Mijn favoriete Celtica boeken + Winactie

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is alweer weekend! in het weekend hou ik er van om lekker uitgebreid te koken dus dat heb ik vandaag dan ook gedaan. Wat ik heb gekookt kun je terug lezen in mijn Project Happy Me van volgende week. Naast koken hou ik er ook enorm van om lekker op de bank te kruipen met een goed boek en een kopje thee terwijl vriendlief lekker een serie aan het kijken is. Ik lees enorm veel en meestal van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Vandaag ga ik jullie weer meenemen langs een aantal van mijn favoriete boeken. Dit keer mijn favorieten boeken van Celtica Publishing.

Oke ik begin met een boek wat ik met heel veel liefde en plezier heb gelezen Terras Altas van Patty van Delft. Ik begin met dit boek omdat ik het een uniek verhaal vindt in een genre waarin nog niet zoveel Nederlandstalige boeken bestaan. Dit is namelijk een steampunk verhaal boordevol technische snufjes!

Hier gaat Terras Altas puur wit over:

Elk verhaal heeft twee kanten…
Sinds de Laatste Oorlog regeert het Regime over het welvarende Hoogland van Terras Altas. Een goede taakverdeling zorgt er voor vrede. Wetsovertreders worden zwaar gestraft en de grootste misdadigers wacht verbanning naar het woeste Laagland.
De Hooglandse Lily bezit de vaardigheid om energie te manipuleren. Met haar rang van edele gaat zij een rooskleurige toekomst tegemoet.

Vol verwachting kijkt ze uit naar de dag dat ze met Espen, erfgenaam van het machtigste Huis onder het Regime, zal trouwen.

Tijdens haar reis over het Laagland, op weg naar haar verloofde, stort haar luchtschip neer. Lily belandt op een plek waar nachtmerries haar ook overdag teisteren.
Een groep Laaglanders onder leiding van River, een sinistere jongen met een vreemde kracht, neemt haar gevangen en wil haar als ruilmiddel gebruiken.

Zal het Regime aan hun eisen tegemoetkomen om Lily haar vrijheid terug te geven? En is ze tot die tijd in staat te overleven tussen haar ontvoerders?

Het tweede boek dat ik met jullie wil bespreken is het tweede deel in de Lathrain serie van Anna Lopez Dekker. Deze serie is sowieso een echte aanrader als je van elfen houdt en van de natuur! Echt een boek dat je gelezen moet hebben.

Hier gaat Lathrain de tocht over:

Er verschijnt een vreemde vlek, alsof de lucht zelf donkerder wordt en alle energie opgezogen wordt op zoek naar de verloren balans. De Ziekte is begonnen. Qelarha en Dalnohr zijn vastbesloten om de Ziekte een halt toe te roepen. De dodelijke energie, die overal waar ze ontstaat het leven wegzuigt, eist steeds meer plekken op. De leefwereld van de elfen is in gevaar en dat zal weldra ook voor die van de mensen gelden. Het probleem is dat niemand weet waar de Ziekte vandaan komt, laat staan hoe die te bestrijden. De elfen proberen het al eeuwen en hebben nooit meer kunnen doen dan het verval dat ze veroorzaakt tijdelijk vertragen. De gecombineerde aarde- en vuurmagie van Dalnohr en Qelarha is sterk, maar of die genoeg zal zijn om het tij te keren, is nog maar de vraag.

Het volgende boek dat ik met jullie wil bespreken is de Saffieren Troon van Evi F Verhasselt wederom een prachtige fantasie serie. In deze serie Zijn inmiddels 2 delen verschenen. Het zijn lekkere dikke boeken die je zeker niet wil missen.

Hier gaat de saffieren troon over :

Wanneer de Orde van het Bloed de macht overneemt in Zuid-Terumen, zit er voor Eleanora niets anders op dan het land te ontvluchten. De Bloedridders en hun Magna Mater zien in het elfenras de bron van alle kwaad.

De reis naar Eliflain, het thuisland van haar vader, is vol gevaar. De Rode Hand zit haar op de hielen en het geheime verleden van haar vader roert zich. Eleanora’s vlucht verandert in een zoektocht naar antwoorden. Er is echter één antwoord dat niemand wil geven: haar ware naam.

Een wat stoerder boek dat ook ontzettend leuk is om te lezen voor de mannen onder ons dat is Ashan! Ik kan niet wachten tot deel 2 van Ashan uitkomt.

Hier gaat ashan over:

De rijke erfgenaam Belim Parsis is niet gelukkig met zijn gemakkelijke leven. Als tijdverdrijf verovert hij onder de schuilnaam Ashan stiekem zijn plek als kooivechter in de Stad. Na een dubieus gevecht en het overlijden van zijn geliefde onderwijzer, neemt hij een drastisch besluit.

 Belims zus Salvia is jaloers op de vrijheid die mannen hebben. Ongeacht hun kwaliteiten hebben vrouwen in de Stad weinig te vertellen. Als haar een huwelijk in het vooruitzicht gesteld wordt met een man die ze verafschuwt, vlucht Salvia naar de Tempel. 

En dan is daar Belims afgunstige broer Varas. Aangezien in de Stad de oudste zoon alles erft, blijft er voor hem niets over. De vriendschap met een sluw heerschap biedt hem echter onvermoede kansen.

Tja sorry niet zo sorry Drägan Duma mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Yes ik weet het nu heb ik twee keer dezelfde auteur genoemd maar deze serie is gewoon een must have voor elke draken liefhebber.

Hier gaat Een onbreekbare band over:

Uit de as van onze vernietigde levens zullen wij herrijzen, sterker dan ooit tevoren… De draken zijn gevlucht uit de Buitenwereld. Helaas wordt hun nieuwe wereld verscheurd door strijd met de Morbiden en uit wanhoop gaan ze een verbond aan met de mens om gezamenlijk de vijand het hoofd te bieden. De avontuurlijke Feniksa Drakena groeit met haar twee broers op in Slot Silverfang. Haar familie behoort tot de machtigste ter wereld en zij wordt vanaf haar geboorte voorbereid om als vrouwe over het Slot en de bijbehorende landerijen te heersen. Ze kan zich echter slechts met moeite in haar rol schikken. Hunkerend naar vrijheid zet ze zich af tegen haar ouders. Dan wordt Feniksa uitgekozen om zich te verbinden met Danaleth, een groene draak, en ze grijpt haar kans op ontsnapping naar de Drägannymarai met beide handen aan. Maar ook drakenridders hebben verantwoordelijkheden en plichten. En wanneer deze botsen met de loyaliteit aan haar familie, komt zij voor een haast onmogelijke keuze te staan…

Benieuwd geworden naar de boeken van Celtica neem dan eens een kijkje op hun website,.

Dan is het tijd voor de winactie!

Wat je kunt winnen is het boek Schaduwen over Razmir waarvan je de cover hier aan de zijkant ziet.

Hier gaat Schaduwen over Razmir over:

1 op 20. Dat is de kans dat een kind in Razmir magie heeft. Na hun geboorte worden alle kinderen uit de stad getest en als zij magie blijken te hebben, worden ze opgenomen in het Bastion om getraind te worden tot Gezegenden. Alleen zij begeven zich buiten de muren van de stad, waar ze met man en macht monsters bestrijden. Maar ook binnen de stad zijn er mensen met magie: kinderen bij wie de gave nog niet zichtbaar was bij de geboorte. De Raad van Razmir doet er alles aan om hen bij de burgers weg te houden. Zij worden de Vergetenen genoemd: verstoten en verloochend. Hoewel Maika een heel gewoon leven leidt, is ze niet gewoon. Ze heeft een geheim dat ze ten koste van alles wil bewaren. Op een dag wordt ze in de stad aangevallen en twee Vergetenen schieten haar te hulp. Haar nieuwsgierigheid brengt haar dichter bij de geheime Schaduwwereld, waar de Vergetenen wonen, en zo komt zij ook dichter bij de waarheid en haar eigen lot… 

Hoe maak je kans op dit boek?

  • Vertel in een comment hieronder welk magisch wezen of fabeldier jouw favoriet is.
  • Kom op 31 januari terug om te kijken of je de winnaar bent en stuur me een pb als jij de winnaar bent met je adres
  • Meedoen aan de actie kan tot 29 januari
  • In dit document kun je zien of ik je comment heb gelezen en je aangemeld bent voor de actie.
  • In dit bericht vind je alle winacties terug waaraan je deze maand mee kunt doen.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rebecca Gubbels
Rebecca Gubbels
3 jaren geleden

Ik ben dol op draken ze zijn mooi, groot zien er gaaf uit. Een grote vriendelijke reus.

Wijna Wagenaar
Wijna Wagenaar
3 jaren geleden

Mijn favoriete fabeldier is een draak
Wat zou ik graag eentje zien

Liz van der Stelt
3 jaren geleden

Mijn favoriet is denk ik toch een hypogrief. Zo sierlijk, mooi en toch gevaarlijk. Scheurbek/buckbeak uit Harry Potter was liefde op eerste gezicht 🥰

Liz van der Stelt onlangs geplaatst…Blogtour, Liefde zonder oordeel – Anne MayMy Profile

Bianca Schrijft
3 jaren geleden

Dit is zo moeilijk geworden door de filmindustrie. Deze is zo geweldig geworden in het creëren van de meest geweldige magische dieren, kijk maar naar Fantastic Beasts.
Nee, ik ga terug naar de oorsprong. Toen de magie nog echt alleen uit mijn hoofd kwam en het een tweestrijd was tussen de feniks en de centaur. Beide staan voor eerlijkheid, trouw, gerechtigheid, edelmoedig zijn. Toch win voor mij de feniks. Corona heeft mij letterlijk kapot gemaakt en ik zou willen, dat ik, net als een feniks, uit het as herboren kan worden.
Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Persoonlijk: Hoe gaat het nu met mij na de Corona?My Profile

JN Kingma-Postma
JN Kingma-Postma
3 jaren geleden

Mijn favoriet is de Eenhoorn. Een prachtig krachtig dier met een mooie glanzende vacht. Met een sterk en soepel lijf.

Sascha
Sascha
3 jaren geleden

Mijn favoriet is de Phoenix. Zo prachtig mooi. En uit vuur herboren worden.

Jacqueline de Waal
3 jaren geleden

Heerlijke boek ben zelf een Draak en mijn dochter ook van Chinees sterrenbeeld.
Fascineerde beesten die altijd staan voor mooie dingen op delevenspad
Jacqueline de Waal onlangs geplaatst…Uit de duisternis – J.SharpeMy Profile

Nelly
Nelly
3 jaren geleden

De eenhoorn, symbool van zuiverheid.

Willem de Wal
3 jaren geleden

Ik zou het liefst de grote adelaar zijn uit de boeken van In de ban van de ring. Dan ben je snel onbereikbaar voor bedreigingen en is ook nog een geduchte medestrijder.
Willem de Wal onlangs geplaatst…Uit de duisternis – J.SharpeMy Profile

Angela
Angela
3 jaren geleden
Antwoord aan  Willem de Wal

Mijn favo fabeldier is een griffioen. Een mooi, machtig en slim wezen. Daar heb je wel respect voor.

Corinne Bruinstroop
Corinne Bruinstroop
3 jaren geleden

Een feniks is mijn favoriete dier.

Jan
Jan
3 jaren geleden

Een Eenhoorn

Marian B
3 jaren geleden

De eenhoorn uiteraard! Paarden zijn mijn lievelingsdieren, dus deze keuze was niet zo moeilijk!

Heleen Haarsma
Heleen Haarsma
3 jaren geleden

Dat is bij mij toch wel Falkor ( het gigantische, vliegende leeuw/ hond achtige beest uit Never Ending Story! ). Het grote, lieve en vriendelijke beest. Hier is mijn fantasy boeken/ film verslaving ook begonnen. Zo mooi al hoe ze dat toen al konden maken!

Monica
Monica
3 jaren geleden

Een Feniks, een vliegende draak. Die lekker vuur kan spugen, en kan herrijzen uit de dood.

Hope
Hope
3 jaren geleden

Mijn favoriete mythische wezen is de draak, maar de feniks staat heel dichtbij op een tweede plaats.

karin de graaf
karin de graaf
3 jaren geleden

griffoendor, prachtig dier

Marilyn Coene
Marilyn Coene
3 jaren geleden

Mijn favoriet magisch dier, is altijd al een draak geweest en dat zal het ook altijd blijven, maar een phénix staat als 2de en een eenhoorn

Heleen van der Velde
3 jaren geleden

Mijn favoriete fabeldier is de draak. Prachtig vind ik die en ik geniet ook van boeken waarin draken een rol spelen.

Anneliese de Waal
Anneliese de Waal
3 jaren geleden

Een draak is mijn favoriete fabeldier, prachtig dier.

Jordan
Jordan
3 jaren geleden

Favoriet blijft toch de eenhoorn

Bas van Haastregt
Bas van Haastregt
3 jaren geleden

Mijn favoriete magische wezens zijn absoluut draken!
En vooral de draken vna Dragan Duma!

Inge Bergsma-Kiezebrink
Inge Bergsma-Kiezebrink
3 jaren geleden

Mijn favoriete fabeldier is de griffioen. Deels leeuw, koning der dieren en deels adelaar, koning der vogels.
Prachtig,statig en wijs dier.

Aria
Aria
3 jaren geleden

Oei het is een vraag waarop moeilijk 1,2,3 een antwoordt er op is te geven. Er zijn zo veel magische wezens. De helft is bad en de ander helft is good. Natuurlijk kies ik voor een wezen met een goed hart. Het eerste wezen dat bij me opkwam is de aandoenlijke draak uit de jaren 80 Neverending story. Zwevend de zeeën over en anderen de helpende hand bieden.

L Kroon
L Kroon
3 jaren geleden

Draak

Jellie de Vries
Jellie de Vries
3 jaren geleden

Mijn favoriete magische figuur is de feniks. Dat uit zijn eigen as kan herrijzen. Prachtig.

marij brand
marij brand
3 jaren geleden

De draak!! En ook die van mn kinderen. De slaapkamers staan er vol mee

Angelique van Baaren
Angelique van Baaren
3 jaren geleden

Mijn favoriete fabeldier is zonder twijfel de draak, mijn man zegt zelfs al dat als er een draak in een boek voorkomt ik deze sowieso wil hebben.

Jeannie
Jeannie
3 jaren geleden

Mijn favoriete fabeldier is de eenhoorn, een prachtig wijs en nobel dier, pure zuiverheid

Ans Stier
Ans Stier
3 jaren geleden

Ik vind de Fenix vogel / vuurvogel gaaf.

Vivianne
3 jaren geleden

als ik kijk naar mijn levensloop zou ik zeggen Feniks.. ik ben al zo vaak uit de as herrezen.. Toch kies ik voor de draak, die zijn zijn zo gaaf, veelzijdig en machtig-krachtig op zo veel vlakken

Emmy Oster
Emmy Oster
3 jaren geleden

De feniks die uit de as kan herrijzen!

32
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x