Project Happy Me – week 1

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een update over mijn Project Happy Me. Het is me aller eerste update en ik vind het reuze spannend om dit met jullie te delen. Maar eigenlijk was het best een prima week op een paar obstakels na maar dat zijn obstakels waar ik nu eenmaal mee moet leven.

1 Januari

Een nieuw jaar een nieuw begin. Vandaag is de eerste dag van project Happy Me, en hoewel ik vannacht super slecht heb geslapen. (Het vuurwerk is een enorme trigger voor mijn ptss helaas, en ondanks het verbod gingen er hier genoeg knallen af) Maar goed ik dwaal af ondanks het slechte slapen zijn we vanochtend gelijk goed begonnen met een lekkere ochtendwandeling. Martijn liep gezellig mee, in totaal hebben we 2,67 kilometer gelopen in 35 minuten. Voor mij is dit een flinke wandeling waar het voor andere misschien helemaal niks voorstelt. Verder hebben we vandaag lekker rustig aan gedaan. De positieve punten van vandaag.

 • goed begonnen met een ochtendwandeling.
 • lekker brood gebakken voor mijn vriend.
 • Mama en Jamie kwamen gezellig nieuw jaar wensen.
2 Januari

We zetten het wandelen door. Ook vandaag maakte Martijn en ik weer een lekkere wandeling. Dit keer liepen we 3 kilometer in ongeveer 36 minuten. Stiekem zijn we al een paar dagen voor oud en nieuw begonnen met het wandelen. Toen hield ik het met moeite 20 minuten vol dus dit is al een hele verbetering. Verder moest ik ook naar de opticien, de afgelopen tijd had ik weer veel meer last van vermoeide ogen en hoofdpijn. Ik zie met een oog maar 14% dus het andere oog moet altijd veel werken. Ik had een vermoeden dat de sterkte van mijn bril niet meer klopte en daar had ik gelijk in! Dus heb ik een nieuwe bril uitgezocht en daar gelijk een blauwe filter op laten zetten. Door mijn slechte ogen heb ik namelijk heel snel achter de computer of op mijn mobiel last van vermoeidheid. Deze filter moet het licht wat dimmen en is dus beter voor mijn gezondheid. Verder heb ik beneden de kerstspullen opgeruimd. Voor mij een productieve dag waarop ik veel heb gedaan. Nu hopen dat ik hier morgen de rekening niet voor hoef te betalen.

Positieve punten aan vandaag.

 • Een lekkere wandeling gemaakt.
 • De kerstspullen opgeruimd
 • Lekker gekookt ik hou van koken
 • Wat aan mijn blog gewerkt
 • En het beste punt ik heb deze nacht eindelijk een keer goed geslapen
3 januari

Tja vandaag was zo’n dag waarvan ik op voorhand al wist dat die ook zouden komen. Ik werd deze nacht om 3.15 wakker met helse pijn in mijn hele lichaam en enorme hoofdpijn. Hoe ik die pijn moet omschrijven tja dat is lastig ik zeg altijd het voelt alsof ik door 10 man in elkaar ben geslagen. Maar goed ik had met mijn moeder en haar vriend afgesproken om samen te gaan wandelen. Nou ja met 1,5 meter er tussen maar toch gezelliger dan alleen. Dus pijnstillers genomen en dapper in de auto gestapt met mijn vriend om naar mijn moeder toe te gaan. Daar aangekomen toch ruim 40 minuten gewandeld en een kopje thee gedronken. Thuis aangekomen gaf mijn lichaam op het schakelde zichzelf uit bij wijze van spreken. Mijn lichaam wilde niet op temperatuur raken en raakte verkrampt aan alle kanten. Huilend van de pijn lag ik op bed. Gelukkig had mijn vriend het slimme idee om mij infrarood zonnebank te pakken en kwam ik weer enigszins op temperatuur. Maar de rest van de dag heb ik in bed doorgebracht.

Positieve punten van vandaag

 • Mijn vriend die super goed voor me zorgde
 • Dat ik toch ben wezen wandelen ondanks alle pijn. TROTS!!!! Vroeger zou ik af gebeld hebben. Nu dacht ik bekijk het maar ik lig zo toch in bed dus ga eerst wandelen.
4 januari

Vanochtend voelde ik me veel beter als gisteren. Hoewel me lichaam nog behoorlijk stijf is, is de scherpe pijn er vanaf. Dus besloot ik om maar meteen goed te beginnen met een wandeling. Ik besloot om mijn camera mee te nemen zodat ik optijd mijn rust zou nemen om een foto te maken. Ik raakte aan de praat met een vriendelijke meneer. Vlakbij ons staat een oude trein op het spoor. Deze meneer was een van de vrijwilligers van die trein en besloot om speciaal voor mij de kerstverlichting aan te doen zodat ik kon oefenen met het maken van foto’s hoe lief is dat. Na het wandelen besloot ik om nog wat selfies te maken. Ik wil namelijk elke week een selfie plaatsen zodat ik aan het eind van het jaar een mooi overzicht heb van hoe ik veranderd ben. Verder vandaag de kerstboom boven opgeruimd een wasje gedaan en verder mijn rust gepakt.

Positieve punten van vandaag

 • Prachtige foto’s gemaakt.
 • Ik ben trots op mijn selfies ik vind ze erg mooi geworden.
 • Inmiddels al 8 dagen achter elkaar gewandeld zonder smoesjes.
 • Mezelf opgegeven voor een fotografie cursus in Maart.
5 januari

Hoewel ik vandaag echt wel een hoop positieve dingen heb gedaan zat wandelen er niet in en daar baal ik wel een beetje van. Het begon met een nacht slecht slapen omdat ik vandaag een belangrijk gesprek met een van mijn hulpverleners had waar ik enorm tegenop zag. Om 9.00 was het gesprek en het duurde ongeveer 1,5 uur op zich een prima gesprek maar het vergde veel energie en tijd. Vervolgens moest ik naar de winkel want tja de koelkast besloot gisteren om er mee op te houden. Er staat inmiddels een vervangende koelkast maar de yoghurt melk etc heb ik moeten weg gooien dus dat moest opnieuw gehaald worden. Daarvan teruggekomen moest de keuken opgeruimd worden de nieuwe koelkast ingericht en toen had ik even tijd voor een lunch om vervolgens om 14.00 bij de opticien te zijn voor een oogmeting voor mijn nieuwe bril. Ik krijg er eentje voor overdag en eentje speciaal voor de computer en met lezen. Ik kwam rond 15.30 daarvan terug en toen was het op. Dus toegeven aan de klachten en mijn rust genomen

Positieve punten van vandaag

 • Een goed gesprek gehad met een van mijn hulpverleners waarbij ik duidelijk heb kunnen aangeven wat ik wel en niet wil en we een goed stappenplan voor de komende periode hebben gemaakt
 • Onze tijdelijke nieuwe koelkast aangezet (Hij is klein maar fijn) alleen een paar boodschappen gedaan want we hebben een deel moeten weggooien van onze dagelijkse boodschappen omdat de oude koelkast gisteren dus er opeens mee stopte.
 • Hoewel mijn planning voor vandaag veel en hectisch was en niet liep zoals het moest er niet teveel last van gehad. Trots!
6 januari

He bah weer een nacht niet geslapen. Vandaag moest ik namelijk terug naar het ziekenhuis om te kijken hoe het met mijn handen gaat. Ik zal eerlijk zijn de laatste dagen is lichamelijk een hel. Geestelijk zit ik er prima in en geef ik me gewoon over want tja ik kan het lichamelijke toch niet veranderen en probeer zoveel mogelijk te genieten. Maar lichamelijk heb ik momenteel extreem veel pijn. Gewrichten die luxeren of subluxeren spieren die zich daar door gaan verzetten waardoor alles vast gaat zitten. Een simpele combi van paracetamol en ibuprofane helpt nu niet. Maar goed ik dwaal af het ziekenhuis. Eerst werd er weer een foto gemaakt om te kijken of het beenmerg genoeg aan het verbotten is. Daarna had ik weer een afspraak bij mijn chirurg. Helaas zagen we op de foto’s nog niet het gewenste resultaat. ( Wat ik jullie nog niet verteld heb is dat de 2 bovenste koontjes van mijn duim al aan het overcompenseren zijn iets wat we echt niet wilde, Dus daar heb ik nu een brace om heen) Het beenmerg lijkt in een hoekje wel iets te doen maar aan de andere kant niks. Toch is besloten om 19 januari de pinnen eruit te gaan halen. Momenteel schaden deze namelijk meer dan dat ze nog iets doen. Dan kan die gelijk van binnen kijken wat het beenmerg wel doet en dan kunnen er beslissingen genomen worden. Hoewel het dus niet optimistisch is, is het ook nog niet helemaal negatief. Want soms zien ze van binnen meer als op de foto. Maar goed ik baalde er natuurlijk wel enorm van. Mijn vriend had zin in KFC dus op de terugweg daar wat gehaald. Bij thuiskomst bleek een deel van de bestelling niet te kloppen. We kregen de complete bestelling opnieuw. Ik heb dus veel te veel en slecht gegeten vet en gluten alles wat ik niet mag en moet eten en dat is helemaal ruk maar op dit soort dagen is dat gewoon nog heel lastig. Wel heb ik in de ochtend weer alleen 2 kilometer gewandeld en daar ben ik trots op. Vrijdag heb ik een afspraak bij de huisarts voor een verwijzing naar de reumatoloog omdat de pijn momenteel echt onhandelbaar is hebben ze dat in het ziekenhuis geadviseerd. Nu duimen dat ik de verwijzing van de dokter krijg.

