Auteur in het zonnetje kim ten Tusscher + Winactie

Hallo lieve lezers van Bookstamel, De afgelopen 3 jaar hebben er inmiddels al aardig wat auteurs mee gedaan aan de blogs van eigen bodem. Ik ben super dankbaar dat ik met zoveel lieve en goede auteurs heb mogen samenwerken. Maar de auteurs waar ik eerder mee heb gewerkt worden natuurlijk niet zomaar vergeten. Zo doe ik regelmatig een keer een terug kom interview of een nieuwe review voor deze auteurs. Maar dit jaar leek het me super leuk om ook elke maand een van deze auteurs in het zonnetje te zetten. We trappen deze auteur in het zonnetje af met Kim ten Tusscher.

Wie is Kim ten Tusscher.

Verhalen schrijven is een grote passie van Kim ten Tusscher en fantasy ziet ze als een geweldig middel om de wereld om haar heen te onderzoeken. Ze schuwt dan ook geen heftige onderwerpen, omdat die uitdagen om onbevooroordeeld na te denken over wat er allemaal om haar heen speelt. Haar verhalen staan er dan ook om bekend dat ze overtuigende personages hebben en een wereld die niet zwart – wit is. Ze houdt er juist enorm van om verhalen te schrijven die zich afspelen in het grijze schemergebied tussen goed en kwaad. Maar daarnaast houdt Kim ook enorm van films. Ook heeft ze voor verschillende projecten de kostuums en styling gedaan.

wil je Kim ten Tusscher nog wat beter leren kennen? Lees dan is een van de 2 interviews die ik met haar heb gedaan. Interview 1 vind je hier en de tweede kun je hier lezen.

Over de boeken van Kim ten Tusscher.

De eerste serie die ik persoonlijk helemaal gelezen heb van kim is de Lilith trilogie. Kim schrijft echt geweldige fantasie boeken en deze serie is een van mijn favorieten.

Mijn recensie van Gebonden in Duister het eerste boek in deze serie kun je hier lezen.

Hier gaat Gebonden in Duister over:

In de ban van de profeet In de ban van dood en vernietiging Lilith is al sinds haar vroege herinneringen een instrument in de handen van een profeet die de mensheid vrede en geluk wil brengen door haar weer tot een eenheid te smeden. Om de droom van zijn Godheid te verwerkelijken schuwt deze magiër geen enkel middel, ook niet oorlog en genocide. OP DE VLUCHT VOOR HAAR MEESTER, HAAR VERLEDEN EN ZICHZELF… Achtervolgd door de gruwelijkheden van de oorlog, na het besef dat het opvolgen van bevelen geen excuus meer kan zijn voor haar deel in de bloederige strijd, vlucht Lilith naar Merzia, enkel om zichzelf terug te vinden in een situatie waar ze weer aan de genade van anderen is overgeleverd. In het paleis maakt ze als gevangene kennis met een andere magiër, de aanvankelijk hardvochtig overkomende Ferhdessar die dreigt haar geheimen te doorgronden. Ondanks alle tegenslagen weet Lilith zich een weg te banen tot de harten van enkele van de mensen om haar heen, tot haar verleden haar weer inhaalt. Haar vroegere meester stelt Yvar, koning van Merzia, een ultimatum: totale onderwerping of totale vernietiging. Met de wereld op de rand van een afschuwelijke oorlog ziet Lilith zich gedwongen haar verschrikkelijke krachten nog een laatste keer aan te wenden. Ze besluit de onverzettelijke Ferhdessar te helpen in zijn strijd tegen de profeet. Maar wie van deze twee machtige magiërs is de minste van de twee kwaden?

Het tweede deel in de Lillith trilogie is Verbroken in schemer. Mijn recensie van Verbroken in schemer kun je hier lezen.

Hier gaat Verbroken in schemer over:

Er is altijd een keuze De keuze tussen leven en dood Sinds de gebeurtenissen in ´Gebonden in Duister´ heeft Lilith zich erbij neergelegd dat ze weer in handen is van de oorlogszuchtige profeet Kasimirh en ze is bereid om in naam van de God Jakob haar verwoestende vluchten te hervatten. De enige andere optie – vechten aan de kant van Merzia – is minstens zo erg. Als het geluk eindelijk op haar pad komt, blijkt dat er nog een derde mogelijkheid is. Helaas zit het verleden haar op de hielen in de vorm van oncontroleerbare woede-uitbarstingen en Seraph, die van haar meester de opdracht heeft gekregen om haar terug te brengen naar huis. Wanhopig probeert ze met beide af te rekenen. OP ZOEK NAAR EEN UITWEG, BEVRIJDING EN ZICHZELF De strijd om Havv’n is geëindigd in het voordeel van Merzia, maar dat betekent niet dat de oorlog is afgewend. Als de magiër Ferhdessar terugkeert in Nadesj, blijkt dat koning Yvar een verbond wil sluiten met Zuzeca, een hogepriester van Margal. Het is het begin van een verslechterde band tussen de koning en zijn raadsheer. Als Yvar ook nog contact zoekt met Jakob, lijkt het einde van Merzia met rasse schreden naderbij te komen. Intussen laat de profeet Kasimirh het opleiden van zijn leger over aan een van de weinige personen die hij kan vertrouwen en reist door Naftalia om de mensen aan Jakob te binden. Zonder draak zijn zijn pogingen echter weinig succesvol. Als hij in een van de steden een geslepen tegenstander vindt, blijkt dat zijn kracht niet vanzelfsprekend is. Uiteindelijk leiden de intriges en gebeurtenissen tot een conflict dat alle betrokkenen voor de rest van hun leven zal tekenen en de wereld voor altijd zal veranderen.

Het laatste boek in deze trilogie is Geboren in Licht. Een mooie afsluiting van een steengoede trilogie. Mijn recensie van Geboren in Licht kun je hier lezen.

Hier gaat geboren in licht over:

OM DROMEN TE VERWEZENLIJKEN, ZULLEN NACHTMERRIES WERKELIJKHEID WORDEN In deze conclusie van de Lilith-trilogie vindt Lilith tijdens haar zoektocht naar een van de draken meer dan waar ze op gerekend had. De steeds ambitieuzere Ferhdessar en Kasimirh zetten intussen hun oude vete voort ten koste van de bevolking van Merzia. Terwijl hun strijd tot uitbarsting komt, keert Lilith terug. Niemand kan echter vermoeden welke verstrekkende gevolgen haar keus zal hebben.

Inmiddels ben ik begonnen met een nieuwe serie van Kim ten Tusscher Vertellingen van de ondergang. Hiervan heb ik momenteel pas een boek gelezen maar de vervolg delen liggen klaar en ik kan niet wachten om deze te gaan lezen. Als ik deze uit heb ga ik jullie daar natuurlijk ook alles over vertellen.

En dan nu de winactie.

Ik mag een exemplaar van Gebonden in het duister in de speciale hardcover editie weggeven. Dit is het eerste deel in de Lilith trilogie! Om het helemaal af te maken wil Kim hem ook nog voor je signeren. Maar zonder handtekening mag natuurlijk ook als je dat liever hebt. 

Om kans te maken op dit prachtige boek moet je natuurlijk wel weer een vraag beantwoorden. Hoeveel boeken heeft Kim ten Tusscher inmiddels uitgebracht?

  • Laat het antwoord voor 29 januari achter in een comment hieronder
  • kom op 31 januari terug om te kijken of jij de winnaar bent geworden.
  • In deze spreadsheet kun je zien of ik jou deelname heb bevestigd.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patricia
Patricia
3 jaren geleden

vraag:
Hoeveel boeken heeft Kim ten Tusscher inmiddels uitgebracht?

antwoord:
Ik denk dat t 11 boeken zijn

Corinne Bruinstroop
Corinne Bruinstroop
3 jaren geleden

Het zijn 11 boeken die ze geschreven heeft.

Brigitte van Duijn
Brigitte van Duijn
3 jaren geleden

11 boeken, als ik goed geteld heb 😊

Ilse Brinkhuis
Ilse Brinkhuis
3 jaren geleden

11 boeken. 😀

Stef
Stef
3 jaren geleden

11 boeken heeft ze geschreven

Colinda Regeer
Colinda Regeer
3 jaren geleden

Kim ten tusscher heeft nu 12 boeken op haar naam staan.

Vivianne
3 jaren geleden

Volgens mij heeft Kim 10 boeken uitgebracht en legt ze nu de laatste hand aan nummer 11; Storm. Die vanaf dit voorjaar voor ons te lezen is

Shirley
Shirley
3 jaren geleden

11 boeken.

