Interview met Esmeralda de Vries + winactie

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor een interview met Esmeralda de Vries. Als je nu goed op let tijdens dit interview dan kun je ook nog eens kans maken op het boek: Sansaar – De hoeders. De regels voor deze winactie vind je in de post hier.

Oke tijd om te beginnen met het interview met Esmeralda de Vries.

Hoi Esmeralda, het is de eerste keer voor jou hier in mijn kleine hoekje in boekenland. Zou je jezelf even kort aan mijn lezers kunnen voorstellen.

Natuurlijk, graag zelfs. Ik ben 50 jaar en woon met mijn man en onze dochter in een prachtig deel van Almere. In het dagelijks leven ben ik IT-manager van een grote afdeling die zich bezig houdt met data. Het is een hele inspirerende omgeving voor mij als schrijfster omdat we werken aan voorspellingen en vormloze virtuele werelden die je niet kunt zien maar er wel zijn.

Je woont in de bossen bij Almere ben je ook echt een natuur/outdoor persoon?

Ik voel me sterk verbonden met de natuur. Deels gaat De hoeders daar ook over. De natuur op onze planeet is zo verschrikkelijk mooi, levendig en stralend maar tegelijkertijd ook kwetsbaar. We moeten er zuinig op zijn naar mijn mening. Ik probeer daar ook mijn steentje aan bij te dragen door bijvoorbeeld geen vlees te eten en zo min mogelijk spullen te hebben. Hoewel dat laatste met wisselend succes moet ik er eerlijkheidshalve bij zeggen.

Sansaar – De Hoeders is jou eerste boek. Waar komt je passie voor schrijven vandaan?

Mijn moeder werkte jarenlang bij de bibliotheek en probeerde mij wekelijks te voeren met Nederlandse klassiekers van Guus Kuijer en Thea Beckman. Vergeefse moeite want ik verzon het liefst zelf verhalen. Ik was zo’n kind dat regelmatig voor de klas werd geroepen om voor te lezen uit eigen werk. Dat moet heel irritant zijn geweest voor mijn klasgenootjes bedenk ik me nu.

Ik ben iemand die regelmatig hardop allerlei vragen stelt over techniek, natuurkundige maar ook spirituele vraagstukken; zou dit echt kunnen? En wat dan…? Dat soort vragen brengen me dan op ideeën die ik snel in een notitieboekje opschrijf om later uit te werken. Deels omdat ik een buitengewoon slecht geheugen heb en deels omdat ik enorm kan genieten van het tactiele schrijfproces en het feit dat je gedachten zo werkelijkheid worden.

De Hoeders is een steampunk verhaal. Hiervan zijn er nog maar weinig in Nederland waarom heb je juist voor dit genre gekozen?

Omdat ik hou van de sfeer van steampunk. Het is een genre dat de stijl van het Victoriaanse tijdperk aan het einde van de 19e eeuw en het gevoel van technische ontwikkeling combineert met sci-fi en fantasy. In steampunk is de onderliggende techniek vaak open en bloot zichtbaar; roestige buizen, schroeven, hendels en meters zijn typische kenmerken. Alles klinkt en ruikt alsof je in een fabriekshal staat met in stoom gehulde, sissende en stampend machines. Ik hou van dat robuuste en duurzame.

Hou jezelf in het dagelijks leven (Of in het weekend) ook van een steampunk levensstijl?

Ik heb heel lang gezocht naar wat mijn stijl nu eigenlijk is. Vooral omdat wat ik mooi vind eigenlijk nooit in de mode is of populair hier in Nederland. In het buitenland is dat anders. In Engeland, Frankrijk en vooral in Azie en Amerika is steampunk erg populair. Met de komst van internet ben ik er jaren geleden achter gekomen dat mijn stijl een naam heeft: steampunk. In mijn dagelijks leven laat ik af en toe wat stijlkenmerken terugkomen. Met name in mijn kledingkeuze en interieur. Bij dat laatste heeft mijn man inmiddels wel wat restricties opgesteld hahaha.

Wat vond je het aller moeilijkste aan het schrijven van je boek?

Alles! Ik ben bijvoorbeeld heel slecht in spelling dus daar ga je al. Maar wat ik het aller-moeilijkste vond was om het middenstuk spannend te houden. Dit is het deel in elk boek, waar het geduld van de lezer op de proef wordt gesteld. Ik heb mijn best gedaan om in dat deel de personages verder te ontwikkelen zodat je als lezer steeds meer verbintenis voelt.

Welk personage uit De hoeders is jouw favoriet en waarom?

Moeilijke vraag om te beantwoorden zonder veel te verklappen. Ik weet natuurlijk veel meer van de personages dan tot nu toe staat geschreven. Vrijwel alle personages zijn jonge mensen die zich op bewonderenswaardige wijze ontwikkelen, in soms levensgevaarlijke omstandigheden. Maar er is een persoon die uit alle macht probeert de gebeurtenissen in goede banen te leiden. Een stokoude dame die er fragiel uit ziet maar meer power heeft dan in eerste instantie doet vermoeden. Antoinette is mijn favoriet.

Nu jouw boek is uitgekomen gaan lezers een mening vormen over jou verhaal. Ze zullen deze ook delen in recensies. Vind je het spannend om deze recensies te gaan lezen?

Ja, het is heel spannend om recensies te lezen maar ik lees ze allemaal. Tot nu toe heb ik vooral positieve feedback gekregen maar ik sta heel erg open voor verbetersuggesties. Ik ben nu bezig met het tweede deel van Sansaar en ik heb genoeg ruimte om eventuele feedback mee te nemen.

Oke tijd voor de dilemma’s welke kies jij en waarom?

Televisie of theater?

