Over de boeken van Rick Vermunt

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we verder met onze kennismaking met Rick Vermunt. Vorige week stelde ik deze leuke auteur al aan jullie voor. Dit keer gaan we het wat uitgebreider hebben over de boeken die hij heeft geschreven. Inmiddels heeft Rick Vermunt al meerdere boeken geschreven. Maar vandaag gaan we het hebben over zijn nieuwste boeken.

Ik begin dit keer met het boek dat ik ga lezen voor een recensie volgende week. Bijltijd, Wolfnacht, Runenkracht. Dit boek verscheen in juni 2020. De cover van het boek vind ik echt prachtig.

Hier gaat het verhaal over:

“Hij is gelijk aan de machtigste god. Hij zal het universum nieuwe vorm geven. Hij zal de aanleiding zijn voor mijn dood. Hij is de Onbepaalde Vreemdeling.’ ‘Hij is gelijk aan de machtigste god. Hij zal het universum nieuwe vorm geven. Hij zal de aanleiding zijn voor mijn dood. Hij is de Onbepaalde Vreemdeling.’ Het gezicht van de god vertrok in een grimas die het midden hield tussen woede en angst. ‘Chaos in mijn domein! Handlanger van de Ragnarok!’ riep hij uit. Het zal je maar gebeuren: een schurk dwingt je een spreuk uit te spreken en het volgende moment bevind je je in de wereld der Noormannen. ‘Foutje!’ roept de schurk en verdwijnt. Dit overkomt de jonge taalkundige Gunnar. Angstig en onzeker met als enige vaardigheid zijn enorme talenknobbel probeert hij zich te redden in een omgeving waarin mythische wezens werkelijkheid zijn. Gunnar wil maar één ding: terug naar huis. Met de hulp van de Walkure Sigrdrífa gaat hij op zoek. Gaandeweg blijkt dat de schurk niemand minder is dan Loki, de Deugniet. De god smeedt een akelig plan.

Het tweede boek is De Maker De Sloper De Breker. Dit boek kwam in april 2020 uit. Ook dit is weer een mooi fantasy verhaal.

Hier gaat het boek over:

De alleenstaande Dagmar Karlsson wordt na een nachtmerrie over rampspoed uit haar leven weggerukt en ontwaakt in een gigantisch paleis. Angstig en onzeker gaat ze op onderzoek uit. De alleenstaande Dagmar Karlsson wordt na een nachtmerrie over rampspoed uit haar leven weggerukt en ontwaakt in een gigantisch paleis. Angstig en onzeker gaat ze op onderzoek uit. Ze stuit op een mens, een elf, een dwerg en een Walkure. Volgens Odin vormen zij Het Verbond en is het hun taak om de oorzaak te vinden van de rampspoed die alle negen werelden bedreigt. De sterveling Gunnar Gudmundson leeft al enige jaren onder de goden van Asgard. Hij geniet van zijn bestaan als avonturier onder bescherming van Odin. Bij de terugkeer van zijn laatste missie blokkeert een leger ondoden hem de weg. Op de vlucht voor deze draugr ontdekt hij dat ze worden aangevoerd door een duister wezen dat het op hem gemunt heeft. Wie of wat gaat er schuil achter alle rampspoed? Het wordt steeds duidelijker dat er ongekend grote krachten bij betrokken zijn. Het voortbestaan van het universum staat op het spel. Eén naam klinkt luider en luider: De Maker, de Sloper, de Breker. Laat je meevoeren in de maalstroom van een wereld waarin niets vanzelfsprekend is en de grenzen tussen goed en kwaad onduidelijk zijn.

Ik ben benieuwd heb jij al eens een boek van Rick Vermunt gelezen?

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rick Vermunt
3 jaren geleden

Leuk!
Alleen de publicatiedata kloppen niet, maar dat geeft niet.
De maker de Sloper de Breker: maart 2018
Bijltijd Wolfnacht Runenkracht: november 2019

bas
bas
3 jaren geleden

Ik ben erg benieuwd naar die eerste, die ga ik ook op mijn ‘nog te lezen’ lijstje zetten.!
en.. klopt het dat in het paars steeds de eerste zin er dubbel in staat?

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  bas

Dat zou niet zo moeten zijn ik zal het straks eens even nakijken.

Corrina
Corrina
3 jaren geleden

Oke dit boek is niet eentje die ik gauw zou lezen

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x