Sander
Sander
3 jaren geleden

In totaal 11 boeken

Inge Bergsma-Kiezebrink
Inge Bergsma-Kiezebrink
3 jaren geleden

Ik denk ook 11 boeken

Willem de Wal
3 jaren geleden

Ik heb gegoogeld en kom zo op 11 boeken.
Willem de Wal onlangs geplaatst…Blauwdruk van geluk door Petra KruijtMy Profile

Nelly
Nelly
3 jaren geleden

Dat zijn er 11

anja
3 jaren geleden

11 boeken die ze geschreven
anja onlangs geplaatst…Blauwdruk van geluk door Petra KruijtMy Profile

Lyda
Lyda
3 jaren geleden

Er zijn 11 boeken door haar geschreven.

Monica
Monica
3 jaren geleden

Zij heeft er nu 10 geschreven en nummer 11 “Storm” komt in April uit.
Ik doe graag mee voor zo’n prachtig exemplaar.

Ron Pepermans
Ron Pepermans
3 jaren geleden

ik kom op 11 boeken.
graag met handtekening om het nog specialer te maken.

Sascha
Sascha
3 jaren geleden

Als ik juist héb Geteld heeft Kim er nu 11, ze is geweldig, en maak super graag een kans op een gesigneerd exemplaar. Dank je voor deze geweldige kans. Knuf sascha.

Esther
Esther
3 jaren geleden

10 boeken heeft ze uitgebracht, het 11e boek komt in april uit.

L Kroon
L Kroon
3 jaren geleden

11 boeken

Danielle
Danielle
3 jaren geleden

11 boeken

Tessa
Tessa
3 jaren geleden

Het antwoord is 11 boeken

Ans Stier
Ans Stier
3 jaren geleden

Reeds uitgebracht op dit moment 10, boek 11 wordt verwacht in april

Anita te Gussinklo
Anita te Gussinklo
3 jaren geleden

Kim ten Tusscher heeft op dit moment 10 boeken uitgebracht de 11e is onderweg.

Fam. Schaap
Fam. Schaap
3 jaren geleden

11 boeken

Eden
Eden
3 jaren geleden

11

Angelique
Angelique
3 jaren geleden

11 boeken

karin de graaf
karin de graaf
3 jaren geleden

11

Asmara
Asmara
3 jaren geleden

Hoi ik doe graag mee! Het antwoord is 11!

marij brand
marij brand
3 jaren geleden

hi het antwoord is: 11 boeken.

co
co
3 jaren geleden

Ik doe graag mee. het antwoord is 11.

Majonne Twigt
Majonne Twigt
3 jaren geleden
Antwoord aan  co

Uitgaande van Hebban 11 boeken.

Brii
Brii
3 jaren geleden

Het antwoord is 11

Marian B
Marian B
3 jaren geleden

dat moet 11 zijn! Ik ben weer van de partij!

Paul Konings
Paul Konings
3 jaren geleden

Het antwoord is 11 boeken

Bookstamel
3 jaren geleden

Het document is bijgewerkt. Sta je er niet tussen een kleine tip 1 verhaal is 2 boeken en ik vroeg naar boeken niet verhalen 😉
Bookstamel onlangs geplaatst…Interview met Tom BergsMy Profile

Vivianne
3 jaren geleden
Antwoord aan  Bookstamel

De link naar de lijst staat niet in je artikel, dus kan niet checken of ik het goed heb 😉

Dino Neutel
3 jaren geleden

11 boeken !

Angela
Angela
3 jaren geleden
Antwoord aan  Dino Neutel

11 boeken

Monique Stoppels
3 jaren geleden

11 boeken

Anneliese de Waal
Anneliese de Waal
3 jaren geleden

11 boeken.
Ik doe erg graag mee voor het boek, zou ik heel graag willen lezen 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

Kyara
Kyara
3 jaren geleden

11 boeken.

Anneke Brussaard
Anneke Brussaard
3 jaren geleden

11 boeken

Vivianne
3 jaren geleden

oh suf-suf-suf ik ben dat verhaal notabene nu aan het lezen……ik bedoel natuurlijk 11 boeken (10 titels) reeds uitgegeven.*schaam* Bedankt voor de hint Melanie

Sonja Schaap
Sonja Schaap
3 jaren geleden

11 boeken 😉

Saskia Munneke
3 jaren geleden

Het zijn 11 boeken

Will Langenberg
Will Langenberg
3 jaren geleden

Ik denk 12 boeken.
Heel graag doe ik mee.

46
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x