De favorieten van Emmy Ruijven

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Supernerd is natuurlijk het debuut boek van Emmy van Ruijven. Inmiddels weten jullie wel dat dit betekend dat we het vandaag dus niet over de boeken van Emmy hebben maar over haar favorieten. Lees je gezellig mee?

Wat is jouw favoriete boek?

We beginnen meteen met de moeilijkste vraag hoor! Er zijn zo veel mooie boeken. Mijn kasten staan vol favorieten: Het schaduwjaar, Juniper, Six of Crows, Angelfall, de boeken van Darren Shan. Maar mijn favoriete boekenserie is en blijft Harry Potter. Niet alleen maakte deze serie mij tot een lezer: ik heb gedurende mijn hele tienertijd uren en uren en uren rondgebracht op internet met het schrijven van Harry Potter rollenspellen. Die wereld hielp mij door de donkerste dagen. Ik heb de boeken dan ook heel vaak gelezen. Deel 1 misschien wel 30 keer. Ook het boek waar ik mee ten huwelijk ben gevraagd (een boek van Darren Shan) is me erg waardevol.

Welk boek las je als kind graag?

Ja Harry Potter dus. Deel 4 was net uit toen ik klaar was met deel 3, dus ik begon keer op keer op nieuw. Ook las ik de Darren Shan serie en de Artemis Fowl serie erg graag. Voor Harry Potter (dus voor mijn 9e) was ik absoluut geen lezer.

Wat is je favoriete plek om te schrijven?

Heel erg, maar op mijn werk tijdens de rustige momenten. Dan kan ik er echt even voor zitten.

Welke fandom is jouw favoriet?

De Harry Potter wereld is de wereld waar ik meteen naar toe zou verhuizen.

Je maakt met letter en Lichts heerlijke geurkaarsen in een boeken thema welke geur is jouw favoriet?

Lastig: mijn voorkeuren zijn enorm afhankelijk van mijn humeur en van de tijd van het jaar. Nu in de winter hou ik meer van warme en zware geuren. In de zomer wil ik liever wat bloemige of kruidigs.

En welke kaars vind je het mooiste in je shop?

Ik heb geen echte voorkeur, maar ik vind de kaarsen uit de Witchcraft box wel erg gaaf geworden.

Welke materialen gebruik je het liefst om te illustreren?

Fineliner en waterverf of mijn iPad met procreatie.

Welk gerecht staat er regelmatig bij jullie of tafel?

Iets met pasta. Daar hou ik enorm van.

Wat snack of drink je graag tijdens het schrijven?

Tijdens het schrijven snack ik eigenlijk niet zo snel, omdat ik veel op mijn werk schrijf en dan helemaal in het verhaal zit. Ik drink dan water of thee en soms een warme chocolademelk. Wat er op dat moment maar in de docentenkamer te vinden is, eigenlijk.

Wie is jouw favoriete Nederlandstalige auteur?

Ik ben dol op de boeken van Lisette Jonkman, maar ik wil ook alles van Vanessa Gerrits lezen. Oh en Chinouk Thijssen natuurlijk!

Dankjewel dat je jou favoriete met ons wilde delen Emmy

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x