Blogtour Koninklijke magie van Petra Doom

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik was zo ontzettend blij toen ik hoorde dat het derde deel van de Overstekers serie van Petra Doom eindelijk zou gaan verschijnen! Een paar weken later lag het boek dan eindelijk bij mij op de deurmat. Ik ben een groot fan van de eerste twee delen van deze serie zoals jullie ondertussen wel weten. Ik ben dan ook reuze benieuwd of Koninklijke magie aan de voorgaande 2 boeken kan tippen. Wil jij Koninklijke Magie nou winnen? Lees dan even dit interview met Petra Doom en beantwoord de vraag.

Titel: Overstekers – Koninklijke magie Auteur: Petra Doom Uitgeverij: Hamley Books Genre: Fantasy Cijfer: 10

Hier gaat Overstekers – Koninklijke magie over:

Koninklijke magie is de spannende ontknoping van de urban fantasy-reeks Overstekers. Vijf jaar nadat Mirabel uit Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Vijf jaar nadat Mirabel uit de magische wereld Aeterna is overgestoken heeft ze in de mensenwereld haar plekje gevonden. Als bemiddelaar voor andere Overstekers – wezens als faunen, waternimfen en ifrieten – sust ze conflicten waarbij hun bestaan aan het licht zou kunnen komen. Wanneer een van de Portalen op de mensenwereld wordt vernietigd heeft Mirabel geen andere keuze: ze moet terugkeren naar Aeterna om te achterhalen wat er gebeurd is. Aan het hof blijkt dat de verzegeling van het achtste Portaal scheuren vertoont, waardoor een nieuwe oorlog met de daimonen dreigt. De Koningin weigert echter in te grijpen en heeft zich uit de troonzaal teruggetrokken… Is Mirabels bemiddelaarstalent genoeg of moet ze een beroep doen op de gave die ze nooit had mogen aanvaarden?

Dit vind ik van Overstekers – Koninklijke magie:

Wauw deze cover van Koninklijke magie vind ik echt helemaal super gaaf ik denk de mooiste van alle drie. Dit komt waarschijnlijk om dat deze cover wel dezelfde stijl heeft maar meer kleur dan de andere 2 delen. De titel van dit laatste deel past ook enorm goed bij het verhaal.

Oke jongens dit boek is dus echt een episch einde op een geweldige trilogie. Deze serie is echt met recht in mijn top 10 binnen gekomen. In de eerste 2 boeken lezen we namelijk wel dingen over de wereld waar de overstekers vandaan komen. Maar echt op de wereld zijn we nog niet geweest. In dit deel gaan we dus ook naar de wereld waar de Overstekers vandaan komen. Dat is voor mij echt een super goede afsluiting.

Eindelijk zien we waar Mirabel echt vandaan komt. Daarnaast maken we ook kennis met personages die we nog niet eerder in de boeken zijn tegen gekomen wat het verhaal super interessant maakt. Maar wat ik toch nog steeds het beste vind aan een slot deel van een trilogie is het feit dat de verhaallijnen die in de voorgaande boeken zo zorgvuldig zijn opgebouwd in het slot deel uiteindelijk langzaam aan samen komen. Daarnaast zorgde Petra voor voldoende plottwisten waardoor het verhaal niet voorspelbaar was.

Ik kan dan ook niet anders dan dit slotdeel een dikke 10 te geven.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] van deze ABC nu benieuwd geworden naar Petra Doom haar boeken lees dan eens mijn recensies van de Overstekers serie. Wil je Petra zelf nog beter leren kennen dan kun je mijn interview met Petra Doom […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x