Project Happy Me – Week 2

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ja het is weer zo ver inmiddels zitten we al in de tweede week van project Happy Me en de tijd geloof me die vliegt voorbij! Het wandelen begint steeds meer een routine te worden maar dat zullen jullie hieronder wel lezen. Gezond eten en drinken dat blijft er nog een van up’s en down’s. Kwa gewicht weet ik nog niks omdat ik me de eerste 2 maanden niet wil wegen om teleurstellingen te voorkomen.

8 Januari

Tja waar zal ik eens beginnen. Vanochtend had ik om 8.50 de afspraak bij de huisarts voor een doorverwijzing naar de reumatoloog. Helaas waar ik al bang voor was gebeurde de doorverwijzing kreeg ik niet. ( Sinds ik bij deze huisartsen zit heb ik al het idee dat ze niet zo goed weten wat Hypermobiliteit en fibromyalgie is) Degene die hier al langer komen weten ook dat ze mij met mijn handen niet wilde doorsturen waar ik inmiddels al heel veel aan geopereerd ben. Ook vandaag had ik dat idee weer. Ze zij help me even wat is HMS ook alweer. Ze stelde eerst revalidatie therapie voor, daarna wilde ze toch dat ik eerst cesar/mecensdieck therapie ging volgen. Allemaal leuk en aardig maar als ze mijn dossier had gelezen dan zou ze zien dat ik dit de afgelopen jaren al regelmatig heb gehad en niks helpt. Mijn fysio is op een punt dat ze het niet meer weet want alleen aanraken doet al mega veel pijn en als ze gaat masseren dan gaan de gewrichten uit de kom. Wel kreeg ik andere pijn medicatie voor 15 dagen. Ik ging naar huis en dacht ik meld me wel aan voor de therapie maar later sprak ik mijn moeder en die snapte het ook niet helemaal want zelfs in het ziekenhuis hadden ze de reumatoloog aangeraden omdat het al lang geleden was en reuma ook in de familie zit. Maar goed ik denk er nog maar even rustig over na wat ik hier nu weer mee aan moet.

Ik liep wel nar de dokter toe en besloot om op de terug weg een flink stuk om te lopen zodat ik ook vandaag weer ruim 2 kilometer heb gewandeld! Onze vriezer moet leeg van de koel vries/combi omdat die dus stuk is. Dus ik besloot om voor vandaag al het gourmet vlees eruit te halen. Dit bleek ietsie pietsie veel te veel te zijn voor zijn tweetjes. Dus nodigde ik mijn zoon en moeder uit en hebben we dus lekker met zijn alle op een doodnormale vrijdag avond een gourmet feestje gehouden. Daarna ben ik lekker de voice of holland op bed gaan kijken en was de dag weer om.

Positieve punten van de dag

 • Gourmetten met de mensen waar ik van hou
 • Ik heb weer 2 kilometer in me eentje gewandeld yes!
9 januari

Oh yes jongens! 2 dagen me nieuwe pijnstillers en ik voel me vandaag al veel beter. Ik heb nog steeds pijn maar de scherpe randjes zijn er vanaf. Een van de bijwerkingen is vermoeidheid ik viel gisteren dan ook als een roosje in slaap en heb eindelijk eens even goed kunnen slapen. Ik werd vanochtend al vrolijk wakker en dat is de hele dag niet meer weg gegaan. Ik besloot om gelijk toen ik wakker werd mijn haren te gaan verven want ooh jongens die uitgroei was echt niet meer normaal. Daarna was het buiten licht en besloot ik om gelijk te gaan wandelen. Zodra ik de deur open deed was ik in de zevende hemel want oooh boy wat was het buiten mooi. De hele wereld was bedekt met een dun laagje ijs van de plantjes tot de trein en de bruggen. Ik heb dan mijn 2,4 kilometer met heel veel liefde en plezier gelopen.

Vervolgens had ik een prima ochtend. Ik maakte nog stoofpeertjes en Belgisch stoofvlees beide recepten komen deze maand hier op de blog voorbij. Ik verschoonde ons bed en zette een wasje aan. Ook moest de keuken opgeruimd en gepoetst worden en toen was de ochtend alweer voorbij. Tijd om even lekker te lunchen met vriendlief en nu zit ik even lekker achter mijn pc om aan mijn blog te werken en als dat klaar is ga ik lekker onder mijn warmte bank en kruip met een goed boek op de bank.