Televisie, vanwege de special-effects en het feit dat het flexibel is. Ik kan er overal van genieten wanneer ik wil.

Fantasie of werkelijkheid?

Fantasie. Dat heb je namelijk nodig om de werkelijkheid verder te ontwikkelen.

Lezen of schrijven?

Schrijven. Mijn inspiratie om te schrijven haal ik niet alleen uit boeken maar ook uit films, series, games [Myst!]en uit wetenschap.

E-boek of papieren exemplaar?

E-boek en luisterboek. Dat heeft vooral met gebrek aan ruimte te maken. Als er al een boek het huis in komt gaat er ook een uit. Meestal richting de kringloopwinkel zodat iemand anders er nog van kan genieten.

Uit eten of lekker thuis koken?

Hangt er van af. We zijn alle drie lekkerbekken en houden enorm van koken. Maar als ik een tip krijg om een restaurant uit te proberen dan doen we dat zeker.

Pasta of Friet?

Friet! Zelfs al het een dag oud is of aangebrand. Heerlijk.

Winactie

Welke vraag moeten de lezers beantwoorden om kans te maken op een exemplaar van jouw boek?

Welke Franse 19e eeuwse sci-fi schrijver wordt geëerd in Discoveryland in Disneyland Parijs?

Veel van het werk van deze beroemde schrijver is op prachtige wijze verfilmd. Als je meer wilt weten over de steampunk stijlkenmerken kan ik je deze films zeker aanraden.

  • Beantwoord deze vraag in een comment hieronder voor 29 januari
  • kom op 31 januari terug om te kijken of je de winnaar bent.
  • In dit document kun je zien of ik je comment heb gelezen.

Heel veel succes, Liefs Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
W Wagenaar
W Wagenaar
3 jaren geleden

De schrijver is Jules Verne

Ans Stier
Ans Stier
3 jaren geleden

Jules Verne, hij heeft een hele attractie naar zich weten te vernoemen 😉

An
An
3 jaren geleden

Jules Verne 🙂
An onlangs geplaatst…Expo Roy Lichtenstein – Multiples VisionsMy Profile

JN Kingma-Postma
JN Kingma-Postma
3 jaren geleden

Jules Verne.

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Leuk om de schrijfster achter het boek te lezen. Vooral de zin: Hoe houdt je het middenstuk spannend.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Lockdown Januari 2021 | Thuis les geven aan mijn tienerMy Profile

Hope
Hope
3 jaren geleden

Jules Verne met Les Mystères du Nautilus. Prachtig. Ben er afgelopen jaar nog op m’n huwelijksreis geweest. Vlak voordat … uh … Zo’n mooie tijd gehad daar!

Monica
Monica
3 jaren geleden

Dat is Jules Verne. Zo gauw het weer mag, gaan wij weer naar Parijs!

Janet
3 jaren geleden

Leuk om meer over de schrijver van een boek te lezen en hoe het proces tot het schrijven ontstaat. Erg interessant weer.
Janet onlangs geplaatst…Wintervoorbereidingen: welke winterkleding trek jij aan?My Profile

Shirley
Shirley
3 jaren geleden

Jules Verne

Ans
Ans
3 jaren geleden

Deze beroemde schrijver is Jules Verne

Willem de Wal
3 jaren geleden

Deze schrijver is uiteraard Jules Verne

Nelly
Nelly
3 jaren geleden

Dat is Jules Verne

Inge Bergsma-Kiezebrink
Inge Bergsma-Kiezebrink
3 jaren geleden

Ik denk ook Jules Verne

jhon dovens
jhon dovens
3 jaren geleden

jules verne

L Kroon
L Kroon
3 jaren geleden

Jules Verne

Marja
Marja
3 jaren geleden

Jules Verne

Sonja Schaap
Sonja Schaap
3 jaren geleden

Jules Verne 😉

karin de graaf
karin de graaf
3 jaren geleden

Jules Verne

Rik
Rik
3 jaren geleden

Dat is Jules Verne

Sander
Sander
3 jaren geleden

Jules Verne

Marian B
Marian B
3 jaren geleden

Ik doe graag mee. Het antwoord moet Jules Verne zijn 😉😃

pascale
pascale
3 jaren geleden

De schrijver is uiteraard Jules Verne!

Will Langenberg
Will Langenberg
3 jaren geleden

De schrijver is Jules Verne.
Heel graag doe ik mee.

Monique Stoppels
3 jaren geleden

Jules Verne

Manuel Konijnendijk
Manuel Konijnendijk
3 jaren geleden

Jules Vernes!

Dino Neutel
3 jaren geleden

Jules Verne

Anneliese de Waal
Anneliese de Waal
3 jaren geleden

Het antwoord = Jules Verne.

Remco B
Remco B
3 jaren geleden

De Franse 19e eeuwse sci-fi schrijver die wordt geëerd in Discoveryland in Disneyland Parijs is Jules Verne

Corinne Bruinstroop
Corinne Bruinstroop
3 jaren geleden

Jules Verne

Rosemary van Duinen
Rosemary van Duinen
3 jaren geleden

Jules Verne

Marjan
Marjan
3 jaren geleden

Jules Verne

Wim Best
Wim Best
3 jaren geleden

Jules Verne

Paul Konings
Paul Konings
3 jaren geleden

Jules Verne

Vivianne
3 jaren geleden

Jules Verne

Eliatha Buurmans
Eliatha Buurmans
3 jaren geleden

Jules Verne

Anita
Anita
3 jaren geleden

Jules Verne

Angela
Angela
3 jaren geleden
Antwoord aan  Anita

Jules Verne

Angelique van Baaren
Angelique van Baaren
3 jaren geleden

De schrijver Jules Verne

38
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x