Mijn top 5 thrillers van 2020 + Winactie

Hallo lieve lezers van Bookstamel, thrillers ik krijg er de kriebels van en lees ze alleen overdag! Maar thrillers zijn ook ontzettend cool en beschikken vaak over geweldige verhalen. Thrillers kruipen meestal langzaam aan onder je huid om je daarna de kriebels te geven. Vandaag ga ik je alles vertellen over mijn top 5 thrillers van de boeken die ik gelezen heb in 2020. Daarnaast maak je ook nog eens kans op een super toffe thriller van Nederlandse bodem.

Nummer 1: Oke met stip op nummer 1 staat voor mij Mijn waarheid van Sandra J Paul. Een super dik boek maar met een heel origineel concept. Mijn waarheid is namelijk in drie stukken verdeeld. Het verhaal wordt verteld vanuit 2 personages en in het midden van het boek vind je de waarheid. Wat is er nou echt gebeurd?

Hier gaat mijn waarheid over:

Twee vrienden.
Een bruid die sterft.
Twee versies.
Eén onbetrouwbare verteller.

Wie geloof jij, Nathan of Elias? De lezer beslist zelf welke versie hij het eerst leest en gelooft, maar de echte waarheid zit verborgen in het midden.

Nummer 2: Nooit meer alleen van Angelique Haak is ook een van mijn favorieten van afgelopen jaar. Nooit meer alleen is een boek dat enorm onder je huid kruipt en je kippenvel geeft.

Zes vrienden, verbonden door een groot geheim… Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A. Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Nummer 3 Jeetje wel lastig om de top 3 te bepalen hoor want deze drie boeken waren allemaal geweldig goed. Semper Fi van Ellen Lina hield me regelmatig uit mijn slaap maar dat was het verhaal meer dan waard. Hier gaat het boek over:

Helena Dijks is achttien jaar wanneer zij in Amsterdam op kamers gaat met vriendin Kim. Binnen een week gaat het totaal verkeerd. Kim raakt vermist nadat zij is uit geweest met een jongen, James Rietberghen. In hun zoektocht naar Kim, komen James, Helena en Kjell – Kims broer – nader tot elkaar. Ze vinden Kim er helaas niet mee terug. Bijna twintig jaar later is Kim nog steeds niet gevonden. Helena heeft inmiddels een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd. Ze is getrouwd met Kjell en is moeder van zoon Senn. James zit in de gevangenis. Helena heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam, maar dat komt niet alleen door de verdwijning van Kim. Helena kreeg te maken met Semper Fi, een zelfbenoemd dispuut – bestaande uit negen jongens – woonachtig op de Oudezijds Voorburgwal. Eigenaar van het pand? James Rietberghen. Over deze tijd, over wat haar is overkomen en de verdwijning van Kim, heeft Helena het boek Nemesis geschreven. Maar wanneer naar buiten komt dat Nemesis wordt gepubliceerd, wordt het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar gebracht. Wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? En wie kan ze nog vertrouwen?

Nummer 4: Dit boek las ik eigenlijk pas dit jaar maar omdat ik in 2020 er in begonnen ben vind ik dat ik hem mag meetellen. Alleen van Barbara de Smedt is echt enorm spannend.

Julie Meskens gaat gebukt onder de plotse dood van haar moeder. Ze stort zich op haar studie Diergeneeskunde en heeft ondertussen de ene onenightstand na de andere. Wanneer ze ongepland zwanger blijkt te zijn, zet dit een reeks vreemde gebeurtenissen in gang. En dan verdwijnt ze op een hete zomerdag uit haar appartement. De politie staat voor een raadsel. Wie kan hier achter zitten? Heeft de vader van de baby Julie vermoord? Is ze weggelopen? Werd ze ontvoerd? Alleen Julie weet wat er aan de hand is. Ze beseft dat ze zal sterven zodra haar baby wordt geboren. Toch vecht ze niet alleen voor haar eigen leven, maar vooral voor dat van haar ongeboren kind. De klokt tikt. De kans om te ontsnappen slinkt, terwijl de bevalling onherroepelijk dichterbij komt.

Nummer 5: Ik sluit af met Hej Denemarken van Svea Ersson een lekkere ik vertrek thriller.

Als Merels vriend Robin voor zijn werk naar Denemarken vertrekt, besluit zij daar haar droom van een eigen speelgoedwinkel te verwezenlijken. Helaas verloopt de start maar moeizaam en Robin begint zich steeds vreemder te gedragen. Dan wordt hij gearresteerd op verdenking van moord. Merel gaat op onderzoek uit en ontdekt iets wat haar wereld op zijn kop zet…

Dit was mijn top 5 thrillers. Maar zoals beloofd heb ik voor jullie nog een leuke winactie.

Deze keer kun je het nieuwste boek van Loes den Hollander winnen : Wacht maar af

 • Laat in een comment hieronder weten wat de meest spannende thriller was die jij ooit gelezen hebt.
 • Meedoen kan tot 29 januari
 • Op 31 januari worden de winnaars van de winacties bekend gemaakt in een grote winnaars post
 • Ben jij een van de winnaars stuur dan een pb of email met jou adres gegevens
 • In dit bestand vind je een lijst met alle deelnames. Daarin kun je checken of ik jouw deelname heb gezien.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. henk schreef:

  Ik vind lekkere thillers altijd heerlijk in de vakantie. Uren helemaal wegduiken in een boek. Helemaal oke als ze ook nog eens dik zijn
  henk onlangs geplaatst…Heimwee naar de bergenMy Profile

 2. Wijna Wagenaar schreef:

  De spannendste thriller vond ik De Chirurg van Tess Gerritsen
  Die moest uit eer ik rust had

  Ik loot graag mee voor deze mooie thriller

 3. Corinne Bruinstroop schreef:

  Leuke actie. Heb net nulpunt uit die ik zeer goed vind.

 4. Karin de Graaf schreef:

  ik was enorm onder de indruk van het bloemenmeisje

 5. Shirley schreef:

  Ik loot mee. Ik hou van thrillers boeken

 6. Bloemenmeisje vond ik echt geweldig
  Jacqueline de Waal onlangs geplaatst…Over de boeken van Tom Bergs + WinactieMy Profile

 7. Jellie de Vries schreef:

  Een nieuw begin van Angelique Haak. Moest toen kiezen of het boek uit lezen of eten klaar maken. Keuze was kattig maar uiteindelijk gekozen voor het eten. Mijn kinderen hadden trek

 8. Anton van Alphen schreef:

  Het bloemenmeisje staat nu bovenaan.

 9. Pascale schreef:

  Lieve mama vond ik een fijne thriller en het Bloemenmeisje.

 10. Marije schreef:

  ‘Huis vol leugens’ van Nicci French! Heel spannend en fijn om te lezen!

 11. Marja Legius schreef:

  Zielloos van Corine Hartman. Uit de serie boeken rondom Jessica Haider.

 12. Emma schreef:

  Mr. Mercedes van Stephen King super spannend, een echte pageturner!

 13. Nelly schreef:

  Hex van Johan Olde Heuvelt

 14. marij brand schreef:

  alles van M.J. Arlidge… heerlijke boeken!
  Of Stephen King

 15. Ans Stier schreef:

  Meest spannende thriller. Oeh dat zijn er best veel en dus moeilijk kiezen. Horen Zien Zwijgen J.D. Barker

 16. Janneke schreef:

  Wat een geweldige top 5 thrillers! Wacht maar af lijkt me een heftig en indrukwekkend verhaal. Ben ontzettend benieuwd naar deze nieuwe psychologische thriller van mijn favoriete auteur, doe dan ook heeeel graag mee. Mijn meest spannende thriller is Dossier Metselaer: Aangetast en Genadeklap van Loes den Hollander. Volg je toffe blog via Facebook en Bloglovin’ ♥ Janneke B

 17. Alei schreef:

  Dat is absoluut de Millenium triologie van Stieg Larsson. Ik heb het eerste boek in 24 uur aan een ruk uitgelezen, geweldig!

  • Sonneke schreef:

   echt heel goeie serie ik ben net begonnen aan deel 2. maar dan moet je ook eens de dorst van jo nesbro lezen. en oktober van soren sveistrup geweldig.