Positieve punten van de dag

 • Heerlijk gewandeld in het prachtige bevroren landschap
 • Trots op de foto’s die ik daar gemaakt heb.
 • Minder pijn gehad als afgelopen week
 • Heerlijk gekookt!
 • Mijn haren zien er weer prachtig uit na het verven. Ik ben echt super blij met mijn prachtige lange haren.
10 Januari

Nou daar ging mijn positieve tijd van gisteren afgelopen nacht weer door het doucheputje! In mijn leven heb ik al veel angstige momenten mee gemaakt maar dit sloeg alles. Ik lag rond 23.00 op bed en merkte dat mijn hart wel erg snel ging. Nu hebben mij moeder en zus regelmatig hartkloppingen en versnellingen gehad dus dat deed me nog niet zoveel. Maar rond 3.30 was het nog steeds niet gestopt het ene moment rende mij hart rondjes en het andere moment zakte het weer terug naar normaal. Op een gegeven moment begon mijn arm te tintelen en besloot ik om toch maar de huisartsenpost te bellen. Ik wilde geen enkel risico nemen omdat zowel mijn moeder als zus zwaar hartfalen. Na een lang en uitgebreid gesprek en overleg van de assistente met de arts dachten ze niet dat het kwaad kon. Ik was 2 dagen geleden begonnen met mijn nieuwe medicijnen en daar was dit een reactie op. (Nu weet ik wel dat ik op heel veel medicijnen slecht reageer maar dit had ik niet verwacht) Ik ben dus gelijk met de medicatie gestopt. Inmiddels is het 15.00 in de middag en hoewel ik super moe ben voel ik me echt een stuk beter. Maar goed dit deed me des te meer beseffen hoe kort het leven kan zijn en hoe belangrijk een goede gezondheid is. Dus ben ik samen met mijn Martijn toch een stuk wezen wandelen. Tussen de middag aten we een lekkere poke a bowl en zo meteen kruip ik lekker met een boek op de bank.

Positieve punten van de dag

 • Een heerlijke poke a bowl gemaakt
 • Toch lekker een stukje gewandeld met Martijn
 • Genoten van mijn boek

11 Januari

Daar zijn we weer een nieuwe dag nieuwe kansen. Helaas lichamelijk nog steeds heel veel pijn. Vanmiddag moest ik naar handtherapie voor het herstel na mijn duimoperatie. We hebben weer wat nieuwe oefeningen besproken en ze heeft me ook een tip gegeven over hoe ik mijn lage nek spieren kan los masseren. Daarna besloten Martijn en ik om in een bos tussen handtherapie en ons huis in te gaan wandelen. Het was fijn om even buiten te zijn maar het bos was helaas niet meer zo als vroeger het was mega slecht onderhouden overal lagen boomstammen over de padden. Ook in het hele bos zelf lagen veel omgevallen bomen en takken. Daarnaast waren we even vergeten dat het had geregend en was het een grote blubzooi. Maar dat mocht de pret niet drukken al met al was het een heerlijke wandeling.

 • Ik heb lekker in het bos gewandeld
 • Handtherapie ging prima

12 januari

Vandaag was zo’n dag dat ik het liefst in me bed was blijven liggen en er helemaal niet uitgekomen zo zijn. De weken zoals vorige week en deze week zijn echt weken als hel. Het is dan ook super moeilijk om positief te blijven. Toch blijf ik dat zoveel mogelijk doen. Ik heb mezelf dan ook uit bed gesleurd en ben lekker in bad gegaan. Daarna ben ik mijn bestelling bij de Etos op wezen halen en heb ik boodschapjes gedaan. Vervolgens had ik in de middag een afspraak bij het GGZ voor mijn therapie voor mijn negatieve zelfbeeld. Waar we het allemaal over eens zijn is dat ik daarin echt sprongen maak. Ik ben nog lang niet waar ik wezen moet maar de vooruit gang is fijn om te zien dan weetje dat je het niet voor niks doet.

Een van de dingen die ik vaak doe en waar we nou mee aan de slag gaan is het na beneden halen van mijn zelf. Ik zeg bijvoorbeeld dat ik trots ben dat ik gewandeld heb en dan komt de ja maar. Ja maar het was niet zolang ja maar het was wel heel langzaam. Ja maar gisteren heb ik niet gewandeld. Elk positief punt maak ik dus voor mezelf weer negatief. Geloof me dat is heel lastig hoor en daar wil ik graag vanaf.

Na het gesprek heb ik niet veel meer gedaan. Dus ook niet gewandeld maar dat geeft niet vandaag lukte het lichamelijk echt niet. Waar ik bij een ander zo zeggen ah joh morgen weer beter ben ik in mijn eigen dan meestal super teleurgesteld. Vandaag dacht ik nee Mel je doet het super goed 6 dagen in de week zijn er al 6 meer dan dat je er normaal liep.

 • Ik ben er dus trots op dat ik mezelf niet na beneden heb gehaald
 • Ook over de vooruitgang in mijn therapie ben ik super tevreden.
 • Blij dat ik toch gezond heb gekookt vandaag.
13 januari

Nou vandaag was weer een dagje van niks doen. Ik heb wat aan me blog gewerkt en lekkere spruitjes stamppot met gehaktballen gemaakt. De rest van de dag spendeerde ik voor een groot deel op de bank met een boekje. Wel ben ik samen met mijn vriend weer heerlijk een stuk wezen wandelen. Een kort maar krachtig dag verslag dus.

