Blauwdruk van geluk door Petra Kruijt

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik mocht mee doen met een super leuke blogtour georganiseerd door uitgeverij Zomer & Keuning. De feelgood boeken die hun uitgeven vind ik altijd een feestje om te lezen. De een is natuurlijk beter als de ander maar ze worden altijd met zoveel zorg gemaakt en gedrukt. Dit keer mocht ik Blauwdruk van Geluk van Petra Kruijt lezen. Vandaag is het dan dus ook tijd om mijn recensie van dit boek met jullie te delen.

Titel: Blauwdruk voor geluk Auteur: Petra Kruijt Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood Cijfer: 8

Hier gaat Blauwdruk van geluk over:

De feelgoodroman ‘Blauwdruk van geluk’ van Petra Kruijt gaat over de vraag: hoe word je wie je bent? Hoofdpersoon Navy werd geboren op het witte doek. Haar moeder ging namelijk zo ver met methodacting dat ze tegelijk met haar personage zwanger werd. De film werd een kaskraker, en de baby? Die werd in één klap beroemd. Navy’s jeugd bestond uit huiswerk maken op de set, rodeloperfeestjes en het gevoel dat ze een accessoire was. Nu is Navy, die zichzelf liever gewoon Avy laat noemen, een twintiger die schoonmaakwerk doet in een hotel. Ze probeert daarnaast aan de bak te komen als actrice. Zonder succes, tot ze filmmaker Raoul ontmoet. Hij gelooft in haar. Maar is dat terecht?

Dit vind ik van Blauwdruk van geluk:

Ik begin zoals altijd met de cover deze springt er gelijk uit in je boekenkast. Die felroze kleur van de titel vind ik echt prachtig en ik vind die neon letters en hun formaat echt wel wat hebben. De titel vind ik ook echt heel mooi gevonden.

In het boek hebben we 2 hoofdpersonages en een aantal bij personages. Ik vind het altijd fijn als we de bij personages ook beter leren kennen. Daarin is Petra zeker geslaagd bijv de moeder van Navy daar kun je al snel mee meeleven. Maar ook met de eigenaar van het hotel waar Navy werkt. Die komt echt over als een super lieve oudere man. Bijna als een soort vader van Navy.

Navy zelf is een beetje onzeker het type dat zelf niet door heeft dat ze een mooi en leuk meisje is. Navy wil niks liever dan acteren en gaat daarom van auditie naar auditie. Als ze Raoul ontmoet hoopt ze dat dit haar kans is. Maar is dit ook haar kans? Raoul is een deeltijd vader de ene week heeft hij zijn zoon en de andere week niet. Raoul houdt er van om samen met zijn zoon te zijn en werkt al jaren aan een film script.

Zowel Navy als Raoul maken in het boek een mooie groei door. Daardoor kun je goed meeleven met deze personages. Daarnaast heeft Petra een vlotte pen en leest het boek dus lekker makkelijk weg. Blauwdruk van Geluk is het perfecte boek voor elke liefhebber van een mooi liefdesverhaal. Daarom krijgt het boek een mooie 8 van me.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] heerlijke feelgood boeken die een lach op je gezicht brengen. Zo las ik bijvoorbeeld van haar al Blauwdruk van geluk en Twijfels over België. Maar vandaag verteld Petra Kruijt je dus alles over haar favoriete boeken, […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x