Positieve punten van vandaag

 • Dat ik alleen ben gaan wandelen in de ochtend.
7 januari

Nou dat was die dan de eerste week van mijn project Happy Me. Wat een week was het, kwa eten ging het wat minder kapotte koelkast waarvan het vriesdeel leeg moet, de slechte afspraak in het ziekenhuis etc. Vandaag is wederom een lichamelijk zeer zware dag. Ik besloot dus om niet buiten te gaan wandelen. Maar helemaal niet wandelen dat zat er niet in. Dus heb ik gedurende de dag elke keer 5 minuten op de plaats gewandeld. En inmiddels zit ik toch al weer op de 2 km. Verder vandaag zeer rustig aan gedaan.

Positieve punten vandaag

 • ik ben trots dat ik niet heb opgegeven en gewoon binnen heb bewogen.

Nou dat was week een van project Happy Me. Op naar week 2

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hope
Hope
3 jaren geleden

Super gedaan! Zeker dat je daar trots op mag zijn! Hier verloopt het moeizaam, maar ben ook nog elke dag braaf gaan wandelen. Het gedeelte ‘eten’ is inderdaad lastig. Vooral op stressvolle dagen.

Ka8leen
3 jaren geleden

Goed van je dat je doorzet met het wandelen! En best wel heftig wat de pijn betreft! Hopelijk hulp bij de reumatoloog

Sherry
3 jaren geleden

Heel goed gedaan. Wees trots op jezelf. Opgeven is geen optie. Doorzetten wel.
Sherry onlangs geplaatst…Top 4 cadeau ideeën voor diverse gelegenhedenMy Profile

nicole
3 jaren geleden

’s Ochtends wandelen vind ik een prachtig begin van de dag. Goed voor lichaam en geest!
nicole onlangs geplaatst…Online agenda? Voor- en nadelen, en links naar online agenda’sMy Profile

Kristof Luyten
3 jaren geleden

Wandelen is helemaal hot sinds de corona crisis! Een jaar geleden zou ik ermee gelachen hebben maar ben de laatste maanden ook al elke week verschillende keren gaan wandelen en wat blijkt… eigenlijk heel ontspannend!

Kristof Luyten onlangs geplaatst…Hoe kan je PA en DA snel hoger krijgen in 2021?My Profile

Lodi
3 jaren geleden

Wat goed dat het bewegen je nu toch elke dag lukt, maar dat je er ook het gevoel aan hebt, dat je wil bewegen, want dat is zo belangrijk. Ik merk het hier ook, wanneer we door regen of iets anders een dag onze wandeling niet doen. Maar wat naar dat je zoveel last heb van je lichaam en dat het zo vaak niet mee werkt.

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wat mooi dat je steeds verder kan lopen. Ik herken dat wel. En wat jammer dat je lichaam niet mee werkt. Ik hoop meer verbetering voor je in 2021
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Een fleurige thuis met hippe kamerplanten in huis| Plant RebelzMy Profile

Gerda
Gerda
3 jaren geleden

Een geweldige start van het jaar!! 💪🏼 Super gedaan van jou en kan alleen maar zeggen : Stay positive!! 🤗

jasmina
jasmina
3 jaren geleden

Super gedaan…je mag best trots op jezelf zijn..bij mij is onlangs het reuma factor gevonden…flink bewegen is dus eigenlijk heel belangrijk…ondanks de pijn..helaas kan ik me niet als jou er toe zetten..vooral met de kou hou ik liever een winterslaap

Saskia
3 jaren geleden

Elke dag de positieve puntjes zoeken. soms wat moeilijker dan anders, maar het houdt je wel positief. Goed gedaan!
Saskia onlangs geplaatst…Ideale kamerplanten voor je thuiswerkplekMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

ach jeee, slecht slapen, dat is zo’n kwelling..dat maakt alles zoveel moeilijker. Ik wens je heel veel goede nachten toe. Je bent hartsikke dapper bezig met dat wandelen. Ik ben eind december begonnen en het doet me enorm goed ( het lukt hie rook net niet om het elke dag te doen)

Tessa
3 jaren geleden

Goed bezig! Leuk om te lezen hoe je eerste week vergaan is
Tessa onlangs geplaatst…Preview: SKOON SOLID SHAMPOOMy Profile

Bouchra
3 jaren geleden

Voor mij werkt wandelen en buiten zijn ontzettend goed. Ik heb het de afgelopen dagen minder gedaan en daardoor ook minder goed geslapen.

Corrina
Corrina
3 jaren geleden

Goed gedaan
Zelf probeer ik per week

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Wat lastig zeg, vervelend dat het herstel zo traag gaat maar supergoed dat je het positief bekijkt en gewoon trots bent want dat mag ook zeker!

15
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x