moeder door hem ook in gevaar is.

Welk personage uit Daigho vond je zelf het leukste om te schrijven?

Ik denk dat ik dan toch voor Alma kies. De Wyndrygem die gefaald heeft in het uitvoeren van haar taak om donkere magie te vernietigen doordat ze verliefd is geworden om een van haar slachtoffers. Daardoor zit er heel wat schuld en zelfverwijt in haar, maar ondanks het feit dat ze ook een deel van haar magie is kwijtgeraakt, is het een ontzettend sterke vrouw. Ik vond voornamelijk haar interactie met Daigho verderop in het boek erg amusant om te schrijven.

In Daigho komt ook magie voor, welke magische krachten zou jijzelf wel willen bezitten?

De gave om écht met dieren te kunnen communiceren. Ik kan heel goed uit het gedrag en gemiauw van mijn katten afleiden wat ze willen en hoe ze zich voelen, maar vooral als ze pijn hebben of ziek zijn en we er via een dierenarts zelfs niet achter komen wat er scheelt, zou het zo fijn zijn als ze het ons zouden kunnen zeggen, zodat we op tijd actie kunnen ondernemen.

Wat vond je het moeilijkste aan het proces van Daigho in je hoofd tot het boek in de boekenhandel?

Het was een proces van vele jaren. Er waren namelijk vóór Hamley al twee uitgeverijen die hem wilden uitgeven, maar beide voelden op een bepaald punt niet goed meer voor mij, waardoor ik het manuscript terug hebben getrokken. Daigho is ontstaan vanuit een droom en voor mij persoonlijk heel bijzonder en veelbetekenend. Daarom wilde ik er de juiste uitgever voor vinden. Ik was echt zó ontzettend blij en dankbaar toen Sandra van Hamley Books aangaf dat zij hem heel graag wilde uitgeven. Doordat ik er zo lang mee bezig ben geweest, is het boek ook vele malen herschreven en verbeterd, waardoor de uiteindelijke redactie denk ik een stuk sneller ging dan normaal. En ja, alleen al die kaft is toch fenomenaal?!

Met welke Hamley Books auteur zou jij wel eens samen een boek willen schrijven?

Ik denk dat qua schrijfstijl en ideeën Mel Hartman het beste bij mij zou passen. Al denk ik niet dat we echt veel werk gedaan zouden krijgen als we een avondje gezellig bij elkaar zouden zitten om te brainstormen 😉

Je schrijft in het fantasygenre, hoe ben je eigenlijk bij dit genre terecht gekomen?

Fantasy heb ik altijd al het leukst gevonden om te schrijven. Normaal is dat bij mij meer YA, maar bij Daigho is dat een beetje anders gegaan. Ik was in de periode dat ik het boek schreef bezig in de Wetten van de magie van Terry Goodkind. Het eerste wat mijn man zei toen hij Daigho gelezen had, was: je kunt merken dat je de Wetten van de magie aan het lezen bent. Vandaar dat het ook niet echt voor hele jonge lezers geschikt is, denk ik. Toen de redacteur, Lara Reims, ook nog eens met de opmerking kwam dat Daigho haar deed denken aan Goodkind en Hobb, kon mijn geluk echt niet meer op. Om daarmee vergeleken te worden! Het klopt wel, denk ik, dat die invloed er was, niet dat ik dingen gekopieerd heb, hoor, ik zou niet durven! Ik heb geprobeerd iets heel origineels neer te zetten. Maar ik heb wel veel van de boeken van Goodkind geleerd inderdaad.

Afgelopen jaar was ook voor de boekenwereld een raar jaar. Boekpresentaties gingen niet door, fantasyfestivals werden afgelast. Hoe probeerde jij als auteur toch in contact te blijven staan met de lezers van jou boeken.

Altijd. Daarbij komt ook weer de inzet van de uitgeverij zelf om de hoek kijken, want er werden een heleboel leuke acties op touw gezet om dit contact een beetje te behouden, leuke dingen voor auteurs en lezers te regelen. Bovendien zijn er heel wat lieve bloggers en fans die meehelpen om dat vuurtje toch lopende te houden en verder te verspreiden.

Hoe belangrijk zijn recensies en reviews op allerlei sites voor auteurs?

Ontzettend belangrijk! Ik heb het al vaker meegemaakt dat iemand puur vanwege het aantal mooie recensies op Hebban of Bol of door de lieve woorden van een fan mijn boek heeft aangeschaft. Wij als auteurs zijn altijd heel erg dankbaar als mensen de moeite nemen om een recensie te plaatsen. Al noemt iemand slechts je naam op een Facebook-pagina, alleen dat al helpt enorm.

Wat is het mooiste dat iemand ooit over een van jou boeken heeft gezegd?

Dat van Lara over Daigho is toch wel een van de mooiste dingen ooit, daar ben ik ongelooflijk trots op. Verder vind ik het altijd geweldig wanneer mensen zeggen dat ze mijn verhalen origineel vinden, want daar probeer ik altijd naar te streven.

Ben je inmiddels alweer bezig met een nieuw boek?

Ik zal het je nog sterker vertellen: er liggen er een stuk of vier klaar!! In mei 2021 verschijnt er ten eerste een jeugdboek van mij genaamd Kamp Wolff. Dat zal mijn allereerste jeugdboek ooit worden. Dat is al ingeleverd bij Hamley en zal begin 2021 naar de redactie gaan. Daarvan staan nog twee delen op het programma, die ik allebei nog moet schrijven, maar die wel al in grote lijnen op papier staan. Verdere dingen blijven voor nu nog even geheim 😉

Oké, tot slot heb ik natuurlijk ook voor jou een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Schaatsen of Sleetje rijden?

Sleetje rijden. Schaatsen heb ik nooit echt goed kunnen leren vanwege een knieblessure die ik al als kind had.

IJskoud of lekker warm?

IJskoud. Liefst lekker in de sneeuw.

Uit eten of lekker thuis koken?

Allebei leuk, maar ik hou ontzettend van koken dus als ik echt zou moeten kiezen…

Het verleden of de toekomst?

Toekomst! Van het verleden heb ik ontzettend veel geleerd voor een mooie toekomst.

Een e-boek of een luisterboek?

Geen van beide eigenlijk. E-boek doe ik pertinent niet aan, omdat ik de hele dag al achter de PC werk en gewoon lekker een boek in mijn handen wil. Luisterboek heb ik eens geprobeerd voor op de fiets, is wel oké, maar niet fantastisch vind ik persoonlijk.

Niet kunnen horen of niet kunnen zien?

Niet kunnen horen. Lekker stil 😛

Hartig of Zoet

Zoet toch dan, alleen al chocolade en koffie!!

Oke zoals belooft heb ik nog een leuke winactie voor jullie! Met deze winactie maak je kans op een exemplaar van het net uitgekomen boek Daigho.

Hoe kun je dit boek winnen?

  • Hoe heet het aller eerste kinderboek van Latoya dat in mei uit gaat komen?
  • Beantwoord bovenstaande vraag voor 29 januari in een comment onder dit bericht
  • Kom op 31 januari terug om te kijken of jij de winnaar bent
  • In dit document kun je zien of ik je comment heb genoteerd.

Heel veel succes!

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

42 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corinne Bruinstroop
Corinne Bruinstroop
3 jaren geleden

Leuke actie weer. Het eerste kinderboek heet kamp wolff.

JN Kingma-Postma
JN Kingma-Postma
3 jaren geleden

Het eerste kinderboek dat in mei 2021 uitkomt heet Kamp Wolff.

Sander
Sander
3 jaren geleden

Het eerste kinderboek heet Kamp Wolff.

Monica
Monica
3 jaren geleden

Hamleys brengt inderdaad prachtige boeken uit. En op Facebook hebben ze altijd leuke presentaties. Het antwoord is: Kamp Wolff.

Fam. Schaap
Fam. Schaap
3 jaren geleden

Het antwoord is: Kamp Wolff.

Kyara de Graaf
Kyara de Graaf
3 jaren geleden

Kamp Wolff

Shirley
Shirley
3 jaren geleden

Antwoord:
Kamp Wolff

Cindy
Cindy
3 jaren geleden

Dat is het boek kamp wolff

Joyce Meeuwen
Joyce Meeuwen
3 jaren geleden

Kamp wolff!

Roland de Bruyne
Roland de Bruyne
3 jaren geleden

Dat is Kamp Wolff

Ans
Ans
3 jaren geleden

Kamp Wolff

Ans Stier
Ans Stier
3 jaren geleden

Kamp Wolff

Willem de Wal
3 jaren geleden

Het antwoord op deze prijsvraag is: Kamp Wolff
Willem de Wal onlangs geplaatst…Interview met Latoya Morris + WinactieMy Profile

Stefanie
Stefanie
3 jaren geleden

Kamp Wolff

Jessica van Hest
Jessica van Hest
3 jaren geleden

Het kinderboek dat uitkomt heet Kamp Wolff..

Super leuk interview ook !

Nelly
Nelly
3 jaren geleden

Dat boek heet Kamp Wolff

petra
petra
3 jaren geleden

kamp Wolff

Eliatha Buurmans
Eliatha Buurmans
3 jaren geleden

Kamp Wolff , het lijkt me erg spannend

Marjan
Marjan
3 jaren geleden

Kamp Wolff.

Marian B
Marian B
3 jaren geleden

Leuk, ik doe mee. Kamp Wolff is het antwoord.

Danielle
Danielle
3 jaren geleden

Lijkt me een geweldig boek voor mijn zoon!
Het antwoord is Kamp Wolff

fokje bakkernes
fokje bakkernes
3 jaren geleden

kamp wolff

Marilyn Coene
Marilyn Coene
3 jaren geleden

Kamp wolff

Will Langenberg
Will Langenberg
3 jaren geleden

Kamp Wolff.
Heel graag doe ik mee.

marij brand
marij brand
3 jaren geleden

het antwoord is: Kamp Wolff

Jongla Kwok
Jongla Kwok
3 jaren geleden

Kamp Wolff”.

Jacqueline
Jacqueline
3 jaren geleden

Kamp Wolff

Jan
Jan
3 jaren geleden

Het eerste kinderboek heet Kamp Wolff.

Carla
Carla
3 jaren geleden

Kamp Wolff.
Doe héél graag mee met deze actie.

L tromp
L tromp
3 jaren geleden

Kamp Wolff 😀😀😀😍😍

Marjolein
Marjolein
3 jaren geleden

Hoi, het allereerste kinderboek van Latoya dat in mei uit gaat komen is: Kamp Wolff. Ik heb positieve verhalen over het boek gehoord dat we hier kunnen winnen. Het meeste spreekt mij aan dat het een spannend en meeslepend verhaal zou zijn en dat er zelfs een vleugje humor in zit. Ik ben nu best wel nieuwsgierig naar het boek. In deze tijd vind ik het overigens ook heerlijk om te lezen. En een goed boek sluit daar perfect bij aan. Maak graag een kans.

Inge Bergsma-Kiezebrink
Inge Bergsma-Kiezebrink
3 jaren geleden

Kamp Wolff

Danielle
Danielle
3 jaren geleden

Kamp Wolff

anja
3 jaren geleden

Kamp Wolf
anja onlangs geplaatst…Interview met Latoya Morris + WinactieMy Profile

Anita te Gussinklo
Anita te Gussinklo
3 jaren geleden

Het eerste boek heet: “Kamp Wolff”.

L Kroon
L Kroon
3 jaren geleden

Kamp Wolff

Rosemary van Duinen
Rosemary van Duinen
3 jaren geleden

Kamp Wolff

jhon dovens
jhon dovens
3 jaren geleden

kamp wolff

Shiv Chin
Shiv Chin
3 jaren geleden

Ik doe heel graag mee. Het antwoord is Kamp Wolff.

Remco B
Remco B
3 jaren geleden

Het aller eerste kinderboek van Latoya dat in mei uit gaat komen heet ‘Kamp Wolff’

Vivianne
3 jaren geleden

Kamp Wolff

trackback

[…] over Daigho van Latoya Morris. Ik mocht Latoya vorige maand al interviewen over dit boek. Dit interview met Latoya Morris kun je hier […]

42
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x