Stille Duisternis van Fenneke Zwaaneveld + Winactie

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we het hebben over Stille Duisternis het debuut boek van Fenneke Zwaaneveld. Afgelopen weken hebben jullie Fenneke al een stuk beter leren kennen. Zo kon je het voorstelblog lezen wie deze auteur is en vertelde ze je alles over haar favorieten. Nu is het dus eindelijk tijd om haar boek te gaan bespreken. Zit je er klaar voor?

Titel: Stille Duisternis Auteur: Fenneke Zwaaneveld Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young-Adult Cijfer: 6

Hier gaat Stille Duisternis over:

Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera’s omgeving beginnen zich anders te gedragen. Een mysterieus wolkendek verschijnt aan de hemel en hult de wereld in duisternis. De mensen in Vera’s omgeving beginnen zich anders te gedragen. Nog even kan Vera genieten van dat wat ze het liefste doet: schilderen, het liefst bloemen. Maar die verwelken en de kleuren verdwijnen. En buiten dreigt gevaar. De veranderingen in Vera’s familie en vriendengroep eisen al haar aandacht op. Thuis lopen de dingen uit de hand, de wanhoop komt steeds dichterbij. En dan verschijnt de schim. Is er nog een weg terug naar het licht?

Dit vind ik van Stille Duisternis:

Ik begin zoals altijd me de cover. Deze vind ik echt heel erg mooi de blauwe kleur en de takken op de achtergrond. Je voelt de duisternis naderen. De titel vind ik ook heel erg goed gevonden.

Het verhaal zelf is er een met potentie voor een debuut zeker niet slecht maar er waren ook wat punten die aangepakt kunnen worden waardoor het verhaal sterker over was gekomen. Ik miste vooral een stukje beeldende vertelkracht denk ik. Hmm is dat wel een woord. Het verhaal was ok maar ik werd er niet in mee gesleurd het kwam niet helemaal tot leven zeg maar. Ik hoop dat jullie een beetje begrijpen wat ik bedoel.

Er zijn heel wat meisjes op de aardbol die zich in het hoofdpersonage Vera kunnen verplaatsen. Vera is een beetje onzeker ze schildert graag maar vind haar schilderijen nooit goed genoeg om aan andere te laten zien. Vera is bang hoe andere over haar denken en stiekem denk ik dat heel veel jonge meiden dat zijn. Dus het was niet heel moeilijk om mee te leven met dit hoofdpersonage toch miste ik een beetje meer diepgang de emotie kwam er niet altijd goed bij over.

Al met al dus zeker geen slecht boek maar het miste voor mij net een beetje shaboom een beetje power! Daarom krijgt het een mooie 6.

Dan heb ik nog de winactie voor jullie!

  • Dit keer maken jullie kans op een exemplaar van Stille duisternis
  • Een blauw boek op blauwe maandag. Daarom is de vraag van vandaag waar word jij vrolijk van?
  • Beantwoord bovenstaande vraag voor 29 januari in een comment
  • kom op 31 januari terug om te kijken of jij de winnaar bent.
  • In dit document kun je zien of ik je comment heb meegeteld.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Monica
Monica
3 jaren geleden

Op Blue Monday draai ik sowieso vrolijke muziek. Braziliaans, Lambada. Muziek waar de zon in schijnt. Verder eet ik gewoon iets extra lekker, vanavond lekkere gyros met heel veel tzaziki.

W Wagenaar
W Wagenaar
3 jaren geleden

Ik heb geen last van Blue Monday , ik werd vandaag vrolijk want mijn fruitbomen hadden een date met de kapper (snoeier)
Ze zijn weer reuze opgeknapt en zitten vol met knoppen voor nieuw leven !!
Dan kunnen we weer genieten van vers fruit van eigen boom

JN Kingma-Postma
JN Kingma-Postma
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van het lezen van een goed boek. Een kop koffie drinken met een vriendin en koken met mijn 4 jarige dochter. Want anders is mem (mama) zo alleen in de keuken en dat is zielig zegt ze dan.

Cathleen Francx
Cathleen Francx
3 jaren geleden

Ik word blij van een boeketje tulpen 💐

Shirley
Shirley
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van een positieve dag en een dankbare dag.

Marja Legius
Marja Legius
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van een wandeling met de hond en ik zou zeker vrolijk worden als ik dit boek van mijn oud dorpsgenootje zou mogen lezen

Marja Legius
Marja Legius
3 jaren geleden
Antwoord aan  Marja Legius

Inmiddels al in het bezit gekomen van dit boek. Dus ik sla de actie graag over.

Jacqueline de Waal
3 jaren geleden

Een heerlijke wandeling in de natuur
Jacqueline de Waal onlangs geplaatst…Auteur in het zonnetje kim ten Tusscher + WinactieMy Profile

Ans
Ans
3 jaren geleden

Ik wordt vrolijk van lekkere salsa muziek om op te dansen of blij van een wandeling in de natuur (zonder mensen) maar met kwetterende vogels en andere kleine diersoorten. Genoeg te zien en te horen.

Marjan
Marjan
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van lekker op de bank met een goed boek maar nog vrolijker word ik van voorlezen aan mijn kleinkinderen

Pascale
Pascale
3 jaren geleden

Mijn kinderen en mijn man!!!

Nelly
Nelly
3 jaren geleden

Zoals Ludwig van Beethoven zei: “Kijk naar de mooie natuur en kalmeer je gemoed”.

Sander
Sander
3 jaren geleden

Van zonnig weer

Yvonne
Yvonne
3 jaren geleden

ik word blij als ik lekker een stuk kan fietsen, liefst met mooi weer , dan lekker een tocht maken langs het water

Willem de Wal
3 jaren geleden

Ik heb sinds kort nieuwe buren, een gezin met twee kleine meisjes van drie en vijf jaar, vorige week werd ik door hun verrast met zelfgebakken koekjes, ik had nog twee kinderboekjes en een sticker kleurboekje in de kast, heb deze ingepakt, een cake gebakken en dit op gepaste afstand bij de buren bezorgd. Kreeg hele leuke reacties, kijk daar word ik nu vrolijk van.

petra
petra
3 jaren geleden

ik word vrolijk van 30 graden en een gin tonic aan de rand van een zwembad

Inge Bergsma-Kiezebrink
Inge Bergsma-Kiezebrink
3 jaren geleden

Ik wordt vrolijk van een spelletje doen met mijn kinderen, of een avondje op de bank met een leuk boek en een kop warme chocolademelk.

Anita te Gussinklo
Anita te Gussinklo
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van gezellige muziek, een dansje erbij?

Karishma
Karishma
3 jaren geleden

Ik word blij van een netflix avond op de bank met mijn vriendin, een glas wijn en goed eten!

L Kroon
L Kroon
3 jaren geleden

Vrolijke muziek, genieten van de zon en een heerlijk boek.

Angela
Angela
3 jaren geleden

Ik word vrolijk als ik me weer wat beter voel na mijn chemokuur en samen met mijn dochtertje lekker lang kan knuffelen.

karin de graaf
karin de graaf
3 jaren geleden

avondje stappen zou ik wel vrolijk van worden

jhon dovens
jhon dovens
3 jaren geleden

ik word vrolijk als ik allemaal blije mensen ziet

Jan
Jan
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van de mooie onverwachte verrassingen wat de Nederlandse natuur te bieden heeft .

Ingrid
Ingrid
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van deze site! Verder word ik vrolijk van lekker eten, leuke mensen, van de zon op mijn gezicht en de gekke streken van mijn kat.

Marja
Marja
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van mijn gezin en van muziek. En helemaal als mijn gezin muziek maakt

Wendy Koopmans
3 jaren geleden

Ik word blij van veel kaarsjes aan, een kop thee, plaid op mij en de kast naast mij en een goed boek 😁

anja
3 jaren geleden

waar ik vrolijk van word is eerst een wandeling maken door de natuur en dan genieten van alles daar in. en dan thuis op de bank kruipen onder een dekken met een kop thee en een goed boek
anja onlangs geplaatst…Blauwdruk van geluk door Petra KruijtMy Profile

Sascha
Sascha
3 jaren geleden

Ik héb dit boek deze week erg vaak voorbij zien komen, en ben er super benieuwd naar geworden. Ik word altijd blij van nieuwe boeken, nieuwe releases ben meestal zeer ongeduldig, maar zodra ze in de boekhandel liggen ben ik blij als een klein kind in de snoep winkel.

Heleen van der Velde
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van mijn kinderen, van een goed boek en van een lekker muzieknummer.

Wesley
Wesley
3 jaren geleden

Ik word altijd heel vrolijk van het boek Stille Duisternis van Fenneke Zwaaneveld winnen met een winactie op https://www.bookstamel.com.

Alvast bedankt 😉

Asmara
Asmara
3 jaren geleden

Ik word heel vrolijk van eenhoorns of draken. Altijd als ik plaatjes of beeldjes zie ga ik helemaal stralen.

co
co
3 jaren geleden

ik wordt vrolijk van mijn hond. die is altijd blij, enthousiast en lief voor me

Marian B
Marian B
3 jaren geleden

Op het moment van tijd voor mezelf en voor het lezen van een boek bijvoorbeeld. Dat is er vrij weinig doordat de kinderen nu thuisonderwijs krijgen. Maar ik kan ook echt wel genieten van mijn kinderen en lekkere muziek.

Majonne Twigt
Majonne Twigt
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van een dikke knuffel van mijn gezin. Van lekker hard meezingen op muziek. En van iets lekkers snoepen.

Dino Neutel
3 jaren geleden

Ik ben altijd vrolijk! Maar als de zon schijnt, dan ben ik dubbel zo vrolijk

Angela
Angela
3 jaren geleden

Ik word vrolijk van de kleine dingen. Een mooi vogeltje buiten, de schaterlach van mijn dochtertje, een mooie bloem, de trotse blik van mijn zoon als hij scoort met voetbal, enz.

Anneliese de Waal
Anneliese de Waal
3 jaren geleden

Ik wordt altijd vrolijk van muziek en van dieren.
En nu de zon schijnt wordt ik ook erg blij 😊.

Groetjes van Anneliese de Waal

38
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x