Project Happy Me – Week 3

15 januari

Oh yes vandaag doe ik een happy dance. Ik stond op met minimale pijn na 2 weken zoveel pijn dat ik niet wist waar ik het zoeken moest is dit zo’n enorme opluchting. Deze week is best druk dus ik hoop dat ik me de rest van de week ook zo blijf voelen. Opstaan zonder pijn betekend ook dat ik vaak teveel wil doen om de schade in te halen. Dus ik heb me proberen in te houden. Eenmaal uit bed ben ik even achter de computer gekropen om aan de blog te werken. Want 2 weken pijn betekend ook dat ik enorm achterloop met het schrijven van de blogs. Vervolgens in een warm bad wakker geworden aangekleed en de was opgehangen (Deze had vriend lief aangezet toen die thuis kwam van de nachtdienst) Lekker de keuken opgeruimd vaatwasser aangezet en toen ben ik boodschappen gaan doen. In het weekend probeer ik de supermarkten te vermijden dus fietste ik vandaag er naar toe om de boodschappen van de komende drie dagen te doen.

Thuis aangekomen weer wat achter de computer gezeten en lekker een boek gelezen tijd om even wat rust te nemen. Maar dat was van korte duur want ik kreeg telefoon dat mijn brillen klaar waren en besloot om deze gelijk op de fiets op te gaan halen. Brillen vraag je jezelf nu misschien af maar dit keer heb ik er 2 omdat ze verschillend zijn. De ene bril is gewoon voor overdag die kan ik overal en altijd dragen. De andere bril is een Beeldscherm bril! De beste aankoop van 2021 nu al. Deze bril geeft zoveel rust achter de p.c ik kan teksten lezen zonder continu met mijn ogen te knijpen. Door de blauwe filter die er ook op zit heb ik ook veel minder last van het licht. Drie jaar geleden heb ik een ongeluk gehad daarbij verloor ik bijna al het zicht in mijn rechteroog. Het zicht is 14% wat betekend dat ik niet veel meer zie dan licht en donker. Dus ik reageer altijd heel fel op licht en kan niet te lang achter de computer zitten of lezen.

Maar goed gewandeld heb ik dus niet vandaag. Maar ik ben wel lekker buiten geweest. Ik heb een frisse neus gehaald door 2 keer een stuk te fietsen en daarnaast lekker in huis opgeruimd. Ik ben dus toch enorm trots op deze dag.

 • Minder pijn dat is altijd fijn!
 • Blij met mijn nieuwe brillen die zorgen voor een hoop meer rust.
 • 2x met de fiets weg geweest wat het wandelen heeft vervangen en dat is prima 🙂
 • Eindelijk wat in huis kunnen doen.
 • Lekker gekookt vanavond aten we frietjes uit de oven (Dat zijn aardappels in de schil in frietjes gesneden met een beetje knoflookolie erop) Varkenshaas met champignonnetjes en champignonsaus en boontjes! Nou dat klinkt goed toch.
16 Januari

Nou over de nacht gaan we het maar niet hebben. Verder was vandaag een heerlijke dag. Ik stond vroeg op want mijn vriend ging deze ochtend overwerken en dan gaat de wekker om 4.45. Ik heb nog even een beetje tv gekeken op bed en daarna ben ik lekker in een warm bad gegaan. Vervolgens even lekker achter de p.c gekropen. Vandaag was het ook weer tijd om een selfie van de week te maken. Daar had ik echt super veel lol in. Ik merk dat ik steeds vaker bij de foto’s denk hé misschien ben ik wel een paar kilo te dik maar ik heb nog steeds een super leuk koppie. Ik heb lekker nasi gemaakt die ik met vriendlief als lunch heb gegeten. Vanavond eten we dan lekker brood. Oh ja ik heb ook weer 20 minuten gewandeld en het was heerlijk maar wel mega koud. Verder heeft Martijn foto’s gemaakt voor op mijn blog als ik 38 wordt 🙂 ik had gehoopt deze in de sneeuw te maken maar helaas hier nog geen sneeuw! Maar we hebben wel super leuke foto’s.

 • Ik heb selfies gemaakt en heb er nog lol in gehad ook. Van plaats alles af te kraken vond ik ze ook nog eens leuk geworden.
 • De foto’s maken met Martijn was ook erg leuk. Ik merk dat ik het gevoel weer een beetje terug krijg kwa plezier als toen ik nog modellen werk deed.
 • Ik heb super lekkere nasi gemaakt met kip saté sajoer boontjes en een eitje jummie!
17 januari

Vandaag was een echte zondag! Eerst lekker uitgeslapen en toen op het gemakje wat ontbeten en het huis beneden opgeruimd. Na de lunch besloot ik om mijn rondje te gaan wandelen. Het waren 30 minuutjes! Hoewel ik het veel langer nog steeds niet vol hou begin ik wel te merken dat ik meer conditie krijg. Tja het eten dat gaat dus echt nog mega slecht. Martijn had vandaag zijn beste vriend op bezoek en nadat die weer naar huis ging hadden we allebei geen zin om te koken dus bestelde we een kapsalon. Ooh ooh echt in en in slecht want de afgelopen 2,5 week waren echt een ramp als het op eten aan kwam. Tijd dus om dat roer ook om te gaan gooien maar dat is makkelijk gezegd dan gedaan.

 • heerlijk gewandeld
 • fijn een boek gelezen
 • Gewoon een fijne dag gehad.
18 januari

Oh jee blauwe maandag en zo voelt het ook! Niet omdat het blauwe maandag is maar wel omdat ik morgen naar het ziekenhuis moet om de pinnen uit mijn hand te laten verwijderen. Hoewel dit slechts een kleine ingreep is moet ik wel weer verdoofd en gehecht worden en ik ben echt panisch voor spuiten en prikken. Dus ben ik super zenuwachtig en tja dat betekend misselijk hoofdpijn en doodmoe zijn. Door mijn autisme en add heb ik echt een enorm piekerhoofd en hoe erg ik me eigen ook rustig probeer te houden mijn lichaam zegt toch wat anders. Ik word dan zelfs gewoon wakker met enorme hoofdpijn. Maar goed redelijk laat op gestaan dus lekker ontbeten en wat aan de blog gewerkt. Toen geluncht met mijn vriend samen en lekker in bad gegaan met een boek! Toen besloten om toch maar de gezonde boodschappen te gaan doen zodat we weer kunnen starten met project gezond. Want elke keer uitstellen dat werkt ook niet! Gelijk ook maar een rondje gewandeld en nu zit ik weer even achter mijn pc wat te type en rommelen.

 • Alleen boodschappen gedaan
 • Lekker gegeten
 • Boek gelezen
 • Nog steeds super blij met me bril
 • Lekker gewandeld
19 januari

Nou deze nacht heb ik natuurlijk voor geen meter geslapen. Vanochtend moest ik om 10.00 in het ziekenhuis zijn. Vandaag worden eindelijk die vervelende pinnen uit mijn hand gehaald. Ik ben een enorme piekeraar en als de dood voor spuiten dus tja dan snap je vast wel waarom ik niet kon slapen. Gelukkig was de dokter precies op tijd dus hoefde ik in het ziekenhuis niet lang te wachten. Vroeger moest mijn vriend altijd mee naar binnen voor de verdoving maar inmiddels ga ik gewoon alleen een grote overwinning dus. Al met al viel de ingreep best mee maar ik had wel behoorlijk wat pijn na de hand en was enorm uitgeput. Mijn hand zit nu voor 1 dag in het druk verband en daarna mag het eraf.

 • Ik ben niet gaan eten uit frustratie
 • De operatie kamer ben ik alleen in gegaan
20 januari

Deze nacht een keer wakker geworden van de pijn en paracetamol genomen verder was de nacht best ok. Vanochtend het verband van mijn hand gehaald en toen kon ik zien wat ze hadden gedaan. Ze hebben mijn duim aan 2 kanten ingesneden om de pinnen eruit te halen. Ik heb 2 rechte rijtjes met elk drie hechtingen en het is een beetje blauw! Geen wonder dus dat het ook behoorlijk gevoelig is. De komende dagen moet ik even rustig aan doen en mag ik mijn hand niet belasten. Over 2 weken weer terug naar het ziekenhuis om te kijken hoe het er uit ziet. Voor nu neem ik nog een dagje rust want ik ben helemaal op. Beetje bloggen beetje lezen en vooral veel streamen op de bank. Ik hoop morgen het wandelen weer op te kunnen pakken.

 • Ik heb me eigen over kunnen geven aan het feit dat ik niet zoveel kan vandaag zonder me eigen gelijk weer waardeloos te voelen.
21 januari

Oooh boy tijd om me zelf een schop onder me kont te geven. Sinds het verwijderen van de pinnen afgelopen dinsdag is het echt pet! Al drie dagen niet gewandeld en slecht gegeten. Dit moet echt beter en anders. Helaas werden we deze nacht een aantal keer wakker van de super harde storm. Eenmaal uit bed zag ik dat de rode bultjes bij mijn hechtingen erger waren geworden dus mochten we weer een ritje naar het ziekenhuis maken. Het is of een allergische reactie of een irritatie ik heb een zalfje gekregen en dan moet het snel beter gaan. Maar goed in het ziekenhuis duurde het ook allemaal maar lang. Toen nog even snel boodschappen gedaan en inmiddels was ik doodmoe. Vervolgens bleek dat ook het vriesdeel van onze oude koelkast het inmiddels had begeven. Er stonden nog een aantal bakjes en wat ijsjes in tja dat ligt nu helaas allemaal in de prullenbak. Maar goed genoeg zelfmedelijden en smoesjes vanaf morgen gaan we weer knallen! Want aan het einde van dit jaar wil ik echt een fittere en vrolijkere versie van mijzelf zijn.

 • Wel boodschappen gedaan
 • kordaat actie genomen op mijn bultjes

Oke jongens dat was de week. Tijd om mijzelf weer bij elkaar te rapen en flinke stappen te gaan maken 🙂 Volgende week lezen jullie of dit mij lukt.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hope
Hope
3 jaren geleden

Ik vind het nog steeds super knap wat je allemaal doet. Het is normaal dat er af en toe een mindere dag of week tussen zit. Wat belangrijk is is dat je het niet opgeeft en je herpakt. Zo te horen ben je precies dat van plan, dus dat zit wel goed! Hier ook wat minder gewandeld, maar wel wat meer gefocust op gezonder eten en drinken. Ik heb vandaag ook alleen nog maar thee gedronken.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x