 • Lekker gewandeld.
 • Heerlijk gekookt ik vind koken zo leuk om te doen en raak er echt ontspannen van.
 • Een prachtig boek gelezen.
14 januari

Vandaag kwam mijn hittepit binnen ik keek er enorm naar uit. De afgelopen dagen gebruikte ik een ouderwetse kruik voor mijn rug en nekspieren. Maar zo’n kruik komt toch niet op de juiste plekken in mijn nek dus bestelde ik een hittepit. Ik moet nog even de juiste stand voor onze magnetron vinden (Het is een oud ding dat niet meer zo goed werkt) want nu koelt die nog te snel af maar fijn is het wel! Verder ben ik naar de supermarkt gewandeld. Zo kon ik het wandelen mooi combineren met de paar kleine boodschapjes die ik nog moest doen. Vanavond wil ik taco’s eten want ik had nog gehakt en taco schelpen. Vanaf maandag gaan we weer beginnen met het boek van Project gezond. Op het avond eten na want mijn vriend heeft volgende week nachtdienst en dan eten we zoveel mogelijk de vriezer leeg. Al met al was vandaag een van de betere dagen van de week!

 • Ik heb lekker gewandeld
 • Mijn hittepit is binnen gekomen
 • Ik had eigenlijk best een fijne dag.

Dit was mijn week. Ik vind het een beetje jammer dat ik net 2 slechte weken heb. Ik had liever leuke dingen verteld maar goed het leven is zoals het is en dat is niet altijd even positief.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jessie
Jessie
3 jaren geleden

Weet niet waar je slechte weken staan 😉
Het zijn vrolijke weken met af en toe een slechtere dag ertussen. En ach die hebben we allemaal! We kunnen niet allemaal 7 dagen vrolijk en perfecte dagen hebben.

Je hebt t goed gedaan, mooi veel gewandeld en genoten met je vriend. En dan even een baaldag erbij. Gewoon doorgaan, niet opgeven.. en zeker niet denken dat het negatief is de laatste 2 weken, want ziet er vrolijk uit en leest goed weg

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Jessie

Nou ik vind het toch behoorlijk slechte weken als je elke avond letterlijk kotsmisselijk en huilend van de pijn in bed ligt 😉
Bookstamel onlangs geplaatst…Over de boeken van Tom Bergs + WinactieMy Profile

Lodi
3 jaren geleden

Ik kan me voorstellen dat het af en toe lastig is om de positieve dingen te vinden als je zoveel pijn hebt, maar ook angstige momenten mee maakt. Wat naar ook dat de huisarts je niet begrijpt en je niet door stuurt. Fijn dat het wandelen wel gaat, probeer dit vol te houden want elke dag even naar buiten is zo goed voor je. Ik heb dat ook echt nodig.

nicole
3 jaren geleden

Soms is het inderdaad beter om niet te vaak te wegen. Ik ben benieuwd naar het resultaat na twee maanden.
nicole onlangs geplaatst…Traktatie maken: 32 keer Sponge Bob fröbelen?My Profile

Alexandra
3 jaren geleden

Het leven met zijn ups en downs. Soms best moeilijk om de schouders eronder te blijven zetten. Maar jij bent een echte doorzetter, mag je trots op zijn.

Jasmijn
3 jaren geleden

Oh ik herken je probleem met de huisarts, ik heb ook fibromylagie en heb lang moeten vechten om door te worden gestuurd, na 8 jaar is het uiteindelijk erkend..
Jasmijn onlangs geplaatst…Het fotografie jaaroverzicht van 2020My Profile

Hope
Hope
3 jaren geleden

Sterk bezig! Was het oorspronkelijke doel niet minstens 5 dagen in de week wandelen? Dan doe je het nog steeds goed met je 6! Je bent een inspiratie! Was vandaag ook trots om weer gewandeld te hebben. Morgen (fingers crossed voor droog weer) trekken we het bos weer eens in.

Tessa
3 jaren geleden

Jeetje, wat vervelend hoe de huisarts je behandelt hebt. Wat goed dat je zo vaak gaat wandelen. Ik wil dat ook, maar ik kan me er niet toe zetten
Tessa onlangs geplaatst…Review: Olcay Gulsen Beauty Go & Glow Nude Blush PaletteMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

wat ben jij goed bezig!!! Je houdt dapper vol en elke dag heb je wel iets postitiefs te melden. Ik neem mijn hoeddiep voor je af!

Wanda
3 jaren geleden

Het lijkt me vooral erg vervelend dat je huisarts je klachten niet echt serieus neemt. Hopelijk verandert dat snel. En ja, het is inderdaad lastig om altijd positief te zijn, ik merk dat ook aan mezelf hoor, maar juist het benoemen van de kleine goede dingen op een dag helpt wel om tot een andere mindset daarin te komen.

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Leuke foto’s! Heel herkenbaar helaas, heb ook fibromyalgie en het is zo vervelend dat de meesten niet weten wat ze ermee moeten.

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Wat een mooie fotos allemaal! Ik ben blij dat je ons niet het geforceerde perfecte leventje verteld. Mindere dagen horen er ook bij! Leuke dingen komen vanzelf weer

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x