Uit de duisternis – J.Sharpe

Hallo lieve lezers van Bookstamel, We beginnen dit jaar goed! Ik zit namelijk in een heerlijke lees flow. Ik voel me eindelijk wat beter en ook mijn hoofd is momenteel lekker leeg en dat is dus goed voor mijn lees flow. Ik heb inmiddels namelijk alweer een boek uit! En wat voor een Uit de duisternis van J. Sharpe is een lekkere dikke parel. Jullie raden het vast al vandaag gaan we het over dit mooie boek hebben. Dit is het derde boek van J.Sharpe wat ik las eerder las ik al Schemerzone en Donkere herinneringen.

Titel: Uit de duisternis Auteur: J.Sharpe Uitgeverij: Zilverspoor Genre: Thriller/spannend Cijfer: 9

Hier gaat Uit de duisternis over:

‘Dit is het verhaal waarop de bioscoopfilms, documentaires, tientallen boeken en honderden YouTube-filmpjes zijn gebaseerd. Er zijn nog steeds mensen die denken dat het allemaal een grap is. Hoor het verhaal van de overlevenden aan en oordeel zelf.’ – Marnix Kleine, presentator van de Late Avond Show. In de bossen van Geulhem staat opeens een waterput. Iedereen die erin kijkt ziet water. Behalve Fleur. Zij ziet daarbeneden iets bewegen, hóórt daar iets. Een stem. Hij smeekt haar en kent haar naam. En ondanks dat diegene dood is, laat hij haar niet met rust. Hij teistert haar en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zij naar hem luistert. Niemand gelooft haar. Om haar gelijk te halen, maakt Fleur een filmpje op haar mobiel. Als die vervolgens op een blog wordt geplaatst en viral gaat, wordt Geulhem bestormd met sensatiezoekers. En dan zijn de gevolgen niet te overzien…

Dit vind ik van Uit de duisternis:

Oke ik begin zoals altijd met de cover die is gewoon dikke prima maar geen favoriet. De titel daar in tegen vind ik super tof en maakt me gelijk nieuwsgierig naar het verhaal.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Wat is J.Sharpe toch een geweldige schrijver hij weet met zijn boeken altijd onder mijn huid te kruipen en dat is bij Uit de duisternis niet anders. Hij weet het verhaal subtiel op te bouwen met hier en daar een prachtige zin waar je kippenvel van krijgt. J.Sharpe schrijft op een manier alsof je midden in een film zit. Ik kreeg bij dit boek echt het gevoel alsof ik in de bioscoop naar een horror verhaal zat te kijken.

Het boek wordt verteld vanuit een aantal personages met in de hoofdrol Fleur. Fleur is een eenzaam meisje ze heeft niet veel vrienden wordt gepest valt op meisjes en haar ouders hebben dag en nacht ruzie. Tegenover fleur staat Britt een beetje een rebels meisje met een geweldige blog. Dan hebben we nog Sandra een verslaggeefster die alles van dichtbij mee maakt. Het verhaal wordt ook verteld in het verleden toen en het heden nu. Maar ondanks deze wisselingen leest het boek erg vlot weg.

Wat ik ook erg leuk vond waren de toevoegingen van de app gesprekken tussen Fleur en Britt en de stukken van de blog van Britt. Deze waren speels met een vleugje humor en waren een fijne onderbreking van de spannende stukken. Ben jij een liefhebber van thrillers/horror boeken en films als de blair witch project en Stephan King dan moet je dit boek van J.Sharpe zeker lezen.

Het zal jullie na deze recensie vast niet verbazen dat het boek een dikke 9 van mij krijgt.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corrina
Corrina
3 jaren geleden

Lijkt mij een mooi boek om te gaan lezen

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

het is niet helemaal mijn genre, maar als ik het zo lees is het toch wel een kruip op de bank en ga lekker lezen boek

henk
3 jaren geleden

Het lijkt me een perfect boek om te verfilmen! Heeft alles voor een goede film

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  henk

Ja daar is het zeker een geweldig verha al voor

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x