Stoofpeertjes maar dan anders

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Als het weer buiten kouder is verlang ik naar warme gerechten met veel specerijen. Deze gerechten geven mij een warm en knus gevoel of het nu kerst is of gewoon een koude winterse dag. In de middag lekker een wandeling maken en dan bij thuiskomst lekkere winterse kost. De stoofperen die mijn moeder vroeger altijd maakte waren super lekker maar zaten boordevol suiker en waren meer zoet dan hartig. Heerlijk met kerst maar ik wilde en variant die ik heel de winter door kon eten. Tijd dus voor Stoofpeertjes maar dan anders.

Stoofpeertjes maar dan anders.
Ingrediënten voor de stoofpeertjes maar dan anders:
  • Ongeveer 2,5 kilo stoofperen
  • 2-3 kaneelstokjes (Ligt een beetje aan de dikte heb je hele dikke en grote neem er dan 2 zijn het kleine dunne stokjes neem er dan 1)
  • 2 kruidnagels (Prik ze in een peertje zodat je ze er ook weer makkelijk terug uit kunt halen)
  • Balsamicoazijn (Een flinke scheut)
  • 1 cm verse gember
Hoe maak je deze stoofpeertjes maar dan anders:
  • Schil de stoofpeertjes verwijder de steeltjes en snijd ze in 4-en
  • Schil de gember en snijd deze heel fijn
  • Doe de gember, de stoofpeertjes, de kaneel en de kruidnagels in een pan.
  • Zet ze onder een laagje water en giet de balsamicoazijn erbij
  • Laat de stoofpeertjes ongeveer 20 minuten koken tot ze lekker zacht zijn maar nog wel een bijt hebben.

Meer zin in een visje! probeer dan eens deze Fish and Chips.

Eet smakelijk,

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Zin in meer plantaardig koken? Mijn andere vegan recepten vind je hier! En als je nog wat peren over hebt, vind je hier het heerlijke recept voor gestoofde peren. […]

Tessa
2 jaren geleden

Dat ziet er lekker uit. Op mijn werk krijgen de clienten elke zondag of stoofappels of stoofperen als bijgerecht. Ze smullen er altijd goed van!
Tessa onlangs geplaatst…Preview: essence Vintage BeachMy Profile

trackback

[…] je het me weten als je deze Stoofpeertjes hebt […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x