 18. Joké Vink schreef:

  Mijn allerliefste zusje
  Dat vond ik erg spannend Zo spannend dat ik het moeilijk weg kon leggen

 19. Anneke Putter schreef:

  Aangeraakt van Lisa Gardner is het boek wat ik op no.1 heb staan.
  Jouw no.1 heb ik onlangs voor een leesclub mogen lezen en inderdaad is het een geweldig boek met een heel bijzondere indeling. Met de andere boeken van je top 5 direct mijn verlanglijstje aangevuld.
  En ik “Wacht maar af” wellicht maak ik kans op de nieuwste den Hollander.

 20. Grietje schreef:

  Ik vond Springvloed van Cilla&Rolf Borjlind de beste thriller ooit. Plus alle boeken die daarna van hun zijn verschenen

 21. Yvon schreef:

  De spannendste thriller die ik ooit las, is van een hele tijd geleden. Door dit boek ben ik book-a-holic geworden. De geselecteerden – F. Paul Wilson

 22. Willem de Wal schreef:

  Ik ben een grote fan van de thrillers van Val McDermid, de trhiller “Eenzame prooi” vind ik één van de spannendste boeken tot nu toe.

 23. Angelique schreef:

  Het duivelskind vond ik heel erg goed, maar ook het bloemenmeisje, heb nog veel meer favorieten.

 24. Anita te Gussinklo schreef:

  Ik vind ook Mijn waarheid van Sandra J Paul erg goed, je wilt hem gewoon uitlezen.

 25. Eden schreef:

  Nog geen enkele

 26. Saskia Munneke schreef:

  De Chirurg van Tess Gerritsen vond ik niet alleen de meest spannende thriller die ik ooit heb gelezen, hij is ook luguber. De Chirurg dringt namelijk de slaapkamers binnen van nietsvermoedende vrouwen en laat hen onvoorstelbare verschrikkingen ondergaan. ‘Hier krijgt toch iedereen de rillingen van!’

 27. Amelie schreef:

  Voor mij is ‘Nachtschade’ van Karen Slaughter met stip de allerengste. Als ik er weer aan denk dan krijg ik opnieuw weer de kriebels. Ik hou ervan!

 28. Eliatha Buurmans schreef:

  The Shining – Stephen King is zo heftig dat ik de film nu nog niet durf te kijken.

 29. Anneke Sikkink schreef:

  Met stip op nummer één: Voor ik ga slapen van S.J. Watson. Het idee dat zoiets jezelf zou overkomen…..

 30. Proudweirdo schreef:

  Thrillers, heerlijk!!
  Tess Gerritsen is één van mijn favo auteurs, haar boeken kan ik echt verslinden. De afgelopen jaren heb ik weinig thrillers gelezen, omdat ik zelf aan het schrijven was en niet beïnvloed wilde worden. 😁

 31. Sonneke schreef:

  dorst van jo nesbro

 32. anja schreef:

  Wie niet weg is van M.J Arlindge ben ik nu aan het lezen

 33. Sander schreef:

  Dodenstoel van Johan Andersen vond ik erg spannend

 34. Marian B schreef:

  Bij mij komt de Chirurg van Tess Gerritsen bovendrijven. Dit was mijn eerste kennismaking met deze schrijfster en sindsdien ben ik verzot op spannende thrillers.

 35. Anneliese de Waal schreef:

  Net gelezen Joona Linna – Spiegelman, erg spannend.

 36. Anita schreef:

  Alles van Angelique Haak vind ik erg spannend. Een nieuw begin is wel de beste vind ik!

 37. Majonne Twigt schreef:

  Poeh, moeilijk “de ketting” van Adrian McKinty. Maar ook Het Carpa Complot van Heleen van der Hoven.

 38. Gerda schreef:

  Moeilijk..maar deze thriller is aangrijpend Je hebt erom gevraagd van Susan Sloan en ook Uitgebroed van Pat Craenbroek en Wanneer de hemel huilt van Ted dekker zijn toch echt voor mij dé verhalen die blijven ‘hangen’ in mijn mind.

 1. 8 januari 2022

  […] Hou je van thrillers bekijk dan ook eens mijn top 5 thrillers van 2020 […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge