Stille Duisternis van Fenneke Zwaaneveld + Winactie

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we het hebben over Stille Duisternis het debuut boek van Fenneke Zwaaneveld. Afgelopen weken hebben jullie Fenneke al een stuk beter leren kennen. Zo kon je het voorstelblog lezen wie deze auteur is en vertelde ze je alles over haar favorieten. Nu is het dus eindelijk tijd om haar boek te gaan bespreken. Zit je er klaar voor?

Titel: Stille Duisternis Auteur: Fenneke Zwaaneveld Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young-Adult Cijfer: 6

Hier gaat Stille Duisternis over:

Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera’s omgeving beginnen zich anders te gedragen. Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera’s omgeving beginnen zich anders te gedragen. Nog even kan Vera genieten van dat wat ze het liefste doet: schilderen, het liefst bloemen. Maar die verwelken en de kleuren verdwijnen. En buiten dreigt gevaar. De veranderingen in Vera’s familie en vriendengroep eisen al haar aandacht op. Thuis lopen de dingen uit de hand, de wanhoop komt steeds dichterbij. En dan verschijnt de schim. Is er nog een weg terug naar het licht?

Dit vind ik van Stille Duisternis:

Ik begin zoals altijd me de cover. Deze vind ik echt heel erg mooi de blauwe kleur en de takken op de achtergrond. Je voelt de duisternis naderen. De titel vind ik ook heel erg goed gevonden.

Het verhaal zelf is er een met potentie voor een debuut zeker niet slecht maar er waren ook wat punten die aangepakt kunnen worden waardoor het verhaal sterker over was gekomen. Ik miste vooral een stukje beeldende vertelkracht denk ik. Hmm is dat wel een woord. Het verhaal was ok maar ik werd er niet in mee gesleurd het kwam niet helemaal tot leven zeg maar. Ik hoop dat jullie een beetje begrijpen wat ik bedoel.

Er zijn heel wat meisjes op de aardbol die zich in het hoofdpersonage Vera kunnen verplaatsen. Vera is een beetje onzeker ze schildert graag maar vind haar schilderijen nooit goed genoeg om aan andere te laten zien. Vera is bang hoe andere over haar denken en stiekem denk ik dat heel veel jonge meiden dat zijn. Dus het was niet heel moeilijk om mee te leven met dit hoofdpersonage toch miste ik een beetje meer diepgang de emotie kwam er niet altijd goed bij over.

Al met al dus zeker geen slecht boek maar het miste voor mij net een beetje shaboom een beetje power! Daarom krijgt het een mooie 6.

Dan heb ik nog de winactie voor jullie!

 • Dit keer maken jullie kans op een exemplaar van Stille duisternis
 • Een blauw boek op blauwe maandag. Daarom is de vraag van vandaag waar word jij vrolijk van?
 • Beantwoord bovenstaande vraag voor 29 januari in een comment
 • kom op 31 januari terug om te kijken of jij de winnaar bent.
 • In dit document kun je zien of ik je comment heb meegeteld.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Monica schreef:

  Op Blue Monday draai ik sowieso vrolijke muziek. Braziliaans, Lambada. Muziek waar de zon in schijnt. Verder eet ik gewoon iets extra lekker, vanavond lekkere gyros met heel veel tzaziki.

 2. W Wagenaar schreef:

  Ik heb geen last van Blue Monday , ik werd vandaag vrolijk want mijn fruitbomen hadden een date met de kapper (snoeier)
  Ze zijn weer reuze opgeknapt en zitten vol met knoppen voor nieuw leven !!
  Dan kunnen we weer genieten van vers fruit van eigen boom

 3. JN Kingma-Postma schreef:

  Ik word vrolijk van het lezen van een goed boek. Een kop koffie drinken met een vriendin en koken met mijn 4 jarige dochter. Want anders is mem (mama) zo alleen in de keuken en dat is zielig zegt ze dan.

 4. Cathleen Francx schreef:

  Ik word blij van een boeketje tulpen 💐

 5. Shirley schreef:

  Ik word vrolijk van een positieve dag en een dankbare dag.

 6. Marja Legius schreef:

  Ik word vrolijk van een wandeling met de hond en ik zou zeker vrolijk worden als ik dit boek van mijn oud dorpsgenootje zou mogen lezen

 7. Een heerlijke wandeling in de natuur
  Jacqueline de Waal onlangs geplaatst…Auteur in het zonnetje kim ten Tusscher + WinactieMy Profile

 8. Ans schreef:

  Ik wordt vrolijk van lekkere salsa muziek om op te dansen of blij van een wandeling in de natuur (zonder mensen) maar met kwetterende vogels en andere kleine diersoorten. Genoeg te zien en te horen.

 9. Marjan schreef:

  Ik word vrolijk van lekker op de bank met een goed boek maar nog vrolijker word ik van voorlezen aan mijn kleinkinderen

 10. Pascale schreef:

  Mijn kinderen en mijn man!!!

 11. Nelly schreef:

  Zoals Ludwig van Beethoven zei: “Kijk naar de mooie natuur en kalmeer je gemoed”.

 12. Sander schreef:

  Van zonnig weer

 13. Yvonne schreef:

  ik word blij als ik lekker een stuk kan fietsen, liefst met mooi weer , dan lekker een tocht maken langs het water

 14. Willem de Wal schreef:

  Ik heb sinds kort nieuwe buren, een gezin met twee kleine meisjes van drie en vijf jaar, vorige week werd ik door hun verrast met zelfgebakken koekjes, ik had nog twee kinderboekjes en een sticker kleurboekje in de kast, heb deze ingepakt, een cake gebakken en dit op gepaste afstand bij de buren bezorgd. Kreeg hele leuke reacties, kijk daar word ik nu vrolijk van.

 15. petra schreef:

  ik word vrolijk van 30 graden en een gin tonic aan de rand van een zwembad

 16. Inge Bergsma-Kiezebrink schreef:

  Ik wordt vrolijk van een spelletje doen met mijn kinderen, of een avondje op de bank met een leuk boek en een kop warme chocolademelk.

 17. Anita te Gussinklo schreef:

  Ik word vrolijk van gezellige muziek, een dansje erbij?

 18. Karishma schreef:

  Ik word blij van een netflix avond op de bank met mijn vriendin, een glas wijn en goed eten!

 19. L Kroon schreef:

  Vrolijke muziek, genieten van de zon en een heerlijk boek.

 20. Angela schreef:

  Ik word vrolijk als ik me weer wat beter voel na mijn chemokuur en samen met mijn dochtertje lekker lang kan knuffelen.

 21. karin de graaf schreef:

  avondje stappen zou ik wel vrolijk van worden

 22. jhon dovens schreef:

  ik word vrolijk als ik allemaal blije mensen ziet

 23. Jan schreef:

  Ik word vrolijk van de mooie onverwachte verrassingen wat de Nederlandse natuur te bieden heeft .

 24. Ingrid schreef:

  Ik word vrolijk van deze site! Verder word ik vrolijk van lekker eten, leuke mensen, van de zon op mijn gezicht en de gekke streken van mijn kat.

 25. Marja schreef:

  Ik word vrolijk van mijn gezin en van muziek. En helemaal als mijn gezin muziek maakt

 26. Wendy Koopmans schreef:

  Ik word blij van veel kaarsjes aan, een kop thee, plaid op mij en de kast naast mij en een goed boek 😁

 27. anja schreef:

  waar ik vrolijk van word is eerst een wandeling maken door de natuur en dan genieten van alles daar in. en dan thuis op de bank kruipen onder een dekken met een kop thee en een goed boek
  anja onlangs geplaatst…Blauwdruk van geluk door Petra KruijtMy Profile

 28. Sascha schreef:

  Ik héb dit boek deze week erg vaak voorbij zien komen, en ben er super benieuwd naar geworden. Ik word altijd blij van nieuwe boeken, nieuwe releases ben meestal zeer ongeduldig, maar zodra ze in de boekhandel liggen ben ik blij als een klein kind in de snoep winkel.

 29. Ik word vrolijk van mijn kinderen, van een goed boek en van een lekker muzieknummer.

 30. Wesley schreef:

  Ik word altijd heel vrolijk van het boek Stille Duisternis van Fenneke Zwaaneveld winnen met een winactie op https://www.bookstamel.com.

  Alvast bedankt 😉

 31. Asmara schreef:

  Ik word heel vrolijk van eenhoorns of draken. Altijd als ik plaatjes of beeldjes zie ga ik helemaal stralen.

 32. co schreef:

  ik wordt vrolijk van mijn hond. die is altijd blij, enthousiast en lief voor me

 33. Marian B schreef:

  Op het moment van tijd voor mezelf en voor het lezen van een boek bijvoorbeeld. Dat is er vrij weinig doordat de kinderen nu thuisonderwijs krijgen. Maar ik kan ook echt wel genieten van mijn kinderen en lekkere muziek.

 34. Majonne Twigt schreef:

  Ik word vrolijk van een dikke knuffel van mijn gezin. Van lekker hard meezingen op muziek. En van iets lekkers snoepen.

 35. Dino Neutel schreef:

  Ik ben altijd vrolijk! Maar als de zon schijnt, dan ben ik dubbel zo vrolijk

 36. Angela schreef:

  Ik word vrolijk van de kleine dingen. Een mooi vogeltje buiten, de schaterlach van mijn dochtertje, een mooie bloem, de trotse blik van mijn zoon als hij scoort met voetbal, enz.

 37. Anneliese de Waal schreef:

  Ik wordt altijd vrolijk van muziek en van dieren.
  En nu de zon schijnt wordt ik ook erg blij 😊.

  Groetjes van Anneliese de Waal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge